İşyerimde ki PC'de Logo kullanıyorum. Logo'nun SQL yedeklerini C ve D sürücüsünde 2 ayrı yere yedekleme yapıyordu daha önce. Bilgisayara format attık ve formattan sonra bu uygulamayı kuramadım. C sürücünün anadizinide USBBackup diye küçük bir program yapıyordu bunu. Yani SQL'in kendi içerisinde aldığı yedeği C ve D sürücüsünde 2 ayrı klasöre kopyalama yapıyordu sanırım. USBBackup uygulamasının kurulum dosyası yok zaten klasör olarak kopyalamıştım ve klasör içerisinde ki uygulamayı açmayı çalıştığım zaman aşağıda resimde ki gibi bir hata alıyorum. Bu hatayı neden alıyorum acaba? Veya bu uygulamaya benzer başka bir uygulama var mıdır bildiğiniz?
Yardımcı olabilecek kimse yok mu
Merhaba Sql backup master veya sql backup and ftp isimli programları kullanabilirsiniz. Logo destek uzmanı olarak çalışıyorum logo ile ilgili tüm süreçlerde destek olabilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: Montana93
Merhaba Sql backup master veya sql backup and ftp isimli programları kullanabilirsiniz. Logo destek uzmanı olarak çalışıyorum logo ile ilgili tüm süreçlerde destek olabilirim.
Dediğiniz uygulamaları deneyeceğim ancak resimde gördüğünüz USBBackup denen uygulama nasıl birşeydir böyle? LOGO'yu kurmaya gelen kişi kurmuş onuda. Hergün saat 09:00, 17:00 ve 18:00'da veritabanı yedeklerini C ve D sürücüsünde 2 ayrı yere kopyalıyor. Son 1 aylık yedekler bulunuyor sürekli. 1 Ayı geçince en eskiden silmeye başlıyor.
sizin backup uygulamasını hiç kullanmadım ama aynı yedeği iki diske alması gereksiz bence. uygun olanı bilgisayarda tek bir yere yedeklemesi. programın aldığı yedeği sizin de harici olarak bir diske kopyalamanız(virüs ve hacklenme ihtimaline karşı). programın son 1 aylık yedeği tutması normal bir uygulama diğer uygulamalarda aynı işlemi yapıyor. alınan her yedek dosyası sistemin o anki yapılan tüm işlemlerini yedeklediği için fazla dosyaya gerek yok.hatta ben son 15 günlük yedeği tutuyorum gereksiz yer kaybı açısından.
quote:
Orijinalden alıntı: Montana93
sizin backup uygulamasını hiç kullanmadım ama aynı yedeği iki diske alması gereksiz bence. uygun olanı bilgisayarda tek bir yere yedeklemesi. programın aldığı yedeği sizin de harici olarak bir diske kopyalamanız(virüs ve hacklenme ihtimaline karşı). programın son 1 aylık yedeği tutması normal bir uygulama diğer uygulamalarda aynı işlemi yapıyor. alınan her yedek dosyası sistemin o anki yapılan tüm işlemlerini yedeklediği için fazla dosyaya gerek yok.hatta ben son 15 günlük yedeği tutuyorum gereksiz yer kaybı açısından.
Haklısınız tek bir yere yedekleme yapsa yeter benim içinde aslında. Bu USBBackup uygulaması neyin nesi ise internette hiçbir yerde bulamadım. Ama anladığım kadarıyla bu uygulama Windows Hizmeti olarak çalışıyor.
olabilir hiç fikrim yok desem yeridir :) sql backup master güzel çalışıyor onu kullanabilirsiniz.
Piyasada özellikleri ile en iyi diyebileceğim ve türkçe arayüze sahip otomatik sql yedekleme programı BackApp dir. Logo, mikro, netsis farketmeksizin hepsinde üstün performans ve hızla çalışıyor tavsiye ederim. https://backapp.com.tr/backapp-otomatik-sql-yedekleme-programi/
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme