Şimdi Ara

SQL ile Gelişmiş Güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, sözgelimi 3 sütun olsun bir tabloda. Şöyle ki.
    ID, ToplamBorç, YeniBorç

Yani ToplamBorç, önceki satırdaki ToplamBorç ve şimdiki satırdaki YeniBorç toplamıdır.

Şimdi, diyelim ki, 10 kayıt var ve ben 5. kayıtta değişiklik yaptım. Haliyle, 6,7,8,9,10 kayıtlarındaki ToplamBorç değerleri değişecektir.

İşte bir döngü kullanmadan, bu değişiklikleri hesaplayarak güncelleyen SQL cümlesi ne olabilir?

Biraz araştırdım, UPDATE komutunun gelişmiş kullanılma durumu da varmış. Ama uyarlayamadım. Buraya kopyalayayım, belki size fikir verir.

Teşekkürler...

-------------------------
    UPDATE supplier
    SET supplier_name = ( SELECT customer.name
    FROM customers
    WHERE customers.customer_id = supplier.supplier_id)
    WHERE EXISTS
    ( SELECT customer.name
    FROM customers
    WHERE customers.customer_id = supplier.supplier_id);
    --------------------------

• bence bütün borçların tek tek listesini tut, her borçlanma 1 kayıt olsun, toplam borcu bulacağın zamanda, her kayıttaki borcu topla,

exceldeki gibi misal, topla(A1:A15), gibi
  • Arkadaşm nasıl insert yapıyorsun bu tabloya.. Açıkcası ben nasıl bir veri saklama mantığın oldugunu pek anlayamadım. Mesela eski borçları tutman gerekiyor mu? Evetse yeniborc alanına neden ihtiyacın var, fazla gibi. Cunku zaten borcları sıraladıgında aralarındaki fark borcun ne oldugunu gosterecekir. Yani asıl database yapını bi kontrol edip değiştirmeye bak bence..
  • Ya arkadaşlar, ben sadece örnek olsun diye basitleştirerek verdim. Oysa gerçekte
    Devir, Zimmet, İade, Tahsil gibi alanlar sözkonusu.
    Mesela Devir, adamın o anki borcu; Zimmet ise, yeni aldığı ürünün ücreti. Böylelikle sonraki kayıttaki Devir, bu ikisinin toplamı olacaktır.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m1gin -- 18 Eylül 2006; 16:50:31 >
  • bu kayıtların ilişkiselliği noktasında sorgulamada bulduğu değer sonucunda update yaparsan halledersin...
    kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.