Merhaba Arkadaşlar LINQ ile bir proje geliştiriyorum ama aşağıdaki konu sql de yazdım linq de yazamadım. Bilgili arkadaşlardan yardım rica ederim.
Aşağıdaki kodda şunu yapmak istiyorum. UstKategori si boş olana yada UstKategori sinin UstKategorisi boş olan kategorileri getir. Böylelikle bir kategori eklerken en fazla 2 alt kategori ekleyebilmeye müsade ediyorum.
select * from Kategoriler k where k.UstKategori is null or k.UstKategori in (select KategoriID from Kategoriler uk where uk.UstKategori is null)
Şimdiden teşekkürler
var db = new TestEntities();
var list = from k in db.Kategoriler where k.UstKategoriID == null || (from uk in db.Kategoriler where uk.UstKategoriID == null select uk.ID).Contains((int)k.UstKategoriID) select k;
quote:
Orijinalden alıntı: bs40us
var db = new TestEntities();
var list = from k in db.Kategoriler where k.UstKategoriID == null || (from uk in db.Kategoriler where uk.UstKategoriID == null select uk.ID).Contains((int)k.UstKategoriID) select k;
Eline koluna sağlık çalıştı hocam, senden bir ricam daha var bu kodun açıklamasını yapar mısın? Kopyala yapıştır yapmak yerine mantığını öğrenmek istiyorum.