iyi gunler iyi gunler ucretli host aldim. Php Mysql Destekli Linux Host. Elimde Cok Hos Template (Hazir Tasarimlar)var. Pek Çoğunda uye giriş kısmı var yani Nik Şifre yazma için kutucuklar mevcut. Sorun ise Burda Başlıyor Mysql bilgim yok. cPanelde Database Olusturdum.Buna Kullanici Adi ve Sifre verip birbirine bagladim. ama Nasil olacak onu bilmiyorum. Yani bana 4 maddelik isim-Nik-Sifre-Mail bilgilerini mySql a nasil kaydedip yonlendirecegim
KISACA BANA 1 adet uye kayit sayfasi htm veya php (basit 4 maddeli isim-sehir-nik-sifre-mail) 1 adet database ben cPanelde yarattim MySql ama bunu nasil kaydedecegini anlamadim forumlarda tablo olusturmaktan bahsediliyor. 1 adet panel Php Uyeleri Gormek silebilmek icin cokmu zor
çok zor değil ama kullandığınız hazır site şablonuysa (vivvo gibi mesela) o zaman zaten bunları otomatik olarak oluşturur. Elle yaptığınız değişikliklerde daha sonra çko büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz.
S.a beyler. Benim bi sorum varda yeni konu açmaya çalıştım bu özellik kapalı deid o yüzden buraya yazıyırom bu konunun sahibide kusura bakmasın.
Şimdi bizim mysql 2 tane sayımız olacak mesela 5 ve 9 diye. Kullanıcı 2 tane sayı girecek ve bu iki sayı bizim veritabanındaki sayının arasında ise "olmadı bi daha dene" dicek. Eğer değilse "tebrikler" yazazak.
Örneğin; Veritabanında 5 ve 9 sayıları var demiştik. Kullanıcı eğer kutucuğun birine 2 diğerine 7 girerse olmaz çünkü 2 ile 7 arasındaki sayılar arasında 5 ve 9 arasındaki sayılar var 567. Eğer kutucuğa 2 ve 4 girerse tamamdır dicek çünkü 2 ile 4 arasındaki sayılar 5 ve 9 arasındaki sayılarla aynı deil.
Şimdi bu yazdığımı çoğunuz anlamicak çünkü hoca bana sorduğunda bende ilk başta anlamamıştım 4-5 kere anlattı anca anladım..
Yapabilenler varsa lüften yardım etsin burda sınıfı geçmem söz konusu çok lazım.
Şimdiden yardım eden herkeze teşekkürler...
veritabanına bilgi eklemek için, değiştirmek ve silmek için mysql_query() kullanırsın. veritabanında bilgi çekmek için mysql_fetch_array() ve mysql_fetch_assoc() fonksiyonlarını kullanırsın
onları biliyomda kaç gündür uğraşıyom bi yazamadım şu programı biraz daha yardımcı olur musun ?
mysql_query("insert into tablo_adi(sutunadi1,sutunadi2) VALUES("Değer 1", "Değer 2")");
Bu bir denemedir. koyu yazılan yerleri kendine göre uyarla. bu sayede tablo_adi ismindeki tablondaki sutunadi1 ve sutunadi2 sütunlarına yeni satır eklersin.
Ama bu dediklerimde kafanı karıştırcak şimdi
O yüzden en iyi araştırma yapmaya devam et
ben onları biliyom yaa.. sen soruyu anlamadın galiba ben bi daha anlatayım. Şimdi veritabanında iki tane alan var başlangıç ve bitiş diye başlangış 5 bitiş 9 olsun. daha sonra kullanıcı dışarıdan iki tane sayı gircek eğer bu girdiği sayı 5 ile 9 arasında bi sayı ise başarısız dicek eğer değilse başarılı diye yazcak ekranda...
bi tanede örnek yapalım;
biz mysqlde başlangıça 5 bitişe 9 değerini yazmıştık. Kullanıcıda iki tane sayı yazcak mesela 1 ve 3 ve gönder butonunda bastığında başarılı yazcak çünkü 1 ve 3 arasındaki sayılar 1,2,3 . Eğer kullanıcı 2 ile 7 yazarsa başarısız dicek çnkü 2 ile 7 arasında sayılar 2,3,4,5,6,7 bunlar yani 5,6,7 sayılar 5 ile 9 arasındaki sayılar içinde var.