bu string ile veri tabanında ki "bilgiler" tablosunda kişi isimlerinin yanında "sinif" başlığı altında 1 veya 2 yazıyor. buna göre toplam sayıya göre % kaçı 1 yada 2 diye pasta grafik tablosunda nasıl gösterebilirim? şimdiden yardımlar için teşekkürler.
bir ve ikilerin sayısını count sorgusu ile al mesela 60 40 sonra Series series= chart1.Series.Add("veri"); series.ChartType = SeriesChartType.Pie; series.Points.AddY(60); series.Points.AddY(40);
tabiki bu c# daki asp.nette sen bakarsın benzerdir
quote:
Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI
bir ve ikilerin sayısını count sorgusu ile al mesela 60 40 sonra Series series= chart1.Series.Add("veri"); series.ChartType = SeriesChartType.Pie; series.Points.AddY(60); series.Points.AddY(40);
tabiki bu c# daki asp.nette sen bakarsın benzerdir
merhaba teşekkür edeirm yorumunuz için ancak series komutu bende çalışmadı string series demek istediğinizi varsayarak onu da denedim ama yine sıkıntı var.acaba üstteki verdiğim bilgilere göre nasıl olması gerektiğini gösterebilir misiniz?
ben zaten winform uyguamasına göre yazdım asp.nette farklı olabilir
teşekkürler şöyle bir göz attım da nereyi unuttuğumu hemen gördüm.sql ile bağlantı yaptığımda burada paylaşırım böylece ihtiyacı olan arkadaşlar da görmüş olur.