Şimdi Ara

sql yardım iki tabloyu birleştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba iki tane tablom var ama birleştirince sıkıntı oluyor hesaplamayı yanlış yapıyor sorunun ne olduğunuda anladım ama çözemiyorum . Şimdi tblalsiphareket adında müşteriden gelen siparişlerin olduğu bir tablom var birde tblstkcıkhareket isminde müşterilere çıkılan malların tutulduğu tablo var benim istediğim bu iki tabloyu birleştirerek bir müştreriye açılan sipariş için mal gönderildiğinde siparişten düşmesi aşağıda verdiğim kodda iki tablonunda miktar kısımlarını yani birinde sipariş diğerinde gönderilen mal çektirtiyorum ama bu sefer tblstkcıkhareket tablosuna kaç kere mal çıkışı var ise hepsinin karşısına sipariş mt lerini tekrar tekrar yazıyor .örneğin 1 kere 100mt sipariş geçilmişse 3 kere 50+50+50 mal çıkışmışsa bu sefer siparişi 3 kere yazıyor 300mt yapıyor aslında 100 mt olmalı normalde Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Select
    CH.STOKKODU,
    Sum(AL.MIKTAR) As SIPARIS,
    Sum(CH.MIKTAR) As CIKAN,
    CH.FIRMANO
    From
    ***D0006TBLALSIPHAREKET AL Inner Join
    ***D0006TBLSTKCIKHAREKET CH On CH.STOKKODU = AL.STOKKODU And
    CH.FIRMANO = AL.FIRMANO
    Group By
    CH.STOKKODU, CH.FIRMANO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donkiman -- 19 Şubat 2014; 11:26:10 >

• yok mu bir bilen ...
  • çok zor sordum galiba:)
  • SQL de su tabloda bu olursa digerinde otomatik su olsun tarzı ifadeler trigger ile yapılır ,birlestirmene gerek yok, nette tonla ornek var...
  • merhaba sorunu çözdünüz mü
  • İyi Günler,
    Arkadaşlar Benim Şöyle Bir Sorum Olacak. İki Adet mysql veri tabanım ve ikiside ayrı yazılmış, bu ikisinin sadece üyelerini birinde toplamak istiyorum.
    Birincisi Bu : Id - username - ad - soyad - email - parola - kayit_tarihi - onay - dogum - cinsiyet - telefon - istel - gsm -sehir - ip :

İkincisi İse Bu : id - firstname - surname - email -gender - birthDate - country - city - city2 - town - town2 - zipcode - phone - cell - address - company - username - pass - secretQuestion - secretAnswer - acode - status - level - online - primaryImg - lastLogin - regDate - branch - workcompany:

Benim Yapmak İstediğim İkinci Olarak (Kırmızı) Adlandırdığım Veri Tabanınındaki Üyeleri, Birinci Diye Adlandırdığım Veri Tabanına Atmak..
    Yardımlarınız İçin Şimdiden Allah Razı Olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufanbeyi -- 7 Mayıs 2014; 0:00:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.