Bildirim
(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri (16. sayfa)
Samsung Galaxy S25 Ultra, Yapay Zeka(AI) Telefon, 12GB RAM, 512GB Hafıza, Titanyum Siyah, Android Akıllı Telefon, 200MP Kamera, S Pen, Uzun Pil Ömrü (Samsung Türkiye Garantili) : Amazon.com.tr: Elektronik
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DT6WQHHR
2 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Geçiminizi nasıl saglıyorsunuz? -
Geçiminizi nasıl saglıyorsunuz? -
Fotoğrafçılığı sevdiğim için gelirimi fotoğrafçılıktan elde ediyorum, şu an yurt dışındayım, Türkiye'de de aynı şekilde. Fazlasıyla yetiyor. Ama konu ile ilgisini anlayamadım.quote:
Orijinalden alıntı: bykrnsl
Geçiminizi nasıl saglıyorsunuz?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
üniyi bitiriyorum artık aylar sonra askere gidicem 1 sene sonra gelicem ondan sonra şu anki yaşamdan kopmak istiyorum yeni hayat istiyorum ama yol gösterenim yok. o yüzden gelecekte sizinle iletişime geçip tanışmak mümkün olur mu onun için sordum. yeter ki bana tavsiye verecek yol gösterecek destek olacak biri olsun gerisi kolay. yalnız kalmayayım o yeter.quote:
Orijinalden alıntı: Theologist
Fotoğrafçılığı sevdiğim için gelirimi fotoğrafçılıktan elde ediyorum, şu an yurt dışındayım, Türkiye'de de aynı şekilde. Fazlasıyla yetiyor. Ama konu ile ilgisini anlayamadım.
Alıntıları Göster
-
Tabi her zaman, elimden gelirse neden olmasın. Tebrik ederim çabanız için.quote:
üniyi bitiriyorum artık aylar sonra askere gidicem 1 sene sonra gelicem ondan sonra şu anki yaşamdan kopmak istiyorum yeni hayat istiyorum ama yol gösterenim yok. o yüzden gelecekte sizinle iletişime geçip tanışmak mümkün olur mu onun için sordum. yeter ki bana tavsiye verecek yol gösterecek destek olacak biri olsun gerisi kolay. yalnız kalmayayım o yeter.
Alıntıları Göster
Umutsuzluk en büyük sorunumuz.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Cok dogru tesbit
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tamam hocam teşekkürler. umarım 1- 1.5 sene sonra aktif olabilirsiniz sizinle iletişime geçmek için sabırsızlanıyorum :)quote:
Orijinalden alıntı: Theologist
Tabi her zaman, elimden gelirse neden olmasın. Tebrik ederim çabanız için.
Umutsuzluk en büyük sorunumuz.
Alıntıları Göster -
tekle bana kıydılarquote:
Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull
Cok dogru tesbit
epsilonla sen kaldın
özlüyor musun beni
kırgınım sana -
Sen kinsin hocam taniyamadimquote:
tekle bana kıydılar
epsilonla sen kaldın
özlüyor musun beni
kırgınım sana
Alıntıları Göster
Ipucu ver
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben şimdi birşeyler yazacağım ama hepsi doğru bak. En ufak bir yalanım yok.quote:
Orijinalden alıntı: Einar Solberg
Sığlık akıyor yorumdan.
Kitap okunmasını istiyorsan, refah seviyesini düzelteceksin. Bunu yapacak olanlar, yönetenler. Onlar bunu istiyor mu? İstemiyor.
Kitap okunmuyor, kitap okunmuyor. Ee neden okunmuyor?
En başta aile. Ülkedeki gençlerin çoğunun ailesi bilinçli değil. Kim çocuğunu kitap okumaya teşvik ediyor? Teşvik edilmeyen çocuk kendi nasıl okuma alışkanlığı edinsin? Çok zor.
Ee aileler de haklı olabiliyor. Sabahtan akşama kadar köle gibi çalıştırıyorsunuz, bu insanlar eve gelip kendilerini kitaba mı verecekler o yorgunlukla? Ben bile sadece ders çalışmama rağmen yoruluyorum, çok yavaş okuyorum bazen.
Üçüncüsü, ingilizce ingilizce diye tutturmuşsun. Sen Türkiyede okul okudun mu? İnsanı ingilizceden soğutmak için her şeyi yapıyorlar çünkü. Okulda öğretilen ingilizceyle ingilizce öğrendim diyen yalan söylüyordur. Burada tüm suçu gençliğe yıkman zaten yazının geriye kalanını okumalı mıyım diye sorgulamaya götürüyor insanı.
Dördüncüsü, din sorunu. Dincilerin Dawkinse Darwine savaş açmasını anlardım da fantastik kurguyu, romanları bile günah gören kitle var. Tanrı Yanılgısını okumak istiyor mesela ama okuyamıyor çünkü baskıdan korkuyor.
Beş, para. Ailesi kitap okumayı boş iş olaral gören, para vermek istemeyen aileler çok. Ban kütüphane deme, kütüphanelerin çoğunun içeriği çok kısıtlı ve kitap olsa dahi talep çok olunca bulmak da zor oluyor, ayrıca çoğu kitabın çevirisi de kötü.
Rahmetli babam ilkokul mezunuydu hatta 3 seneymiş o zamanlar, 5 yıl bile okumamış.Annem de 5 yıllık ilkokul mezunu.
Babam da çok iyi insandı,annem de öyledir. Ama eğitimsiz cahil insanlardı.
Ortaokulu sıradan bir okulda okuduktan sonra Bursa Erkek lisesi süper kısmına kayıt oldum.
Lise bitene kadar (üniversite için lise son sınıftaki dershane hariç) ne bir özel ders, ne bir özel kurs,ne bir özel dershane ile işim olmadı.
Liseyi bitirdiğimde upper intermediate seviyesinde İngilizce sahibiydim.
Ha, herkes benim gibi miydi?Hayır. Sınıfın %10u benim gibiydi, diğer 90lık kısmı da seviye azalarak geriye doğru gidiyordu.
Kimse kusura bakmasın ama 1996-2000 arası Bursa'da lise okuyanlar bilir, Nalbantoğlu'nun altında MİNİ KAFE vardı, millet okul çıkışı oraya gider,harçlıklarını orada harcardı.
Ben de harçlıklarımı biriktirip Basak Caddesindeki Santana Müzik Market'ten yabancı müzik albümleri alıp,evde onları dinleyip sözlerini çıkartmaya çalışırdım.
Durumu iyi bir arkadaşım vardı, onun evine gittiğimde 56k modem ile internete bağlandığımızda ( onun yerine pcde disket oyunları oynamaktansa) çıkardığım şarkı sözlerini karşılaştırırdım.
Bunun gibi sana onlarca örnek verebilirim.
Bir kere bir insan birşeyi isteyecek bu ilk kural.
İkincisi de onu elde etmek için birşeyler yapacak.
Şimdi genci yaşlısı herkes istiyor ki herşey olsun ama hiçbirşey yapmayayım.
Ben bugün TEK BAŞINA semt giysi pazarlarına çıkıp günde bütün masrafları çıkıp 1000 tl kar eden insanlar tanıyorum.
Ayda 20 gün çalışsa,hangi genel müdür alıyor ayda 20.000 TL maaş?
İstediği gün çalışır istediğin gün çalışmaz.
Ama bunun için bile bir sabır, azim, çalışma ve ter gerekiyor.
Bir örnek daha vereyim.
50 000 tl sermaye ile kurulan bir şirket var arkadaşımın.2011 'de.
Şu an 10.000.000 euro veriyor yabancı firmalar satın almak için.
Bu durup dururken olmuyor.
Çalışmakla, araştırmakla, yeri geldiğinde okumakla, geliştirmekle.
Ben Theologist kardeşime sonuna kadar katılıyorum ve böyle konuları ısrarla açmasını da destekliyorum.
Dost acı söyler, sizler de gerçekler yüzünüze okunduğunda lütfen rahatsız olmayın.
@Theologist
-
hamza nın yapamadigi darbeyi yapan adamquote:
Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull
Sen kinsin hocam taniyamadim
Ipucu ver
Alıntıları Göster -
-
-
Tamam işte 44 weeks diyor. Aşağı yukarı 1 yıl.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Ben ingilizce konusunda yazdıklarımda sadece devletin verdiği eğitimden bahsediyorum. Devletin ingilizce öğrettiği falan yok.
Ben de hiçbir özel derse, kursa gitmedim, eğitim seti kullanmadım, ingilizce de öğrenmesi çok zor bir dil değil zaten. Sadece sürekli maruz kalmak lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
44 hafta ortalama süre bu 22 hafta da olabilir, 88 hafta da... Faktörlere göre değişir.quote:
Orijinalden alıntı: Einar Solberg
Tamam işte 44 weeks diyor. Aşağı yukarı 1 yıl.
Ayrıca bu kadar tembel olduğumuz halde 44 hafta sonucu var, demek ki çalışsak durum farklı olurdu...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Yani evet doğru. Türkiye halkının her konuda bir kısır döngüye girdiğini düşünüyorum artık.
Ülke kötü çünkü iktidar kötü, iktidar kötü çünkü halk kötü, halk kötü çünkü iktidar kötü vs.
kadına şiddet var çünkü agresif erkeklere ilgi gösteriyorlar, agresif erkekler şiddet uyguluyor çünkü kadınlar böyle erkeklere aşık oluyor. Erkekler şiddet uyguluyor çünkü psikopat ve eğitimsiz, psikopat ve eğitimsiz çünkü ülke şartları buna itiyor.
Böyle devam edin bakın en başa dönüyorsunuz sürekli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Konuya girmeden başlıktan theo nün konusu olduğunu anlayanlar?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X