Şimdi Ara

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
392
Cevap
16
Favori
22.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yazınızın anne ve babanız ile ilgili olan “eğitimsiz ve cahil insanlardı” bölümünü “eğitimsiz insanlardı” olarak düzeltmenizi öneririm.

Hatırlarsınız geleceğin suç makinesi oğlunu “gururla savunacağım” diyen eski hakim yeni avukat annelerde gördük.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

Yazınızın anne ve babanız ile ilgili olan “eğitimsiz ve cahil insanlardı” bölümünü “eğitimsiz insanlardı” olarak düzeltmenizi öneririm.

Hatırlarsınız geleceğin suç makinesi oğlunu “gururla savunacağım” diyen eski hakim yeni avukat annelerde gördük.
    Uyarınız için teşekkür ederim ama bu "cahil" kelimesi günümüzün popüler kültürleri yüzünden kelime anlamı hususunda biraz evrim geçirdi diye düşünüyorum.

Tdk'da cahil için

Öğrenim görmemiş, okumamış anlamı ilk sırada çıkıyor.

Ben cahil derken, yeterli bir "öğrenim" geçmişi olmayan anlamında kullanmıştım.

Sizin dediğiniz "eğitimsiz" daha acımasız bir tanımlama oluyor kanımca.

Çünkü ben öğretimi ilkokul, ortaokul,lise,üniversite gibi yerlerde okumuş olmak olarak tanımlıyorum.
    Eğitimi ise yine TDK'nın da tanımladığı gibi bireylerin toplum yaşayışında yerlerini almaları için gerekli bilgi, beceri ve anlayışları elde etmelerine, kişiliklerini geliştirmelerine okul içinde veya dışında, doğrudan veya dolaylı yardım etme, terbiye olarak tanımlıyorum.

O yüzden anne ve babam için asla eğitimsiz diyemem, ama öğretimsiz(cahil) diyebilirim.

Avukat vs örneğinde size sonuna kadar katılıyorum bu arada

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Ben şimdi birşeyler yazacağım ama hepsi doğru bak. En ufak bir yalanım yok.

Rahmetli babam ilkokul mezunuydu hatta 3 seneymiş o zamanlar, 5 yıl bile okumamış.Annem de 5 yıllık ilkokul mezunu.
    Babam da çok iyi insandı,annem de öyledir. Ama eğitimsiz cahil insanlardı.

Ortaokulu sıradan bir okulda okuduktan sonra Bursa Erkek lisesi süper kısmına kayıt oldum.
    Lise bitene kadar (üniversite için lise son sınıftaki dershane hariç) ne bir özel ders, ne bir özel kurs,ne bir özel dershane ile işim olmadı.
    Liseyi bitirdiğimde upper intermediate seviyesinde İngilizce sahibiydim.

Ha, herkes benim gibi miydi?Hayır. Sınıfın %10u benim gibiydi, diğer 90lık kısmı da seviye azalarak geriye doğru gidiyordu.

Kimse kusura bakmasın ama 1996-2000 arası Bursa'da lise okuyanlar bilir, Nalbantoğlu'nun altında MİNİ KAFE vardı, millet okul çıkışı oraya gider,harçlıklarını orada harcardı.

Ben de harçlıklarımı biriktirip Basak Caddesindeki Santana Müzik Market'ten yabancı müzik albümleri alıp,evde onları dinleyip sözlerini çıkartmaya çalışırdım.
    Durumu iyi bir arkadaşım vardı, onun evine gittiğimde 56k modem ile internete bağlandığımızda ( onun yerine pcde disket oyunları oynamaktansa) çıkardığım şarkı sözlerini karşılaştırırdım.

Bunun gibi sana onlarca örnek verebilirim.

Bir kere bir insan birşeyi isteyecek bu ilk kural.
    İkincisi de onu elde etmek için birşeyler yapacak.

Şimdi genci yaşlısı herkes istiyor ki herşey olsun ama hiçbirşey yapmayayım.

Ben bugün TEK BAŞINA semt giysi pazarlarına çıkıp günde bütün masrafları çıkıp 1000 tl kar eden insanlar tanıyorum.
    Ayda 20 gün çalışsa,hangi genel müdür alıyor ayda 20.000 TL maaş?
    İstediği gün çalışır istediğin gün çalışmaz.

Ama bunun için bile bir sabır, azim, çalışma ve ter gerekiyor.

Bir örnek daha vereyim.

50 000 tl sermaye ile kurulan bir şirket var arkadaşımın.2011 'de.

Şu an 10.000.000 euro veriyor yabancı firmalar satın almak için.
    Bu durup dururken olmuyor.

Çalışmakla, araştırmakla, yeri geldiğinde okumakla, geliştirmekle.

Ben Theologist kardeşime sonuna kadar katılıyorum ve böyle konuları ısrarla açmasını da destekliyorum.
    Dost acı söyler, sizler de gerçekler yüzünüze okunduğunda lütfen rahatsız olmayın.

@Theologist

Alıntıları Göster
    Hiç bu kadar samimi bir yorum okumamıştım forumda.

Hem kendinizi, hem gözlemlerinizi muhteşem şekilde ifade etmişsiniz, teşekkür ederim.

Böyle konuları gündeme getirirsek çözümleriyle beraber, eminim çok şey değişecektir geleceğimiz adına.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kelise

Yani evet doğru. Türkiye halkının her konuda bir kısır döngüye girdiğini düşünüyorum artık.

Ülke kötü çünkü iktidar kötü, iktidar kötü çünkü halk kötü, halk kötü çünkü iktidar kötü vs.

kadına şiddet var çünkü agresif erkeklere ilgi gösteriyorlar, agresif erkekler şiddet uyguluyor çünkü kadınlar böyle erkeklere aşık oluyor. Erkekler şiddet uyguluyor çünkü psikopat ve eğitimsiz, psikopat ve eğitimsiz çünkü ülke şartları buna itiyor.

Böyle devam edin bakın en başa dönüyorsunuz sürekli
    Halk kötü değil de iyi olsa kötü iktidarı başa getirmez, başta olanı da aşağı indirir hertürlü.

Bakın ileri toplumların yönetimlerine, halklarından çekiniyorlar, halk kendine yanlış yapanı bir daha iktidara getirmiyor.

Kadın eğitimli ve bilinçli olsa gidip de agresif erkeğe aşık olmaz zaten. Tartıp biçmeden evlenmez, yanlış karar vermez.

Kısır döngüye girmeye gerek yok, bir taraf düzelince karşı taraf ya düzelmek zorunda kalır, ya gitmek zorunda kalır.

O nedenle eksiğiklerimizi tamamlamız gerek kısır döngüden kurtulmak için.

• Ailesi ezik olanın kendi de eziktir, onlarda o maya yoksa sende nasıl olsun.
  • Bu sabah iki yere uğradım ilki a101 ekmek alanlar direk kasaya dadanıp sıra bekleyen insanların önüne geçip milletin yüzüne avel avel baktılar. Sonra sandviç markete geçtim, yine sırada benzer tipler kendini gösterdi millet sırasını bekliyor bu davarlar kuytu köşeden mağarasını terk edip insanların arasına karışıyorlar. Bu tarz insanları asilime etsek ülkenin kalitesi şahlanır yemin ediyorum
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    zaman ve malıyet konusunda katılmıyorum sıze..evet hersey pahalı ulkemizde,kitaplar da oyle..ama refah seviyesi kitap okumamak icin mazeret degil..kitaba para bulamayanlar son model cep telefonuna,oto cam filmine,oyun icin pc toplamaya,besin takviyesine vs parayı basıp bunlar icin vakitlerinin tamamını harcıyor neredeyse..ustelık elektronık kıtap kolaylıgı var,bulup okumak daha da ucuz..kıtap okumaya heveslı olan bulur ve okur..yılda 50 kıtap okuması da sart degıl ınsanların,varsın 5-10 tane okusun;50-60 yaslarında hıc kıtap okumamıs vatandas var yahu ! dunya ortalamasına gore ust sıralara cıkamasak da bu kadar gerılerde olmayalım yeter..

su an karsımda oturan ıs arkadasım kıtap okumanın bos ıs oldugunu ve gercek dunyayla basa cıkmak ıcın hıc de faydalı olmadıgını,hatta ınsanı zayıflattıgını dusunuyor! 45 yasında ve 20 yıldır sırkette calısan bu kardesımız evınde bıra yapıp her aksam 3-4 tane ıcıyor..! bu zıhnıyet mılyoner olsa kıtaba para verıp zaman ayırır mı? toplumun ve aılenın egıtımı ya da baskısı da mazeret degıl..dogru ;aıleler kıtap okumak ıcın tesvık etmıyor cocuklarını,ama hıcbır aıle cocuguna oyun oynasın,ıckı ıcsın,sosyal medyada saatlerını öldursün dıye de telkın vermıyor,..netice ??? kafası calısan okur kardesım..bu kadar basıt..!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub182 -- 9 Mart 2020; 11:10:11 >

• Boş bir konu daha...
  • sub182 S kullanıcısına yanıt
    Refah seviyesini sadece para olarak görmüyorum bu arada ben.
    Bakın ben kitap okumayanlarda hiç sorun yok demiyorum. Tek suçun kitap okumayanlara atılmaması gerektiğini söylüyorum. İmkanı olan, kitap okumak gerektiğinin bilincinde olup da okumayan insanlara tabi ki sitem edin. Haftada 60 lira sigaraya veren arkadaşlarım var, ben o paraya kitap alıyorum, bunu da söylüyorum ama herkesin kendi tercihi, karışacak değilim.
    Ülkede aileden gelen bir bilinçsizlik var. Çocuklarını kitap okumaua özendirmiyorlar, sonra başlaması çok zor oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***RAMMSTEIN***

Boş bir konu daha...
    Boş bir konu daha mı?

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri (Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Refah seviyesini sadece para olarak görmüyorum bu arada ben.
    Bakın ben kitap okumayanlarda hiç sorun yok demiyorum. Tek suçun kitap okumayanlara atılmaması gerektiğini söylüyorum. İmkanı olan, kitap okumak gerektiğinin bilincinde olup da okumayan insanlara tabi ki sitem edin. Haftada 60 lira sigaraya veren arkadaşlarım var, ben o paraya kitap alıyorum, bunu da söylüyorum ama herkesin kendi tercihi, karışacak değilim.
    Ülkede aileden gelen bir bilinçsizlik var. Çocuklarını kitap okumaua özendirmiyorlar, sonra başlaması çok zor oluyor.
    Aileler neden bilinçsiz?

• Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    İşlem tam tersi olur. Önce kitap okuyacaksın, halk aydınlanma yaşayacak. Bunun sonucu olarak sanat gelişecek. Son olarak bu ikisinin sonucunu alacaksın.

Orta çağda Avrupa işte bu sıra ile doğuyu yendi ve refah düzeyi arttı.
  • bu basimizdakiler oldugu surece gelisemeyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: -dead

bu basimizdakiler oldugu surece gelisemeyiz
    Başımızdakiler ölecek zaten, peki bizim nesil başımızdakilerden çok mu farklı?

Yine düzelmeyeceğiz böyle gidersek... Bizden sonrakiler de bizim ettiğimiz gibi bize küfür ederler bu sefer...

• Sadece şu Bsc sitesinde biraz takıl bazılarını görünce daha net anlıyorsun. İşi gücü yok sabahtan akşama kadar milletr sataşıp onu sevdiği platformu eleştirsiğin için sana musallat olanlar var. Bu insanla oturup bilim, kültür, dünya hakkında konhşabilir misin? Eakiden sizin konuları eleştirirdim ama haklısın, keşke haksız olsan ama maalesef haklısın.

• Bu yine mi geldi

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Hocam mümkünse ben de alabilir miyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

Sadece şu Bsc sitesinde biraz takıl bazılarını görünce daha net anlıyorsun. İşi gücü yok sabahtan akşama kadar milletr sataşıp onu sevdiği platformu eleştirsiğin için sana musallat olanlar var. Bu insanla oturup bilim, kültür, dünya hakkında konhşabilir misin? Eakiden sizin konuları eleştirirdim ama haklısın, keşke haksız olsan ama maalesef haklısın.
    Haklı olmak istemezdim.

Konuya savunma psikolojisi ile saldıranların da çoğunlukla Survivor, Oyun bağımlısı olduğunu, asosyal kitle olduğunun farkındayım... Konunun amacı iğneleyici bir üslupla da olsa acı durumumuzu gündeme getirmek.

Acı gerçekleri öğrenmek istemiyoruz halk olarak...

Söyleyeni de dokuz köyden kovuyoruz.

Ama bence değişmeli... Hepimiz çabalamalıyız değişmesi için...

Gelecekte bizden sonra gelenler çok küfür edecekler bize ve haksız da olmayacaklar...

• quote:

Orijinalden alıntı: ZENTURK

Hocam mümkünse ben de alabilir miyim?
    Tabi, gönderdim hemen. Umarım siz de faydasını görürsünüz en kısa sürede...

• -dead kullanıcısına yanıt
    sonu yok kı,bunlar gıder baskaları gelır..cahıllıkten kurtulmadıkca aynı sekılde yonetılmeye mecburuz..
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.