Şimdi Ara

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
392
Cevap
16
Favori
22.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sarı Bıyık

Kitap okumuyoruz diyosun da. Benim kitap alacak param yok ki.
    Halk kütüphaneleri ücertsiz... Ödünç alabilirsiniz.

Her il ve her ilçede var...

28 bin 126 kütüphane var ki bu 2017 yılı sayısı...

Kütüphanlerde yüz binlerce kitap var...

Hangi şehir?
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Afrika ülkelerinin bizden daha çok kitap okuduğuna cidden inanıyor musun? Gördüğün her bilgiye inanma. İstatistiği şehirlilere göre yapmışlarsa da yüksek çıkması normal. Zengin kısım çünkü orası ve bu arada dediğin her şeyi kabul ettim diyelim, bunu söylemeyi hiç sevmiyorum ama okuyorlar da ne oluyor? Hangisi Türkiyeden iyi? Refah seviyesiyle arasında böyle bir bağ kuruyorsan böyle bağ kurunca da karşı çıkmayacaksın. Japonlar da okuyor, intihar oranları tavan. Aşırı çalışma saatleri yüzünden değil, tabular ve toplumsal baskı yüzünden. O hayran olduğunuz japonlar kitapta okuduklarını hayata geçirmekte sıfırlar. Hayata geçirmiyorsan okumanın ne anlamı var? Çok sağlıksız bir sosyal ilişki düzenleri var. En ırkçı milletlerden biri.

Mazeret bulmuyorum. Bir genç olarak gençliği suçlamak benim işime gelirdi. "Kimse kitap okumuyor, ben okuyorum, bilgiliyim, kültürlüyüm" demek benim işime gelirdi. Ama bunu yapmıyorum, bunun arkasındaki nedenleri sorguluyorum. Bu meselenin yüzeyin üstünde, herkesin görebileceği kısmında değil, kökündeki sorunlarla ilgileniyorum. Bunu yaparken gençliğin suçu yok demiyorum. Çok satanlarda güç gibi saçma sapan kitapları görüyoruz. Demeye çalıştığım, tüm yükü gençlerin üstüne atmak, bu konunun derinine inmeye üşenip yüzeydeki kısımla uğraşacağım demek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: equallyworthless

+1. Haziran ayında dil sınavına gireceğim ama kitap alacak param bile yok.
    Kitap için paraya ihtiyacınız kesinlikle yok...

Kütüphaneler tamamen ücretsiz...

İstediğiniz dil kitapları da var...

Hatta sizin gittiğinizde yoksa bile başka şehirden ücretsiz istetebiliyorsunuz...

Üniversite kütüphanlerini geçtim.... Sadece halk kütüphanesi sayısı 28 bin 126 adet... Hepsi de ÜCRETSİZ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Afrika ülkelerinin bizden daha çok kitap okuduğuna cidden inanıyor musun? Gördüğün her bilgiye inanma. İstatistiği şehirlilere göre yapmışlarsa da yüksek çıkması normal. Zengin kısım çünkü orası ve bu arada dediğin her şeyi kabul ettim diyelim, bunu söylemeyi hiç sevmiyorum ama okuyorlar da ne oluyor? Hangisi Türkiyeden iyi? Refah seviyesiyle arasında böyle bir bağ kuruyorsan böyle bağ kurunca da karşı çıkmayacaksın. Japonlar da okuyor, intihar oranları tavan. Aşırı çalışma saatleri yüzünden değil, tabular ve toplumsal baskı yüzünden. O hayran olduğunuz japonlar kitapta okuduklarını hayata geçirmekte sıfırlar. Hayata geçirmiyorsan okumanın ne anlamı var? Çok sağlıksız bir sosyal ilişki düzenleri var. En ırkçı milletlerden biri.

Mazeret bulmuyorum. Bir genç olarak gençliği suçlamak benim işime gelirdi. "Kimse kitap okumuyor, ben okuyorum, bilgiliyim, kültürlüyüm" demek benim işime gelirdi. Ama bunu yapmıyorum, bunun arkasındaki nedenleri sorguluyorum. Bu meselenin yüzeyin üstünde, herkesin görebileceği kısmında değil, kökündeki sorunlarla ilgileniyorum. Bunu yaparken gençliğin suçu yok demiyorum. Çok satanlarda güç gibi saçma sapan kitapları görüyoruz. Demeye çalıştığım, tüm yükü gençlerin üstüne atmak, bu konunun derinine inmeye üşenip yüzeydeki kısımla uğraşacağım demek.
    Tüm suçu şu an içinde bulunduğumuz toplumun gençliğine tabi ki atmıyorum... Ama genel itibariyle gençliğe atıyorum ve nedenlerim de var...

O şikayetçi olduğumuz, ülkeyi batıran yöneticiler, müdürler, politikacılar hepsi eskiden gençti, ve bizim hatalarımızı yaptılar... Toplumun kalitesi düşük olduğu için onlar çıktı aramızdan...

Yani sorun gençken gençliğini değerlendirip kendini geliştirmeyenlerde...

Şimdilerde biz de bu hataları tekrar ediyoruz, ve gelecek daha kötü bu gidişle...

Okuyunca ne mi olur insanda?

Buyurun...

1. Şekil TV veya Video İzleme
    2. Şekil Aşırı zor Matematik problemleri
    3. Şekil Basit Matematik işlemleri
    4. Şekil Sesli okuma

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri

İşte kitap okuyarak meydana gelen beyin gelişimi.

Okumak ve Beyin
    https://aklinizikesfedin.com/okumak-ve-beyin-okumak-beynimizi-nasil-etkiliyor/

Okumak ve Analitik gelişim
    https://www.matematiksel.org/kitap-okumanin-bilimsel-faydalari/

Artı 14 faydası yine beynimize...
    www.sabitfikir.com
    Okumanın zihne ve beyne 14 faydası | www.sabitfikir.com
    http://www.sabitfikir.com/dosyalar/okumanin-zihne-ve-beyne-14-faydasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 7 Mart 2020; 2:31:59 >

• İyi bir eğitim almadığımız için insanlarımız tembel. Hem aileden hem okuldan iyi bir eğitim almıyoruz. Sonradan uyananlar oluyor tabii ki ama bu sayı çok çok az. Eğitimi doğru verirsek bu sorunlar da çok büyük ölçüde çözülecektir. Demesinin kolay olduğunu biliyorum. Ama sorunların temel sebebinin bu olduğunu da biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltioPasha -- 7 Mart 2020; 2:35:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UltioPasha

İyi bir eğitim almadığımız için insanlarımız tembel. Hem aileden hem okuldan iyi bir eğitim almıyoruz. Sonradan uyananlar oluyor tabii ki ama bu sayı çok çok az. Eğitimi doğru verirsek bu sorunlar da çok büyük ölçüde çözülecektir. Demesinin kolay olduğunu biliyorum. Ama sorunların temel sebebinin bu olduğunu da biliyorum.
    Eğitimi kim veriyor? Yine biz...

Öğretmenlerin kalitesi ortada...

Akademisyenler de farklı değil...

Tek çözüm, şimdiki öğrencilerin kendini geliştirip öğretmen olunca şimdiki öğretmenler ve akademisyenler gibi olmaması...

• Hocam bayağı kitap okuyan birisiyim. Psikoloji, Felsefe, Teoloji, Mistisizm ve insan üzerine kitaplar çok ilgimi çeker.
    Bu tip kitaplar halk kütüphanelerinde bulunuyor mu? Ücretsiz ise nasıl gidip alıyoruz? Bunu bana öğretir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Tümevarım yöntemi...

Toplum düzelirse yönetenler düzelir çünkü yönetenler toplumdan çıkıyor, toplum seçiyor...

Senin başka çözümün var mı?

Nasılsak öyle yönetiliriz....

Alıntıları Göster
    Bence bir insanın hayatta yapabileceği en güzel şey önce kendini sonra çocuklarını yetiştirmesidir. Yetiştirmekten kastım her konuda. Herkes kendini düzeltmeye çalışır o bilinçte olursa toplum otomatikmen düzelir.

• avrupa günlük kitap okuma sayfası grafiği var mı hocam
  • gelecek nesiller sizlerin eseri olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Göz-

Hocam bayağı kitap okuyan birisiyim. Psikoloji, Felsefe, Teoloji, Mistisizm ve insan üzerine kitaplar çok ilgimi çeker.
    Bu tip kitaplar halk kütüphanelerinde bulunuyor mu? Ücretsiz ise nasıl gidip alıyoruz? Bunu bana öğretir misin?
    Tebrik ederim.

Evet emin olun istemediğiniz kadar sayıda ve çeşitte kitap var.

Google a halk kütüphanesi yazmanız bile yeterli.

İsterseniz e kitap olarak da okuyabilirsiniz.

Hangi kitap hangi kütüphanede hepsi internet ortamında kataloglanmış...

Şehrinizin adını ve kütüphane kelimelerini bir araya getirin kendisi gelir.

Gittiğiniz kütüphaneye de üye oluyorsunuz ve aynı anda 3 farklı kitap alabiliyorsunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum.

En kesin çözüm.

Harika yorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elric.

avrupa günlük kitap okuma sayfası grafiği var mı hocam
    Yılda 27 kitap bitiren ülkelerle (Avrupa) 10 yılda 1 (Türkiye) kitap bitiren ülkeyi karşılaştırırsanız bence gayet açığa çıkar.

T24
    Türkiye, evinde en az kitap bulunan ikinci Avrupa ülkesi
    https://t24.com.tr/haber/turkiye-evinde-en-az-kitap-bulunan-ikinci-avrupa-ulkesi,679357

• tüm kızlar aşık teoya
  • quote:

Orijinalden alıntı: haqueim

tüm kızlar aşık teoya
    Al işte... Trollemeseniz olmazdı değil mi?

Bu konuda yüzbinlerce kelime kullanıldı şimdiye kadar. Kız kelimesini kullanan ilk ve tek kişisin...

Sorun kız erkek değil herkesin ben dahil cahillik sorunu....

• Dizilerle ingilizcenizi geliştirmek isterseniz, https://diziyleogren.com/ dan istediğiniz bir dizide kullanılan tüm kelimelere ve anlamlarına çalışabilirsiniz. Böylece tüm kelimeleri bildiğiniz için diziyi altyazısız veya ingilizce altyazılı olarak da izleme şansınız olur.
  • metrekareye 30 primat düsüyor. önce bunların soyunu kırmak gerek.
    kafası çalışan insan da var binek hayvan olarak kullanılacak olan da.
    her anlamda dünya klası olacak bireyler mevcut. üst insanlar. ben onlara bir ömür hizmet etmeye razıyım fakat bahsettiğim tasfiye katı bir disiplinle gerçekleştirilmek şartıyla. bir toplumda her sınıftan insana ihtiyaç vardır. rektörüne de temizlik işçisine de. ancak bunlar insan olmak mecburiyetindedir. günümüz toplumunda primatların kabul edilebilirliği yoktur. yakın gelecekte başta içme ve kullanım suyu olmak üzere doğal kaynaklar mevcut nüfusa yeterli gelmeyecek. bu koşullarda hümanizma ruhu sürdürülemez. huzur ve refah icin kapsamlı bir tasfiye şarttır. 21. yüzyılın büyük liderleri bunu gerçekleştirenler olacaktır. yarını düşünmeden çoğalmanın bedeli, daha doğrusu her güruha bu özgürlüğü tanımanın bedeli bir şekilde ödenecek. bugün bunu en ağır ödeyen ülkelerden birinden konu sahibi bahsetmiş. son derece kıymetli toprakların kaderinin üstünde otlayan ata eşeğe bırakılması mümkün değildir.

• Tebrikler açtığınız konu için, buraya ara ara bakıyorum alfa, beta, çene konusundan geçilmiyor. Belki biraz buraları okurlar da bir şeyler kaparlar.
  • Çalşıma saati olarak diğer geri ülkelerdeki gibiyiz. En yüksek Türkiye'de, Meksika'yı bile sollamışız.

Nedeni çok basit...

Az kişi çalışıyor, çok çalışmak zorunda kalıyor... Tembelliğin ispatı...

Ülkelerin gelişmişlik düzeyine bakarsanız daha net ortaya çıkar.

Az kişi çalışıyor, çok çalışmak zorunda kalıyor.

Az kişi çalışıyor, niteliksiz çalışıyor, zeka değil kas gücü yüksek oranda, o nedenle üretim de az....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 7 Mart 2020; 12:32:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Mandalorian

Tebrikler açtığınız konu için, buraya ara ara bakıyorum alfa, beta, çene konusundan geçilmiyor. Belki biraz buraları okurlar da bir şeyler kaparlar.
    Teşekkürler, konunun amacı da bu tam olarak...

Forumda tüm zamanların en çok konuşulan konuları...

Tek bir faydalı konu görebiliyor musunuz?

Ya da teknoloji ile alakalı?

Varsa yoksa Survivor, Oyun ve Futbol!

Ne kadar acınası durum... Teknoloji sitesinde bile durum buysa...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.