Şimdi Ara

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
392
Cevap
16
Favori
22.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

Böyle genellemeler ve çıkarımlar yapma, gerek yok, sadece insanları sinirlendirirsin. Herkes yola düşüyor balık istifi şeklinde okuluna ya da işine gidip, olmayacağını bile bile çabalıyor insanlar, nasıl donanım katarım diye, nasıl işe yararım diye. Çalışan kafasını kaldıramıyor, beş dakika molayı zor veriyor, görmüyorsun herhalde. Televizyon, oyun ve internet dışında rahatlama, deşarj olma şansı yok, hangi aktivite yapılacak? Hangi hobiye para ayrılacak? Bedava olur ki bunlar deme, ülkede adım atmak, yolculuk yapmak bile para işi. Masraflara ve eziyetlere zor katlanıyor herkes, iyice bak herkesin durumuna.
    Genelleme yapma derken genelleme yapıyorsun...

Çaba nerede?

Çaba varsa o kadar sosyal medya, televizyon ve oyuna nasıl zaman ayırabilir insanlar? Günün ortalama 19 saatini boşa harcıyor insanlar... Grafikler konuda bol bol mevcut.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Konunun içeriğinin doğru olup tartışmaya açık olduğunu sanmıyorum sadece en çok oyun oynayan ülke olduğumuz inandırıcı gelmedi.

Ama konunun doğru olması sorunun gençlikte olduğu anlamına gelmez. Kitap okumak yerine oturup bere ören, çocuğunun nerde nasıl konuşması gerektiğini saygıyı vs. öğretmeyen, tablet ve telefonla büyüten, internette kimi ve neyi izlediğini takip etmeyen, -bu çok önemli- ders çalışma alışkanlığıyla ve kitap sevgisi ile büyütmeyen, sigaraya sırf havalı görünüyor diye başlayacak kadar bilinçsiz olan, hakkını aramasını öğretmeyen, her spora ya da sanat dalına (resim, müzik enstrümanı vs.) ilgisi yeşerince ya bizim çocuk beceremez vs. diye düşünüp çocuğunu desteklemeyen, gitar, tuval, spor kıyafetine/aletine para harcamak istemeyen, daha 18 yaşına gelmeden müslüman yapan ve öyleymiş gibi yetiştiren anne babalarımız oldukça yetişen bu nesli eleştirmeye hakkımız yok.
    Gördüğümüz her kendini yetiştirmemiş birey boş gezenin boş kalfası oluyor doğal olarak.

Kendini geliştirmek isteyen, doğurmakla kalmayıp yetiştiren sayılı ailelerde büyüyen, okumak, tanımak, keşfetmek, gezmek isteyen gençlerin de arkadaşları, öğretmenleri, maddi durumu, yaşadığı bölge, gittiği okul, lise, üniversite, saçma sapan sınav sistemleri, okuldaki yetersiz ve sağlıksız yemekler, ezberci eğitim, gereksiz ve sadece vakit kaybı olan üstelik çağdaş olmayan dersler
    , ülke siyaseti ve daha yüzlerce zorluğun üstesinden gelmesi gerekirken güzel bir nesil beklemek hayalden başka bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 7 Mart 2020; 15:23:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Şu videoya bak ve endişeyi, sonuç alamamayı gör. Bir de izleyince düşün, hayat sana kolay geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 7 Mart 2020; 15:32:42 >
  • Hocam konusu açılmışken bir tavsiye almak isterim: Halihazırda Kpss çalışmaktayım. Örtülü belleğime geçsin diye yazarak çalışıyorum.Bu seneki diğer hedeflerim arasında İletişim ile ilgili kişisel gelişim kitapları okumak ve uygulamak, İngilizcede orta seviyeden çok iyiye çıkarmak var.
    Ancak fark etmişsinizdir;bütün bu işlerin hepsi ezbere ve öğrenmeye dayalı işler olduğundan dolayı belli bir süreden sonra verimim hemen düşüyor. Sonra Youtube, Oyun ikileminden çıkamıyorum. (Sosyal medyam yok ama bunların süresini ile aynı)Güya kısa takılacağım diyorum ama kullandığım süre hedeflerime ayırdığım süreyi geçiyor.
    Çözüm önerileriniz nelerdir, kendi hayatınızda da uyguladığınız bir plan sistemi var mı?
    Eminim benim durumumda olan çok sayıda Türk genci vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kty28 -- 7 Mart 2020; 15:38:18 >
  • BİZ RÜYALARINIZA BİLE GİRERİZ TANIDIK GELMİŞTİR MUHAKKAK
    (Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri
    (Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri
    ARKA TARAFA DİKKAT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3925D0282 -- 7 Mart 2020; 15:37:29 >

• quote:

Şu videoya bak ve endişeyi, sonuç alamamayı gör. Bir de izleyince düşün, hayat sana kolay geliyor.

Forumda en çok konuşulan konulara bak ve milletin derdi aslında ne diye öğren bence....

Otobüse, kafelere vs de bakabilirsin... Lafa gelince suç hep başkasında

• quote:

Forumda en çok konuşulan konulara bak ve milletin derdi aslında ne diye öğren bence....

Otobüse, kafelere vs de bakabilirsin... Lafa gelince suç hep başkasında

Yahu insanlar konuşacak, tartışacak, istediğine bakacak. Şartlar belli, vaziyetler belli. Benim de beklentilerim başka ama bu ülke insanı rahatlamaya, kafa dağıtmaya çalışıyor, empati yapmak lazım. Deşarj olsun insanlar, bilmeden etmeden çıkıntılık yapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 7 Mart 2020; 16:54:31 >
  • quote:

Yahu insanlar konuşacak, tartışacak, istediğine bakacak. Şartlar belli, vaziyetler belli. Benim de beklentilerim başka ama bu ülke insanı rahatlamaya, kafa dağıtmaya çalışıyor, empati yapmak lazım. Deşarj olsun insanlar, bilmeden etmeden çıkıntılık yapmayın.
    Tembelliğe şimdi de deşarj diyoruz öyle mi?

Ne ara şarj oluyor ki?

Her türlü boş bataryalar zaten... Bilim, matematik, dil, iş, üretim... Hep dipteyiz...

Sabah akşam gündem boş siyasi ve ekonomik muabbetler... Ona mı diyorsun sıkıntı diye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 7 Mart 2020; 15:44:41 >
    Burada sana kimse anlatamaz, zaten dinlemiyorsun. Vallahi anlamıyorsun, eğitim işini zor hallediyoruz, sağlık işini zor hallediyoruz, barınma ve ihtiyaç işini zor hallediyoruz, cidden ne bekliyorsun? Ateşlenin, gazlanın demek kolay, bak beş dakika etrafına diyeceğim de anlamayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 7 Mart 2020; 15:51:50 >
  • quote:

Burada sana kimse anlatamaz, zaten dinlemiyorsun. Vallahi anlamıyorsun, eğitim işini zor hallediyoruz, sağlık işini zor hallediyoruz, barınma ve ihtiyaç işini zor hallediyoruz, cidden ne bekliyorsun? Ateşlenin, gazlanın demek kolay, bak beş dakika etrafına diyeceğim de anlamayacaksın.
    Şu an Lübnandayım.. Ve emin ol fark bariz ortada...

Ortadoğudaki basit bir ülkeden bile kat ve kat gerideyiz...

Sağlık ve ekonomi olarak değil, çalışkanlık ve okuma olarak gerideyiz....

Almanya'da da gördüm, Lübnan ve Mısır'da da...

İstatistikler de doğruluyor bunu...

Ekonomi, sağlık vs. Tamamen bahane...

Ispatı ortada ilk sayfada bol bol...

Sen de ispat getir anlayayım...

Ben içerik getireyim istediğin kadar, ne değişecek? Durumu anlatan videodan sonra bile aynı şekilde konuşuyorsun, mesajlarında iyi niyet sezmiyorum, dikkat çekmek için yapıyorum diyorsun ama öyle gelmiyor bana. Başka bir niyet var sende, bu dik başlılığın sebebi farklı. Anlatıyoruz, anlamıyorsun, gösteriyoruz, umursamıyorsun, bunun sebebi başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 7 Mart 2020; 16:32:27 >
  • quote:

Ben içerik getireyim istediğin kadar, ne değişecek? Durumu anlatan videodan sonra bile aynı şekilde konuşuyorsun, mesajlarında iyi niyet sezmiyorum, dikkat çekmek için yapıyorum diyorsun ama öyle gelmiyor bana. Başka bir niyet var sende, bu dik başlılığın sebebi farklı. Anlatıyoruz, anlamıyorsun, gösteriyoruz, umursamıyorsun, bunun sebebi başka.
    Videoda bir kişi serzenişte bulunuyor hepsi bu...

Kahvehanelerde de aynı muhabbet mevcut...

İstatistik getirmen gerek...

Bilimsel konuşalım, arabeks muhabbete girer diğer türlüsü...

• Burdaki konuları yorumları okumak haber sitelerini okumak kitap okuma gibi sayılır mı yoksa illa gerçek kitapmı okumak sayılıyor okuma oranına

• quote:

Orijinalden alıntı: komando57

Burdaki konuları yorumları okumak haber sitelerini okumak kitap okuma gibi sayılır mı yoksa illa gerçek kitapmı okumak sayılıyor okuma oranına
    Burası da faydalı tabi ama kitapta kurgu çok daha detaylı ve geniş, etkisi daha fazla.

• kültür ve eğitim sisteminin sonucu bu. kötü eğitim sistemi, kötü ekonomi bunların üstüne örtülü ödenekle çocukların gençlerin telefon bilgisayar uygulamalarına yönlendirilmesi vs vs.. bu ülkenin gencine yapılmayan kötülük kalmadı. salak, cahil bir gençlik istiyorlardı. bunu da başardılar. bu kadar basit
  • "Kitap okumaya, kendimizi geliştirmeye zaman mı var" diyenlerin, dünyayı; Televizyon izleme, sosyal medya kullanımı olarak çift haneli rakamlarla, yüzdelik dilimlerde tarumar ettiğimizi de bilmeleri son derece komik ve endişe verici.

Günde 5.5 saate yakın TV, 5 saate yakın telefon(yemek yerken, başka işlerle uğraşırken kombine süre) başındayız. Bir mesai işe, bir mesai de TV ve telefona ayırıyoruz. Daha bilgisayarı katmadık bile işin içine.

Günde sadece 2 saat dil eğitimi ile, 1 saat kitap okumak ile, 1 saat spor ile ne hayatlar değişir.

Spor yapmak protein tozu almak değil, kitap okumak gidip en popüler kitaplardan 5-10 tane almak değil, dil öğrenmek en seksi öğretmenlerin olduğu en ciki dil kursuna yazılmak değil.

Babam ilk okul 1'i bile bitiremeden, dedem askerden geldikten sonra okuldan alınıp sokaklara salınmış. Çekirdek, su satması için. Ömrü kahvede çırak olarak çalışarak geçmiş. Ama bir kitap okuma azmi ve isteği var adamda, bana kütüphanesinin listesini çıkarttırmak istedi ve 1200. kitapta artık "yeter baba" çekmeme sebep olup kavga ettirdi Kendi işini kurdu, kendi hayatını kazandı, kahve masalarının üzerinde (masaları birleştirip) yattığını bilirim babamın. Ama elinden kitap düşmezdi.

Şu anda ara ara köşe yazarlığı yapar, giyiminden, konuşmasına kadar hiç kimsenin ekonomik statüsünü tahmin edemeyeceği bir insana büründü. CHP'den muhtarlık ve komisyon ekibi için teklif bile gitti babama.

Tam bir hayvan-severdir, mahallenin bütün kedi köpekleri onun koruması altındadır, civardaki internet kafelerle kanlı bıçaklı olmuştur, gidip ilk okul çocuklarının süt parasını-eğitim parasını dahası geleceklerini sömürüyorlar diye.

Ben ikinci üniversitemi bitiriyorum, hala daha kendisi ile felsefe ve tarih alanında kapışamam.

Bu adam "sıfır" kalifiye eğitim ile böyle bir insan oldu. Ve tek kaynağı kitaplardı. Bizdeki hastalık 'her şeyi çok bilme, en iyisini bilme' hastalığıdır. Hiç bir şeye ihtiyaç duymuyoruz. Din, takke edebiyatı, bom boş okunan okullar, zoraki çalışma ve 'bir yere kapak' atma mantalitesidir.

Yahu arkadaşlarım var üniversite bitti, 1 kitap ya 1 1 1 ! Bir tane kitap okumadım diyor adamlar. İnanılacak gibi değil. Bu adamların okudukları bölümü söylesem durum daha da dramatik bir hal alacak ama yeterince uzattım, burada keseyim...

Zaman yok, para yok sadece işin bahane kısmı, bunu herkes biliyor ama dile getirmek istemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 7 Mart 2020; 23:2:1 >

• üniversite 1. sınıfta ingilizce dersimiz vardı. bu derse katılanların yaşları 18-19 doğal olarak. derste sınavda ne vardı biliyor musunuz? saatler, sıfatlar vsvs ilkokul 4.sınıfta gördüğümüz şeylerin aynısı.. işin acı yani ingilizceden kalan çok sayıda öğrenci olması.. adamlar en temel şeyleri bile bilmiyor. 11 yaşındaki çocuğun gördüğü ingilizce dersini 18 yaşındaki çocuğa da gösteriyorlar. benim ingilizcem iyidir üniversite okurken defalarca yabancılarla sohbet etme şansım oldu çatır çatır da konuşurum. ama bu ingilizceyi kesinlikle bir eğitim kurumunda öğrenmedim. dizilerden filmlerden oyundaki yabancı arkadaşlarımdan öğrendim. bu ülke insanı zaten cahildi, biraz burnunu kaldırdı eğitimli insanlar yetiştirmeye başladı malum arkadaşlar ördü duvarı daha da cahil tembel hale getirdi.. adamların ist belediye baskanlıgı seçimindeki vaati ŞUYDU; GENÇLERE 10 GB İNTERNET ...... BU VAAT BİLE HER ŞEYİ AÇIKLIYOR ASLINDA.. MAL OLMAYAN ANLAR

• Antikaruh kullanıcısına yanıt
    Şanslı adam yolunu buluyor, yükseliyor hayatta, orası ayrı. Ancak asgari ücrete hayatını satan, posası çıkarılan insanlar var, iş ve düzen kuramayan mezunlar var, maaşlar temel ihtiyaçlara ancak yetiyor, gerisinde hep kemer sıkılıyor, bunları unutalım mı? Görmezden mi gelelim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 7 Mart 2020; 17:27:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: equallyworthless

Hangi tür kitap okuduğuna bağlı. Eğer sadece roman tarzı kitaplar okuyorsan sana maddi açıdan bir faydası olmaz.

İnsanların nasıl roman okuduğunu anlamıyorum, her zaman hikaye okumaktan nefret ediyordum. Çünkü bir dizi veya film izlemeye kıyasla çok sıkıcıydılar ve öğretici yanları yoktu. Bilgi için kitap okuyabilirim ama eğlence için asla. Kitap eğlence için okunuyorsa gereksizdir.

Zengin olmamı sağlayacak, zenginlik stratejileri hakkında açık ve net bir rehberlik sağlayan bir kitap olsaydı söylediğine katılırdım.
    Elon musk kendisini bugüne getirenin otostopçunun galaksi rehberi olduğunu söyler, yani öyle saf bilgi vs kimseyi zengin yapmaz hayal gücün olmadıkça

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.