Şimdi Ara

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
392
Cevap
16
Favori
22.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Adam gibi kaliteli universitede bolumumu okurum asgari ucretle sefil gibi yasamam asgari ucretlinin asgari ucret almasinin sebebi zaten bu zihniyettir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilk mezun senem -- 7 Mart 2020; 17:57:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gelen yorumlardan tembellik akıyor bu arada cidden bu toplum su andakinin 1 gram fazlasini hak etmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ilk mezun senem

Adam gibi kaliteli universitede bolumumu okurum asgari ucretle sefil gibi yasamam asgari ucretlinin asgari ucret almasinin sebebi zaten bu zihniyettir
    Adam gibi kaliteli üniversiteler den mezun dönerci manav seyyar satıcı doldu ülke.

Eskidendi o ODTÜ bitir al 10bin İTÜ bitir al 10 bin Boğaziçi bitir al 15 bin....

Devir adamın varsa eğer yoksa mezun olmadan Avrupa yâda Amerika Türkiye de tek girilecek yer savunma sanayi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilk mezun senem

Gelen yorumlardan tembellik akıyor bu arada cidden bu toplum su andakinin 1 gram fazlasini hak etmiyor
    Senden de bosbos pırıl pırıl âz kullanılmış beyin olduğu görülüyor.

Konuyu açana yalakalık yapmaya mi geldin yoksa yan hesabı mısın?

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Bana odtu itu bogazici ytu makine/bilgisayar/elektrik elektronik bitirmis manav gostersene

Hshshgsgays keske yorumuna cevap vermeden once imzaya baksaymisim bosuna vakit harcadigimi fark ettim hadi iyi gunler

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Benimle de paylaşırsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: citiraga

Benimle de paylaşırsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
    Tabi, özel mesaj olarak gönderdim. Rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 7 Mart 2020; 18:18:14 >
    Kendisi bir düzen tutturmuş her şey yolunda gidince, sorun olmamış. Ancak bu ülkede herkes hoplaya sıçraya düzen kuramıyor, kuramazsın zaten, öyle bir imkan yok. Aynı argümanları yazıp duruyor, insanları anlamıyor. Dünyayı da tam anlamıyla anlamıyor, acayip çıkarımlar yapıyor. Evet, kötü durumdayız, sorunumuz çok ama sorunların kaynağına inmeden yüzeysel analizler yapıyor, insanların nasıl yaşadığının ve yaşamak istediğinin farkında değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

Kendisi bir düzen tutturmuş her şey yolunda gidince, sorun olmamış. Ancak bu ülkede herkes hoplaya sıçraya düzen kuramıyor, kuramazsın zaten, öyle bir imkan yok. Aynı argümanları yazıp duruyor, insanları anlamıyor. Dünyayı da tam anlamıyla anlamıyor, acayip çıkarımlar yapıyor. Evet, kötü durumdayız, sorunumuz çok ama sorunların kaynağına inmeden yüzeysel analizler yapıyor, insanların nasıl yaşadığının ve yaşamak istediğinin farkında değil.
    Geçmiş konularımı inceleyip anlayabilirsiniz....

Günlük 5 lira ile yaşıyordum mesela, ve istemediğim kadar kitap, spor vs. Her imkan vardı... Yemekler de muhteşemdi...

Türkiye'nin göbeğinde Ankara'da...

Aylarca yaşadım ve konusunu da açtım...

Demek ki isteyince yapılabilir

Ankara'da yaşarken yazdıklarını gördüm, biliyorum. Ancak herkes öyle yaşayamaz, üniversitelerde öyle rahat rahat yaşayamazsın, sen şanslıymışsın, sorun olmamış, fırsatın da olmuş, zamanın güzel geçmiş. İnsanların sorumlulukları var, döngüleri var, işleri var ve en önemlisi ihtiyaçları var, senin önerdiklerinle nereye kadar devam ettirebilirler? Pürüzsüz bir hayatın olmuş, eski konularını gayet iyi biliyorum, insanların pürüzsüz hayatı olmuyor, demek ki isteyince yapılabilir demen vallahi komik, sürekli sağdan sola atlamak yaşam demek değil. İmkansızlıklara, ruh hallerine ve beklentilere bak, onları gör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 7 Mart 2020; 19:26:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bana da atabilir misiniz?

• Bu ülkenin öğretmenleri ne ki öğrencileri ne olsun. İngilizce öğretmenleri bile ingilizce bilmiyor. Herkes birkaç şey öğrenmiş öğretmen olmuş. Soru soruyorsun bilemiyor. Derste boş siyaset yapıyor. Kapıyı çarpıp size ders anlatmayacağım diyip çekip gidiyor. Öğretmenlik kavramını üniversitede öğrendim. Ama burada bile çok komik öğretmenler var. Adam internetten slayt bulup bize onu gösteriyor. Zahmet edip bakmamış bile ki slaytlarda bile hata vardı.

Üniversiteden de destek yok. Okul pis kokuyor, bilgisayarlar çağ dışı. Projeksiyon cihazları görüntüyü düzgün aktaramıyor. Sıralar berbat.

Hollanda böyle miydi? Hayır değildi. Ben çok iyi bir öğrenci olmayabilirim ama ülke de çok iyi değil. Kültürden kaynaklanıyor maalesef. Bizim orta doğu kültürü böyle. Kime baktıysam hepsi aynı. Herkes aşağı yukarı aynı kafayla yaşıyor. Hollandadaki Türkler de aynı. Çoğu üniversiteye bile gidemiyor. Tabi yurtdışında üniversiteye gitmek kolay mı zor mu bilmiyorum. Türkiye'de üniversite okumak çok basit.

• Wacom Intuos kullanıcısına yanıt
    Ona göre sorun Yok. Sorun olduğunu sanan bizleriz. Bahanelerimizi sorun olarak anlatıyoruz.

Kendini örnek veriyor kendisi yapabiliyormus herkes yapabilirmis.

Yani kimse evkenmesin sabit işe girmesin, girsede kazancının%90 ini kitap kültürel gezi hobi gibi şeylere harcasın.

Kimse evlenmesin çocuk yapmasın.

Bu tür yaşandığında herşeyin mümkün olduğunu iddia ediyor.

Ama dünyada onun ütopik yaşam modelinde yaşayan kişi sayısı genelde %1 etmez.

Edit: birde bu şahsın müritleri var. Kendileri de yazdıklarını yapmaz ama böyle onun ütopik hayatı ile mest olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 7 Mart 2020; 19:31:20 >
  • EmirFuat kullanıcısına yanıt
    Tabi, gönderdim mesajı. Umarım faydalı olur ki bitirirseniz mutlqka faydalı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Ona göre sorun Yok. Sorun olduğunu sanan bizleriz. Bahanelerimizi sorun olarak anlatıyoruz.

Kendini örnek veriyor kendisi yapabiliyormus herkes yapabilirmis.

Yani kimse evkenmesin sabit işe girmesin, girsede kazancının%90 ini kitap kültürel gezi hobi gibi şeylere harcasın.

Kimse evlenmesin çocuk yapmasın.

Bu tür yaşandığında herşeyin mümkün olduğunu iddia ediyor.

Ama dünyada onun ütopik yaşam modelinde yaşayan kişi sayısı genelde %1 etmez.

Edit: birde bu şahsın müritleri var. Kendileri de yazdıklarını yapmaz ama böyle onun ütopik hayatı ile mest olurlar.
    Evlenip böyle yaşayan da çok var...

Mesela...

http://minikgezgin.com/

Öğretmen çift üstelik çocuklu

Çocukları ile dil öğreniyor geziyorlar aynı zamanda mesleklerini de icra ediyorlar...

İzne ayrılmışlar

Zaten masrafları yok denecek kadar az...

Çadır konaklama ve sadece yiyecek masrafları var, o evde oturunca da oluyor üstüne elektrik su kira da birikiyor....

• Şu sitedeki içeriklerin çoğu dandik. Aslında sosyal medyanın çoğu kalitesiz içeriklerle dolu.

Senin konularını görünce mutlu oluyorum hocam.
  • dünyanın hangi ülkesinde ingilizin dilini öğrenmeyeyle kültür seviyesi artıyor. avrupada söylemeyin bunu küfür ederler size.
    Bana da yollar mısınız hocam?

Link alabilir miyim acaba? İngilizce ufaktan var ama aklım sürekli çevirme yapmaya gidiyor doğal kullanamıyorum.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.