Şimdi Ara

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
392
Cevap
16
Favori
22.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle kimseyi cahillikle, tembellikle aşağılayamazsın.
    Kimsin sen? Merakımdan soruyorum. Kimsin? Kimsin de cahil, tembel diyebiliyorsun insanlara?

Öyle zannediyorum ki birkaç tane dil biliyorsun. Ve gelmiş burada dil bilmeyi medeniyetin, bilgi seviyesinin yüksekliğinin tek parametresi gibi lanse ediyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: themontana

Öncelikle kimseyi cahillikle, tembellikle aşağılayamazsın.
    Kimsin sen? Merakımdan soruyorum. Kimsin? Kimsin de cahil, tembel diyebiliyorsun insanlara?

Öyle zannediyorum ki birkaç tane dil biliyorsun. Ve gelmiş burada dil bilmeyi medeniyetin, bilgi seviyesinin yüksekliğinin tek parametresi gibi lanse ediyorsun.
    Ben demiyorum istatistikler diyor... İspatlı...

Kitap, araştırma, bilim, dil vs. sonuncu çıkan bir ülkeye ne denebilir başka?

Tembel değiliz de çalışkan mıyız? Cahil değil de bilgili miyiz? Öyleyse ispatla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 7 Mart 2020; 22:41:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çocuğunun eğitimi yerine; "Bir ev bırakabilsek, hayatı kurtulur" düşüncesinin yaygın olduğu bir ülkede, başka türlü bir sonuç mu bekliyordunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: srcn1905

Çocuğunun eğitimi yerine; "Bir ev bırakabilsek, hayatı kurtulur" düşüncesinin yaygın olduğu bir ülkede, başka türlü bir sonuç mu bekliyordunuz?
    Hayatı 4 duvar ve 4 teker üstüne modlamışız.

Şu an içinde bulunduğum kurumda memurlar en düşük 7.000 dolar maaş alıyor. Bazıları 10.000 dolar! Sabah akşam sadece para muhabbeti yaparlar...

3 yıldır yaşadıkları ülkenin diline dair iki cümle bile kuramıyorlar... Hepsi böyle!

Bunun başını büyükelçi çekiyor mesela, yaklaşık 15 yıl Arap ülkelerinde çalışmış ve iki cümle dahi kuramıyor! Bakın diğer kurumların başındakilere, siyasilere kaçı kaç dil biliyor!?

Durumun ciddiyetine bakar mısınız?!

En basiti Çin konsolosu bizim Türkler'den bile iyi konuşuyor neredeyse!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 7 Mart 2020; 23:8:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HBeg

Beyler ciddi misiniz? Aptal bir yazarın beyninden çıkmış bir artığı neden okuyacakmışım? Akışkanlar Mekaniği kitabından 70 sayfa çalıştım bugün. Ne gerek var boş boş edebiyat kitabı okumaya. Gençler roman okursa salak olarak yetişir. Adam akıllı şeyler okumak lazım. Yarın da Yunus hocanın termodinamik kitabını okuyacağım. Bir işe yarıyorlar. Mahfi Eğilmez’in Kolay Ekonomi kitabını okurum ama diğer kitapları okumam. Şiir falan boş iş okumaya gerek yok.
    İnsanı sadece analitik kişiliği tanımlamaz. Aptal yazar dediğiniz insanların çoğu kendi dönemlerindeki insani, politik vb sorunları görüp onları hayal gücündeki dünyada eleştirmeyi başarmış insanlar. Zaten yüzyıllar içindeki milyonlarca kitaptan 1 avuç kitabın dünya klasiği olabildiğini varsayarsak olayın ne kadar seçme olduğunu görebilirsiniz.
    Ayrıca kitap okumanın faydası büyük oranda sosyal gücü geliştirir. Beğensek de beğenmesek de sosyal bir dünyada yaşıyoruz ve iyi iletişim kuran maça 1-0 önde başlar. Roman okumak kelime dağarcığınızı geliştirir, farklı kişilik tiplerindeki karakterlerle empati yapmanızı sağlar, mental olarak dinlendirir vb.
    Ben de sizin gibi analitik bir insanım, öğrendiğim şeyin en azından pratik bir faydasını görmek isterim. Ama hayat akışkanlar mekaniğiyle geçmez. Sadece verdiğiniz örnek üzerinden gidecek olursak bile, hor gördüğünüz romanlar o bilimsel bilgilerinizi sentezleyip hayatınızı değiştirebilecek hayal gücünüzü geliştirir, teorinizi başka insanlara sunmak istediğinizde ikna ediciliğinizi yükseltir, hep aynı kulvarda okuyup öğrenmekten bezdiğinizde size değişiklik yaratır, beyninizi rahatlatarak motivasyonunuzu tazeler.
    Ama sadece roman okunmasına karşı oldupum gibi sadece makale okunmasına da karşıyım. Sadece formül sayıp grafik düşünen insanın da kendisine hayrı olmaz, sadece hikaye okuyup romantizm yapmaktan ileriye gidemeyen tembelin de kendine hayrı olmaz. Azıcık çok yönlü olmak lazım

• themontana kullanıcısına yanıt
    Boşuna yorulmayın tenis oynar gibi cevaplar veriyor stres olursunuz başka bir şey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Boşuna yorulmayın tenis oynar gibi cevaplar veriyor stres olursunuz başka bir şey olmaz.
    Ortada

sorun var ve görsel olarak ispatlı... Kaynakları ile...

Çözüm var yine ispatlı...

Cevabınız varsa destekli vermelisiniz, kaynağıyla, gerekçesiyle, yoksa tabi cevap veremezsiniz...

Zaten okumuş biri, kendini geliştirmiş biri emin olun bu konuya itiraz edemez... Her şey gün gibi ortada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 7 Mart 2020; 23:21:56 >
  • Valla hocam bıktım artık su Türk gençliğini yeren yazılarınızdan. İlk zamanlar yazılarınızı okurdum haklı yönleri görürdüm ama şuan abarttığınızı düşünüyorum hakkınızdan çok bilgim yok ama sanırım Avrupa'da yasıyorsunuz şuan Türkiye çok farklı bir durumda insanlar hayatlarından keyif almıyor alınan maaş yetmediğinden dolayı kış aylarında insanlar petek yakmıyor, hasta oluyor ilaç alamıyor. cebinde parası yok diye intihar eden insanlar var bu ülkede.

HAAA bu arada diyorsun ya bu gençlik ne yapıyor, ben yurtdışı için 6 ay para attım kenara okulda ki arkadaslarımla yeri geldi puba, konsere gitmedim bilgisayarım bozuldu okul için yeni almak zorunda kaldım ailem birden ödeyemeyeceği için ben birikimimden harcadım umarım bu yazıyı gördükten sonra vazgeçersin su alışkanlığından cidden artık rahatsız edici olmaya basladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Ortada

sorun var ve görsel olarak ispatlı... Kaynakları ile...

Çözüm var yine ispatlı...

Cevabınız varsa destekli vermelisiniz, kaynağıyla, gerekçesiyle, yoksa tabi cevap veremezsiniz...

Zaten okumuş biri, kendini geliştirmiş biri emin olun bu konuya itiraz edemez... Her şey gün gibi ortada...

Alıntıları Göster
    mesela şöyle bir tablo paylaşmısınız.

sizin düşünme şeklinizle iki çıkarımda bulunalım:
    -Malta, gençleri ışık saçan bir ülkedir.
    -Kıbrıs; Almanya, Fransa, İtalya gibi ülkelere nazaran çok daha nitelikli bir genç nüfusa sahiptir.

bunların hangisine inanırsınız? -hiçbirine.

İsveç var mesela tablonun en önünde. Hiç düşündünüz mü niye orada?
    Harika gençleri olduğunu için mi?
    Yoksa konumu ve kültürü itibariyle İngiltere'yle çok yakın olduğu için mi? Halkına yapay seçilim uyguladığı için olabilir mi ya da?

Malta?
    Hani şu İngilizce dil okullarıyla ülke ada. Bunun turizmiyle tonla para kazanan bir ülke olduğu için orada olabilir mi acaba?

Fransa niye aşağılarda?
    Fransız gençlerinin cahilliğini(?) bir kenara bırakırsak.. Fransızların milliyetçiliği ya da kendilerine ait bir kültürü olması o oranı düşürmüş olamaz mı?

İtalya, İspanya için de niye birtakım sebepler üretilebilir..

Hristiyanlığı, Avrupa Birliğinin varlığını, birbirine entegre olmuş kültürel yapıyı filan konuşmuyorum bile.

Türkiye.. Türkiye ne Hristiyan nüfusu olan bir ülke.. ne de Avrupa Birliğine dahil.. üzerine kurulu olduğu kültür bambaşka.
    İngilizce öğrenen birtakım maddi kazançlar elde etmek için öğreniyor bu ülkede. Kültürel değeri var diye İngilizce öğrenen kaç kişi var allasen?

Yani diyeceğim öyle alelade tablolarla filan bir şey kanıtlamış olmuyorsunuz hocam.

Tablo da şu:https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0c/English_as_a_foreign_and_second_language_in_the_EU_and_Turkey%2C_2005.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonthor

Valla hocam bıktım artık su Türk gençliğini yeren yazılarınızdan. İlk zamanlar yazılarınızı okurdum haklı yönleri görürdüm ama şuan abarttığınızı düşünüyorum hakkınızdan çok bilgim yok ama sanırım Avrupa'da yasıyorsunuz şuan Türkiye çok farklı bir durumda insanlar hayatlarından keyif almıyor alınan maaş yetmediğinden dolayı kış aylarında insanlar petek yakmıyor, hasta oluyor ilaç alamıyor. cebinde parası yok diye intihar eden insanlar var bu ülkede.

HAAA bu arada diyorsun ya bu gençlik ne yapıyor, ben yurtdışı için 6 ay para attım kenara okulda ki arkadaslarımla yeri geldi puba, konsere gitmedim bilgisayarım bozuldu okul için yeni almak zorunda kaldım ailem birden ödeyemeyeceği için ben birikimimden harcadım umarım bu yazıyı gördükten sonra vazgeçersin su alışkanlığından cidden artık rahatsız edici olmaya basladı.
    Yani dünyada eğitim, dil, kitap okuma vb. alanlarda Afrika ülkelerinin bile gerisinde kalmamızı gündeme getirmeyelim istiyorsun?

Yani günlük 6 saat televizyon izlemeye 3 saat İnternette takılmaya 1 dakika kitap okumaya devam edelim diyorsun?

Spor yapmamaya

Survivor izlemeye

Tüm günü oyunlara ve dizilere vermeye devam edelim... Aksini gündeme taşımayalım diyorsun?

İnsanların maddi durumu kötü olsa bu kadar boş vakti nereden buluyor da bu kadar boş şeylere zaman ve para ayırıyor?

Telefon para, televizyon para, elektrik ve internet para... Hani fakirdik?

Kusura bakma da bence senin doğrulara tahammülün yok maalesef...

Ülke dünyanın dibinde bilgi, eğitim, kültür, dil anlamında ve sen bunun konuşulmasına bile karşısın...

Halimize bakın...

Bu arada yazdıklarını okudum...

Ve sen bu gibi mesajların gelmesine de karşısın yani, bu gibi yüzlerce mesaj geldi sadece bugün....

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri

• quote:

mesela şöyle bir tablo paylaşmısınız.

sizin düşünme şeklinizle iki çıkarımda bulunalım:
    -Malta, gençleri ışık saçan bir ülkedir.
    -Kıbrıs; Almanya, Fransa, İtalya gibi ülkelere nazaran çok daha nitelikli bir genç nüfusa sahiptir.

bunların hangisine inanırsınız? -hiçbirine.

İsveç var mesela tablonun en önünde. Hiç düşündünüz mü niye orada?
    Harika gençleri olduğunu için mi?
    Yoksa konumu ve kültürü itibariyle İngiltere'yle çok yakın olduğu için mi? Halkına yapay seçilim uyguladığı için olabilir mi ya da?

Malta?
    Hani şu İngilizce dil okullarıyla ülke ada. Bunun turizmiyle tonla para kazanan bir ülke olduğu için orada olabilir mi acaba?

Fransa niye aşağılarda?
    Fransız gençlerinin cahilliğini(?) bir kenara bırakırsak.. Fransızların milliyetçiliği ya da kendilerine ait bir kültürü olması o oranı düşürmüş olamaz mı?

İtalya, İspanya için de niye birtakım sebepler üretilebilir..

Hristiyanlığı, Avrupa Birliğinin varlığını, birbirine entegre olmuş kültürel yapıyı filan konuşmuyorum bile.

Türkiye.. Türkiye ne Hristiyan nüfusu olan bir ülke.. ne de Avrupa Birliğine dahil.. üzerine kurulu olduğu kültür bambaşka.
    İngilizce öğrenen birtakım maddi kazançlar elde etmek için öğreniyor bu ülkede. Kültürel değeri var diye İngilizce öğrenen kaç kişi var allasen?

Yani diyeceğim öyle alelade tablolarla filan bir şey kanıtlamış olmuyorsunuz hocam.

Tablo da şu:https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0c/English_as_a_foreign_and_second_language_in_the_EU_and_Turkey%2C_2005.jpg

Alıntıları Göster
    Konu sadece İngilizce mi sence?

İngilizce akademik dil, akademisyenler bile bilmiyor...

İngilizce gerekli olmasa niye okullarda 17 yıl eğitimini (!) görüyoruz?

Peki 17 yıl verdiğimiz zamana karşılık neler öğrenebilirdik hakkını verebilseydik?

Kusura bakmayın 17 yılda dil eğitimi alıp kendi kendine bile öğrenmeyene gülerler, zeka problemi var sanırlar...

• Popüler konuları paylaşmısınız ayrıca..

Fenerbahçe konusu:
    İngilterede, İspanyada, Fransada, İtalyada futbolun nerede olduğunu biliyor musunuz? Harcanan paraları, izleyici sayılarını?

Survivor konuları:
    Saçma TV programları her yerde olduğu gibi bizde de revaçta olabiliyor. Bu Türk gençliği cahil diyebileceğiniz bir durum ortaya çıkarmıyor.

Konsol ve Bilgisayar Oyunu Konuları:
    PS4 dediğiniz konsol 100 milyondan fazla satışı olan bir cihaz. Sadece bizde satılmıyor. Bizde satılan da devede kulaktır..

Film Yorum konusu:
    Bunu tartışmak bile istemiyorum.
  • quote:

Konu sadece İngilizce mi sence?

İngilizce akademik dil, akademisyenler bile bilmiyor...

İngilizce gerekli olmasa niye okullarda 17 yıl eğitimini (!) görüyoruz?

Peki 17 yıl verdiğimiz zamana karşılık neler öğrenebilirdik hakkını verebilseydik?

Kusura bakmayın 17 yılda dil eğitimi alıp kendi kendine bile öğrenmeyene gülerler, zeka problemi var sanırlar...

Alıntıları Göster
    Konunuzun içeriği bu değil.
    Benim yazdığım mesajın içeriği de bu değil.

İngilizce gerekli değil mi dedim?
    17 yıllık eğitimin hakkını veriyoruz mu dedim?

Aklınızca bana mı 'zeka problemi' göndermesi yapıyorsunuz?

• themontana kullanıcısına yanıt
    konuyu açar açmaz paylaştığınız ilk tablonunu yorumu budur. bu mesajıma cevap verirseniz sevinriim, iyi forumlar.
  • quote:

Yani dünyada eğitim, dil, kitap okuma vb. alanlarda Afrika ülkelerinin bile gerisinde kalmamızı gündeme getirmeyelim istiyorsun?

Yani günlük 6 saat televizyon izlemeye 3 saat İnternette takılmaya 1 dakika kitap okumaya devam edelim diyorsun?

Spor yapmamaya

Survivor izlemeye

Tüm günü oyunlara ve dizilere vermeye devam edelim... Aksini gündeme taşımayalım diyorsun?

İnsanların maddi durumu kötü olsa bu kadar boş vakti nereden buluyor da bu kadar boş şeylere zaman ve para ayırıyor?

Telefon para, televizyon para, elektrik ve internet para... Hani fakirdik?

Kusura bakma da bence senin doğrulara tahammülün yok maalesef...

Ülke dünyanın dibinde bilgi, eğitim, kültür, dil anlamında ve sen bunun konuşulmasına bile karşısın...

Halimize bakın...

Bu arada yazdıklarını okudum...

Ve sen bu gibi mesajların gelmesine de karşısın yani, bu gibi yüzlerce mesaj geldi sadece bugün....

Alıntıları Göster
    Hayatım boyunca sporu severek yaptım. adrenalin sporları favorim olmuştur ama ben bunu zevk aldığım için yaptım aynaya bakınca kendimi fit görmek hoşuma gider bu yüzden fitneesa giderim göz zevkim için, İngilizce her öğrenci gibi bende öğrenmeye çalışıyorum daha doğrusu hayallerimi gerçeklestirmek için öğrenmeye ihtiyacım var yani demek istediğim ben bunlardan keyif aldığım ve kurduğum hayallerim için yapıyorum.
    Survivor izlemiyorum ama izleyene saygı duyarım yermem onu bir insanın keyif aldığı bir şeyi yapması niye sizi rahatsız etti anlamadım.
    size atılan mesajlar hoşuma gitti insanlara yardım ediyorsanız ne güzel umarım istediğiniz şekilde yardımcı olmaya devam edersiniz beni rahatsız eden şey sizin gözünüzde mükemmel olan şeyin herkes için mükemmel olduğunu düşünmeniz bir asosyal için en mükemmel şey bilgisayarıdır, tembel bir insan evde durmayı sever,sosyal bir insan kafelerde barlarda gezmeyi sever hepimizin farklı bir karakteri var ve hepimiz farklı şeylerden ZEVK alırız.

Umarım sizi kıracak bir şey dememişimdir başkalarını yargılayan insanlar beni bazen kızdırıyor.

• quote:

konuyu açar açmaz paylaştığınız ilk tablonunu yorumu budur. bu mesajıma cevap verirseniz sevinriim, iyi forumlar.
    Şimdi size yabancı teknoloji forum sitelerinin popüler konuları ile ilgili örnekler vereyim... Karşılaştırmayı siz yapın...

Bakın bakalım, Futbol, Survivor, Oyun ne kadar konuşuluyor? (İpucu HİÇ)

https://forums.anandtech.com/trending/threads.1/

https://www.cnet.com/forums/

https://forums.tomshardware.com/trending/threads.1/

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 8 Mart 2020; 0:42:3 >

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Hocam zahmet olmassa bana da atabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: HBeg

Beyler ciddi misiniz? Aptal bir yazarın beyninden çıkmış bir artığı neden okuyacakmışım? Akışkanlar Mekaniği kitabından 70 sayfa çalıştım bugün. Ne gerek var boş boş edebiyat kitabı okumaya. Gençler roman okursa salak olarak yetişir. Adam akıllı şeyler okumak lazım. Yarın da Yunus hocanın termodinamik kitabını okuyacağım. Bir işe yarıyorlar. Mahfi Eğilmez’in Kolay Ekonomi kitabını okurum ama diğer kitapları okumam. Şiir falan boş iş okumaya gerek yok.
  • Hoca neden dynamic immersion neden rosseta stone? Valla bence en iyi metod karşılıklı konuşma. Büyüklerimizin de dediği gibi "dil dile değmeden dil öğrenilmez". Herkese iyi geceler

• quote:

Orijinalden alıntı: aytac001

Hoca neden dynamic immersion neden rosseta stone? Valla bence en iyi metod karşılıklı konuşma. Büyüklerimizin de dediği gibi "dil dile değmeden dil öğrenilmez". Herkese iyi geceler
    Rosetta sadece başlangıç, detay ve devam için özel mesajlarda zaten belirtiyorum... Gerçekten isteyenler elde edebilsin diye.

Onun dışında Rosetta zaten karşılıklı konuşturuyor, siz hiç denemediniz galiba.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.