Şimdi Ara

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
392
Cevap
16
Favori
22.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kelise

Dediklerinize genel olarak katiliyorum fakat sunu yine de eklemek isterim, halk ozellikle genclik asiri tembel ve sosyal medya populer kultur bagimlisi ama ulke yonetimi, yayinlanan diziler vs. de insanlari buna itmedi degil. Halk zaten boyle seylere hevesliydi, bir de ustune bilim, egitim yerine bu tarz seylere tesvik edilince iyice koptu gitti. Suan bakiyorum herkeste bir unlu olma cabasi, instagramda takipci kasma cabasi vs. oyle olmayanlar bile asiri tembel. ben universitede bankada staj yapiyordum, derse gidiyordum, fotografcilik kursuna gidiyordum bir de ustune resim kursuna gidiyordum. ev arkadaslarima ne kadar israr etsem de evde bos bos oturup cs oynuyorlardi :) e tabi ben de oynuyordum oyun, herkes oynamali istiyorsa ama butun gun oturup oynamakta adami bitiriyor iste. simdi onlar Turkiye'de issizken ben kanada'dayim. kendini az cok gelistiren Turkiye'de kalmiyor yine de
    Tebrik ederim.

Bakın işte örnek kendinizde.

Kanada'da yaşıyorsunuz ve bunu yaptıklarınıza borçlusunuz, oysa aynı şartlarda yaşayan arkadaşlarınız işsiz.

Dizi izlenmese TV'ler yayınlamazdı o kadar saçma sapan yayınları bence.

Halk belgesele yönelse onlar ilgi görse yayınlar da ona göre şekillenirdi.

Ya da şu sürekli Monster oyun bilgisayarı reklamı çıkıyor. Eğitim programları değer görse oyun bu kadar gündem olmazdı.

Bakın işte popüler konulara?

Demek ki ne kadar ekmek o kadar köfte... Eğitim de tv de, sektör de buna göre...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Her eğitimin yöntemi vardır.

Dil için de bu Dynamic Immersion yöntemidir.

Bu yöntemde;

Önce kelimeyi görsel olarak görmelisiniz,

Sonra o kelimeyi işitsel olarak duymalısınız,

Ardından o kelimeyi doğru telaffuz edebilmelisiniz,

Bir sonraki adım o kelime ile cümle kurmalısınız,

Sonra o kelimeyi doğru şekilde yazmalısınız,

Tercüme yok, bir çocuğun ana dilini öğrendiği gibi öğrenmelisiniz...

Bu şekilde ana dilinizi öğrenir gibi öğreniyorusunuz. PM ile gönderiyorum size çözümlü uygulamayı şimdi.

Alıntıları Göster
    Usta Fince öğrenmem lazım, bahsettiğiniz linkten ben de alırsam çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erkka

Usta Fince öğrenmem lazım, bahsettiğiniz linkten ben de alırsam çok sevinirim.

Alıntıları Göster
    Gönderdim, 35 dil var ama Fince sanırım yok. İngilizce çok iyiyse İngilizceden Finceye bolca kaynak mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 8 Mart 2020; 10:44:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RundeLL

Konunun içeriğinin doğru olup tartışmaya açık olduğunu sanmıyorum sadece en çok oyun oynayan ülke olduğumuz inandırıcı gelmedi.

Ama konunun doğru olması sorunun gençlikte olduğu anlamına gelmez. Kitap okumak yerine oturup bere ören, çocuğunun nerde nasıl konuşması gerektiğini saygıyı vs. öğretmeyen, tablet ve telefonla büyüten, internette kimi ve neyi izlediğini takip etmeyen, -bu çok önemli- ders çalışma alışkanlığıyla ve kitap sevgisi ile büyütmeyen, sigaraya sırf havalı görünüyor diye başlayacak kadar bilinçsiz olan, hakkını aramasını öğretmeyen, her spora ya da sanat dalına (resim, müzik enstrümanı vs.) ilgisi yeşerince ya bizim çocuk beceremez vs. diye düşünüp çocuğunu desteklemeyen, gitar, tuval, spor kıyafetine/aletine para harcamak istemeyen, daha 18 yaşına gelmeden müslüman yapan ve öyleymiş gibi yetiştiren anne babalarımız oldukça yetişen bu nesli eleştirmeye hakkımız yok.
    Gördüğümüz her kendini yetiştirmemiş birey boş gezenin boş kalfası oluyor doğal olarak.

Kendini geliştirmek isteyen, doğurmakla kalmayıp yetiştiren sayılı ailelerde büyüyen, okumak, tanımak, keşfetmek, gezmek isteyen gençlerin de arkadaşları, öğretmenleri, maddi durumu, yaşadığı bölge, gittiği okul, lise, üniversite, saçma sapan sınav sistemleri, okuldaki yetersiz ve sağlıksız yemekler, ezberci eğitim, gereksiz ve sadece vakit kaybı olan üstelik çağdaş olmayan dersler
    , ülke siyaseti ve daha yüzlerce zorluğun üstesinden gelmesi gerekirken güzel bir nesil beklemek hayalden başka bir şey değil.
    Cevabınızı merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunun Türklükle bir alakası yok. Bu islam dini ile alakalı. Müslüman Türkler okumuyor, araştırmıyor, her şeyi olduğu gibi kabul ediyor. Ateist ve deist Türkler ise araştırıyor, okuyor, merak ediyor, sorguluyor. Arada çok fark var emin ol buna. Ateist ve deist Türklere bakıyorsun, adamların eğitim durumu üniversite mezunu, ingilizceyi çoğu müslümandan iyi konuşuyorlar. Şu ana kadar ne kadar ateist ve deist gördüysem çoğunluğu üniversite mezunu, yabancı dil bilen kültürlü insanlardı.

Ayrıca dindar ülkelerin hepsinde eğitim seviyesi düşük. Bu Türkiye'ye has bir özellik değil. Afganistan, Suudi Arabistan, Suriye, Irak vs bizden de beter. Çünkü bizden daha dinciler. Din arttıkça eğitim seviyesi düşer. Din azaldıkça eğitim artar. Dinciler her şeye yasak koyup, özgürlükleri yok ediyorlar. Özgürlüğün olmadığı bir yerde bırak eğitimi, hiçbir şey olmaz.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bana da bu linki atarmısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RundeLL

Cevabınızı merak ettim.

Alıntıları Göster
    22 Milyon Türk online oyunlar oynuyor.

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri

Peki İnternette ne yapıyoruz?

%88 Oyun oynuyoruz.

İmkan var...

Bilinç de var aslında, herkes kitap okunması gerektiğinin farkında hemen hemen...

Ama buna engel olan başta aileler olmak üzere TEMBELLİK..

Tembelliği de her birey kendi çapında aşabilir..

Konuda bile çok örneği mevcut...

Arkadaşları oyun oynarken, sosyal medyada kız peşinde koşarken kendisi onların yaptığını tercih etmemiş ve iyi bir yerdeyken arkadaşları işsiz.

Demek ki mümkün...

Şartlar sadece mazaret oluyor ülkemizde, isteyenler o şartlara takılmadan hayatını değiştirebiliyor.

• İşte milletimizin diğer bir özelliği de bolca şikayet etmesi, fakat şikayet ettiği konu hakkında hiç bir şey yapmaması.
  • Adam haklı Türk gençliği boş vakit öldürmeyi ve sosyal medyayı çok seviyor.
    Yani yarın öbür gün bir tane tiktok gibi bir tane uygulama yapıldı diyelim kullanıcı kitlesini gene Türkler oluşturur.
    Online oyunlarda yine baskın kullanıcı kitlesi Türkler. Nüfusumuz aslında öyle abartılı fazla olmadığı halde online oyunlarda, sosyal medya uygulamalarında zirveye oynuyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Ferrum. -- 8 Mart 2020; 13:54:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

İşte milletimizin diğer bir özelliği de bolca şikayet etmesi, fakat şikayet ettiği konu hakkında hiç bir şey yapmaması.
    Aslında çaba var, yüzlerce mesaj geliyor her yerden... Bir kaç küçük örnek...

Umut verici

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri (Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri (Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri (Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri (Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri

• Oradaki dünya haritasına baktığınızda, Arap ve Türk ülkelerinde İngilizce bilen insanların sayısı düşük olarak gözüküyor. Bunu sadece Türkiye'nin sorunu olarak tek yönlü bakmaktansa haritanın tamamını inceleyip dilbilimsel açıdan yorumlamak gerektiğini düşünüyorum. Bu yapacağınız yorum her ne kadar aklınızdaki yargıyı değiştirmeyecek dahi olsa farklı bir bakış açısı kazandıracağına eminim.

Ayrıca eklemeli bir dil olan Japoncayı ve Japonya'nın İngilizce ile olan imtihanını örnek olarak eklemek isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi II.Yahya -- 8 Mart 2020; 13:34:51 >
  • “Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.”
    Mustafa Kemal ATATÜRK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 8 Mart 2020; 13:29:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

“Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.”
    Mustafa Kemal ATATÜRK
    Muhteşem bir söz! Tam olarak bize hitap ediyor.

Atamız biliyormuş bizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

"Sorunların hepsini gençliğin üstüne atıyorum çünkü bunu yapmak daha kolay" temalı bir diğer theologist konusuna hoşgeldiniz.
    Bu yorum çok şey anlatıyor anlayan anladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

22 Milyon Türk online oyunlar oynuyor.

Peki İnternette ne yapıyoruz?

%88 Oyun oynuyoruz.

İmkan var...

Bilinç de var aslında, herkes kitap okunması gerektiğinin farkında hemen hemen...

Ama buna engel olan başta aileler olmak üzere TEMBELLİK..

Tembelliği de her birey kendi çapında aşabilir..

Konuda bile çok örneği mevcut...

Arkadaşları oyun oynarken, sosyal medyada kız peşinde koşarken kendisi onların yaptığını tercih etmemiş ve iyi bir yerdeyken arkadaşları işsiz.

Demek ki mümkün...

Şartlar sadece mazaret oluyor ülkemizde, isteyenler o şartlara takılmadan hayatını değiştirebiliyor.

Alıntıları Göster
    https://www.theesa.com/esa-research/2019-essential-facts-about-the-computer-and-video-game-industry/
    164 milyon Amerikalı da oyun oynuyor onlarda mı tembel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KEDJUU

https://www.theesa.com/esa-research/2019-essential-facts-about-the-computer-and-video-game-industry/
    164 milyon Amerikalı da oyun oynuyor onlarda mı tembel

Alıntıları Göster
    Amerika'nın nüfusu kaç? 327 milyon...

Amerika yılda 14 kitap okuyorken Türkiye 10 yılda 1 kitap...

Oyun da oynarlar ama kitap ve diğer alanda da çaba var...

Oyun oynamak tembellik demiyorum, ama hayatta başka bişey yapmamak tembelliktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-42DBB8773

Bu yorum çok şey anlatıyor anlayan anladı.

Alıntıları Göster
    Evet, tembelliğin sorumlusu biz değiliz kaçışı...

Sorun hep başkasında değil mi?

Günde 8 saat İnternete takılırız sorun yok bizde.

Günde 6 saat Tv izleriz, sorun yok bizde.

Günde 3 saat oyun oynarız, sorun yok bizde.

Telefonu sosyal medya için kullanırız, sorun yok bizde.

Kitap okumayız, sorun yok bizde.

Futbol ve Survivor konuşuruz sorun yok bizde....

Tabi tabi tüm sorun devlette ve ailede... Aslında hepimiz çok çalışkanız...

• refahla kitap okumanın alakası yok refahım vardı ama kitap okumayı sevmediğim için hiç okumadım

edit: kitap okumak çözüm değil ayrıca. artık internet var bütün bilgilere hızlı ve kolayca ulaşabiliyorsun. ben kitap okumayı sevmem ama wikipedi'den binlerce makale okuyup genel kültür kasmışlığım var bu merak duygusu ile ilgili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN -- 8 Mart 2020; 13:59:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN

refahla kitap okumanın alakası yok refahım vardı ama kitap okumayı sevmediğim için hiç okumadım

edit: kitap okumak çözüm değil ayrıca. artık internet var bütün bilgilere hızlı ve kolayca ulaşabiliyorsun. ben kitap okumayı sevmem ama wikipedi'den binlerce makale okuyup genel kültür kasmışlığım var bu merak duygusu ile ilgili
    Okumanın etkileri...

=Refah
    Kevan Leeyoutube
    The surprising power of reading fiction
    https://www.youtube.com/watch?v=MRbtyRPGD-s&feature=youtu.be

Kitap okumanın etkileri

1) Empati sağlar, hızlı anlamayı geliştirir

2) Stresi azaltır

3) Okuaynlar daha iyi ve sağlıklı uyur

4) İletişimi güçlendirir

5) Hafızayı geliştirir

6) Hayal gücünü geliştirir

7) Kelime dağarcığını arttırır

8) Yaratıcılığı arttırır

9) Mutlu eder
    https://open.buffer.com/reading-fiction/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 8 Mart 2020; 14:11:52 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.