Şimdi Ara

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
392
Cevap
16
Favori
22.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yanlış anlamadıysam gönderdiğiniz ekran görüntüleri daha önce bahsettiğiniz pratik yabancı dil eğitimi ile alakalı idi.

Normal şartlarda yabancı dil çalışma yaptığınız konu, iş, hobi v.b gibi alanlarda daha çok ve multinasyonel bilgiye ulaşımı sağlamak için gerekli bir araçtır, fakat adım gibi eminim ki o arkadaşların birinci önceliği gelişmiş olarak nitelendirilen, bildiğimiz ya da zannettiğimiz ülkelere ulaşım için gerekli bir aşama olarak görüyorlar.

Ben kişisel olarak Türk insanından ve gençliğinden umudumu keseli çok oluyor.

Gençlerimiz zannediyorlar ki yabancı ülkelere gittiklerinde her şey altın tepside onlara sunulacak, öyle bir şey yok kardeşim emin olun ki YOK!

En basiti kırmızı video paylaşım sitesinde Amerika' da yaşayan kadının biri ağlıyordu bana ırkçılık yapıp işten attılar diye, bende yorum yaptım "yabancı bir ülkede yaşamaya karar verdiğinizde bunları göz önünde bulundurmanız gerekiyordu" diye yemediğim hakaret kalmadı...

• Sen onu bir de giyecek montu olmadığı için, yolu kapandığı için ya da masraf olmasın diye okula gidemeyen ilk okul öğrencisine sor. Sen onu bir de tam blu çağına girerken din eğitimi ile korkutulan, kız erkek öz güveni yok edilen 40 kişilik sınıfta 60 kişi eğitim alan öğrenciye sor.
    Bir de Lise kapısı önünde dayak yememek için ülkü ocağına girip dayağını ülkü ocağında yiyen, okul önünde torbacıyla göz göze gelen, bir kızla beraber olabilmek için üniversiteyi düşleyen kazık kadar adam olmuş liseli gence sor. İngilizce dersini geçmek için hocadan özel kurs almak zorunda olan öğrenciye sor.
    Devlet niye var biliyor musun kardeşim. Tüm bu saçmalıkları saptayıp önlem almak düzenlemek ve işler hale gelmesini sağlamak için var.
    Ama gel gör ki bizde hükümetler cahil adamdan beslenir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

Yanlış anlamadıysam gönderdiğiniz ekran görüntüleri daha önce bahsettiğiniz pratik yabancı dil eğitimi ile alakalı idi.

Normal şartlarda yabancı dil çalışma yaptığınız konu, iş, hobi v.b gibi alanlarda daha çok ve multinasyonel bilgiye ulaşımı sağlamak için gerekli bir araçtır, fakat adım gibi eminim ki o arkadaşların birinci önceliği gelişmiş olarak nitelendirilen, bildiğimiz ya da zannettiğimiz ülkelere ulaşım için gerekli bir aşama olarak görüyorlar.

Ben kişisel olarak Türk insanından ve gençliğinden umudumu keseli çok oluyor.

Gençlerimiz zannediyorlar ki yabancı ülkelere gittiklerinde her şey altın tepside onlara sunulacak, öyle bir şey yok kardeşim emin olun ki YOK!

En basiti kırmızı video paylaşım sitesinde Amerika' da yaşayan kadının biri ağlıyordu bana ırkçılık yapıp işten attılar diye, bende yorum yaptım "yabancı bir ülkede yaşamaya karar verdiğinizde bunları göz önünde bulundurmanız gerekiyordu" diye yemediğim hakaret kalmadı...
    Mesajlar bu konudan sonra geldi...

Herkesin amacı farklı olabilir, evet yurt dışı amacıyla öğrenmek isteyen de var. Nihayetinde amaç ne olursa olsun Dil öğrenerek;

1) Ufku açılıyor özgüveni artıyor

2) İletişim kabiliyeti artıyor

3) Çalışma becerisi kazanıyor

4) Doğru bilgiye daha çabuk ulaşabiliyor

5) Beyin işlem gücü artıyor

6) Hafıza kuvvetleniyor

7) Çoklu görev kabiliyeti artıyor

8) Daha doğru kararlar verebiliyor

9) Kendi ana dilini güçlendiriyor

10) Akademik alanda başarıya daha yakın oluyor

Eton Institute
    Top 10 Benefits of Learning a Foreign Language - Eton Institute
    https://etoninstitute.com/blog/top-10-benefits-of-learning-a-foreign-language

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Theologist merak ettim meslegin ve yasadigin bolge nedir? Kronik sekilde yeni nesilden duydugun memnunsuzluk konularindan dolayi merak ettim. Ayrica bahsettigin linki paylasir misin, rosetta stone cikmaz umarim.
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    İyi eğitim alan insanlar bu dediklerinizi yapmaz, en azından ölçü kavramları var. Bu konu uzun işteyim akşam toparlarım evet gençlere öğretilen hiç bir şey yok. Sığ ve vasat bir sistemin kurbanları. Kaçmak bu işte, çünkü zaten umutlarıda yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: cimbomman

Sen onu bir de giyecek montu olmadığı için, yolu kapandığı için ya da masraf olmasın diye okula gidemeyen ilk okul öğrencisine sor. Sen onu bir de tam blu çağına girerken din eğitimi ile korkutulan, kız erkek öz güveni yok edilen 40 kişilik sınıfta 60 kişi eğitim alan öğrenciye sor.
    Bir de Lise kapısı önünde dayak yememek için ülkü ocağına girip dayağını ülkü ocağında yiyen, okul önünde torbacıyla göz göze gelen, bir kızla beraber olabilmek için üniversiteyi düşleyen kazık kadar adam olmuş liseli gence sor. İngilizce dersini geçmek için hocadan özel kurs almak zorunda olan öğrenciye sor.
    Devlet niye var biliyor musun kardeşim. Tüm bu saçmalıkları saptayıp önlem almak düzenlemek ve işler hale gelmesini sağlamak için var.
    Ama gel gör ki bizde hükümetler cahil adamdan beslenir.
    Söylediklerin istisna...

Halkın çoğunluğu böyle sorunlara sahip değil...

Istisnaları tembelliğimize bahane etmeye hiç gerek yok.

İstisna olamasa rahatlığımız böyle olmazdı yani ortalama 8 saat İnternet, 6 saat Televizyon 3 saat oyun oynuyor olmazdık Ülkece!

• Ünlü düşünür Nihat Doğan'ın da dediği gibi.. Ülke ortamı "Survivor"

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipheria

Theologist merak ettim meslegin ve yasadigin bolge nedir? Kronik sekilde yeni nesilden duydugun memnunsuzluk konularindan dolayi merak ettim. Ayrica bahsettigin linki paylasir misin, rosetta stone cikmaz umarim.
    Memnuniyetsizliğim sorunlarımızın çözümü üstüne kurulu...

Sürekli ülke değiştiririm, Almanya'da yaşadım ama şu an Lübnandayım... Meslek fotoğrafçılık sevdiğim meslek olduğu için yapıyorum, onun dışında akademik olarak İngilizce İlahiyat. Şu an Büyükelçilikteyim.

Özel mesajı gönderiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-42DBB8773

İyi eğitim alan insanlar bu dediklerinizi yapmaz, en azından ölçü kavramları var. Bu konu uzun işteyim akşam toparlarım evet gençlere öğretilen hiç bir şey yok. Sığ ve vasat bir sistemin kurbanları. Kaçmak bu işte, çünkü zaten umutlarıda yok.
    Eğitim sistemi kötü bizim mazeretimiz...

Öğretmenler kötü. Neden peki, çünkü geneli tembel... Onlara sorsanız üniversite eğitimi kötü de ondan derler, sorun kendilerinde değildir...

Akademisyenler kötü. Neden peki, çünkü akademisyenler de tembel, onlara sorarsanız zamanında imkan yoktu derler...

Herkes bir yere tutunmuş sorunu orada arıyor...

Kimi eğitim sistemi der

Kimi ekonomi der

Kimi öğretmen der

Kimi aile der

Kimse de benim elimdeki imkanı değerlendiremedim, sorun bende demez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 8 Mart 2020; 14:44:57 >

Aslinda saldirganlik cok klise bir tepkidir : Elinden birsey gelemedigini dusunerek kabalasarak uste olma ile bir tur aldanis kendisini kandirma odakli iki tarafli yani hem karsisindakine hem de kendilerine bu sekilde yaklasmaktalar.

Bu tur mevzularda sahsen reel de her turlu gozlem icin goreceli risklere de girmisligim vardir sahsi analizlerim hep ayni . .

Birakalim da bu isleri iligili uzmanlar karar versin ...

Buna bir baska ornek ise yetiskin lgun veya ilerlemis yaslarda da gormekteyiz. Onlarin da benzer davranislari vardir. Yani cehalet ve el pence bicare olmalarina psikolojik bir aldanis ile cebir de kullanirlar kufur de veya buna denk seyler de ...

KOnuyu gencler yeni nesiller uzerine odaklanirsak : Yeni nesil kendim icin ifade edeyim bizlerden cok cok daha iyi olmalarini beklerdim donanimli kendilerini gelistirmis yani kisisel gelisimden tutun da akademik egitime/ogretime kadar her alanda yeni nesiller bizlerden eskilerden iyi olmak zorundalar! Lakin cogunlugu tam bir hayal kirikligi :/ Bazen dusunuyorum : Biz bunlara mi birakacagiz ?! Bazilari da bizleri suclar biz onlara bu dunyayi birakmisiz ! Halbuki firsatlarini zamaninda degerlendirememisler vs ... Sonra da sonuc boyle iste ... Hem de her detayda ... Tam bir fiyasko...

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

22 Milyon Türk online oyunlar oynuyor.

Peki İnternette ne yapıyoruz?

%88 Oyun oynuyoruz.

İmkan var...

Bilinç de var aslında, herkes kitap okunması gerektiğinin farkında hemen hemen...

Ama buna engel olan başta aileler olmak üzere TEMBELLİK..

Tembelliği de her birey kendi çapında aşabilir..

Konuda bile çok örneği mevcut...

Arkadaşları oyun oynarken, sosyal medyada kız peşinde koşarken kendisi onların yaptığını tercih etmemiş ve iyi bir yerdeyken arkadaşları işsiz.

Demek ki mümkün...

Şartlar sadece mazaret oluyor ülkemizde, isteyenler o şartlara takılmadan hayatını değiştirebiliyor.

Alıntıları Göster
    22 milyon Türk online oyun oynayabilir ama bunu facebookda candy crush oynayan teyzeler de dahil, telefonuna clash of clans indirip oynayanlar da dahil. %80 oyuncu sayısı mobil oyunlardan geliyor buna da ayda yılda bir oynayan insanlar da dahil. Önemli olan oynayan kişi sayısı değil ne sıklıkta oynandığı.

İnternette ne yaptığımızın da diğer ülkelerden pek farkı olduğunu sanmıyorum. Dünya genelinde genç insanlar bu tarz şeyleri yapıyor zaten ama bizden daha az süre ayırıyorlar.

Bahsettiğin arkadaşları oyun oynayıp kız peşinde koşarken kendi ders çalışan insanlardan birisi benim ne kendim dediğin gibi başarılı olabildim ne de çevremde benim gibi olan arkadaşlarım başarılı olabildi. Önce insan isteyince her şeyi başarabilir, başaramazsa yeterince çabalamamıştır diye düşünürdüm hep kendi kendime ama büyüyünce bu düşüncem yok oldu. İnsanın bir şeyleri başarabilmesi için çevresi hayatının üzerinde %70 etkili. Eğer iyi bir çevren ailen maddi durumun vs. yoksa gerçekten hayat aşırı zor. O yüzden artık birey değil çevresi hayatını belirliyor. Sadece bize sunulan 2 haptan birini alabiliyoruz. Masadan kalkıp gitme seçeneğimiz yok.

Ha bu arada Türk gençliğini savunmuyorum. Çöp zaten. Sadece suçun gençlikte olmadığını düşünüyorum. Sorun nesillerin böyle yetişmesine fırsat veren önceki bilinçsiz, geri kafalı, değişim ve yeniliğe kapalı, muhafazakar kesim. Sanatı eğitimi sporu umursamayanlar. İnsana değer vermeyenler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 8 Mart 2020; 14:51:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RundeLL

22 milyon Türk online oyun oynayabilir ama bunu facebookda candy crush oynayan teyzeler de dahil, telefonuna clash of clans indirip oynayanlar da dahil. %80 oyuncu sayısı mobil oyunlardan geliyor buna da ayda yılda bir oynayan insanlar da dahil. Önemli olan oynayan kişi sayısı değil ne sıklıkta oynandığı.

İnternette ne yaptığımızın da diğer ülkelerden pek farkı olduğunu sanmıyorum. Dünya genelinde genç insanlar bu tarz şeyleri yapıyor zaten ama bizden daha az süre ayırıyorlar.

Bahsettiğin arkadaşları oyun oynayıp kız peşinde koşarken kendi ders çalışan insanlardan birisi benim ne kendim dediğin gibi başarılı olabildim ne de çevremde benim gibi olan arkadaşlarım başarılı olabildi. Önce insan isteyince her şeyi başarabilir, başaramazsa yeterince çabalamamıştır diye düşünürdüm hep kendi kendime ama büyüyünce bu düşüncem yok oldu. İnsanın bir şeyleri başarabilmesi için çevresi hayatının üzerinde %70 etkili. Eğer iyi bir çevren ailen maddi durumun vs. yoksa gerçekten hayat aşırı zor. O yüzden artık birey değil çevresi hayatını belirliyor. Sadece bize sunulan 2 haptan birini alabiliyoruz. Masadan kalkıp gitme seçeneğimiz yok.

Ha bu arada Türk gençliğini savunmuyorum. Çöp zaten. Sadece suçun gençlikte olmadığını düşünüyorum. Sorun nesillerin böyle yetişmesine fırsat veren önceki bilinçsiz, geri kafalı, değişim ve yeniliğe kapalı, muhafazakar kesim. Sanatı eğitimi sporu umursamayanlar. İnsana değer vermeyenler.

Alıntıları Göster
    %88 oyun oynayan var, kitap okuyan ise %0.01 kendini geliştiren hemen hemen hiç yok kıyaslaran.

Peki hiç düşündün mü... Neden başarılı insanlar biryere gelemiyor ülkede diye?

Cevap basit...

Başarılı insan azınlıkta ülkede ve başarısızlar başarısızlıkları ortaya çıkmasın diye başarılılara engel oluyor hep.

Tüm kurumlarda bu geçerli.

Böyle olunca ülkede başarı değil torpil önemli hale geliyor.

Çaresi basit... Başarılıların sayısı artmalı... Başarısızlar elenmeli...

Bu da daha çok okuyarak ve bilgiyi yayarak mümkün.

Bu konunun amacı bu...

Ve bence amacına ulaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 8 Mart 2020; 14:56:53 >

• Türk gençliği=tembel theologist
  • quote:

Orijinalden alıntı: onderweb

Türk gençliği=tembel theologist
    Doğru, ben de tembelim.

• hedefiniz türkiye'nin en iyi 10 üniversitesinden birine yerleşmek olsun
    hazırlık sınıfını oğrdaun atlayın zaman kaybı
    hayvan gibi ingilizce çalışın ikinci dil alternatiflerini araştırın

eğer ben yozgat üniversitesinde mekatronik okuayacağım derseniz gidin sanayiye meslek öğrenin boşa zaman kaybetmemiş olursunuz ingilizce yine çalışır kalifiye göçmen olarak yurtdışına taşınırsınız.
  • Bizi niye AB ye alsınlar ki?

Diplerdeyiz... günlük egzersiz oranı...

Günde 10 dakika şınav mekik bile çekmiş olsak bu halde olmayız...

Bu arada Türkiye obezite konusunda lider ülke, üç kişiden biri ojez...

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri

Evet ama bu kadar kötü şartlarda kendini geliştirmek de kolay bir şey değil. Vakti olsa bile insanın kitap okumaya vakit ayırası gelmiyor. Kısa süreli mutluluk veren şeyler tercih ediliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: RundeLL

Evet ama bu kadar kötü şartlarda kendini geliştirmek de kolay bir şey değil. Vakti olsa bile insanın kitap okumaya vakit ayırası gelmiyor. Kısa süreli mutluluk veren şeyler tercih ediliyor.
    Şartlar pek kötü değil aslında... Ülkenin %40`ı obez, %80'i kilolu...

Yemek ve para konusunda pek problem görünmüyor...

Tek sorunumuz düzen, disiplin ve bilinç.

Onun da aşımı için kitap, spor ve zamanı düzenli kullanmak şart.

Rosettayı denedim. Zaten sizin konu başlığını okur okumaz aha bu rosetta stone değil mi dedim. Hatta bu çok yeni bir metod değil. Ben bunu denediğimde 15 yıl önceydi. Daha efektif olan karşılıklı konuşma metodudur. Sözümün arkasındayım biraz amiyane tabirle " Dil dile değmeden dil öğrenilmez" Sadece ezber olur. Al karşına birini kendini zorla bak o zaman 3 aydaki konuşmayla 3 yıl kitap vs ezberlemekten daha iyi konumda olursun. Tabi bunun için insanın içinde heves olacak ve korkmayacak. Benim önerim duolingo gibi bir program. Hem rosetta gibi yav yeter 50 kere aynı şeyi mi tekrar edeceğim dedirtmiyor hem de karşılıklı konuşma var. Tabi rosetta da bunun benzeri ama bence çok daha sıkıcı. İsteyen istediğini alır. Ben şu anda C1 seviyesindeyim ve inşallah kısa sürede C2 olurum. Hedefler insana göre şekillenir. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytac001 -- 8 Mart 2020; 16:42:58 >
  • (Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri

Ay sıv dzeet, yıuv didınt çuuz "anliy fram tiknalci forıms".

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.