Şimdi Ara

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
392
Cevap
16
Favori
22.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shiro Battousai

kültür ve eğitim sisteminin sonucu bu. kötü eğitim sistemi, kötü ekonomi bunların üstüne örtülü ödenekle çocukların gençlerin telefon bilgisayar uygulamalarına yönlendirilmesi vs vs.. bu ülkenin gencine yapılmayan kötülük kalmadı. salak, cahil bir gençlik istiyorlardı. bunu da başardılar. bu kadar basit
    Ülkenin genci ne yaparsa kendine yapıyor...

Telefonunda internet var,

Dil öğrenmek yerine instagram takılyorsa.

Kültürlenmek yerine kız peşinde koşuyorsa.

Öğrenmek yerine Survivor izliyor ve vaktini ona ayırıyorsa..

Sosyalleşmek yerine oyunlara takılyorsa, dünyanın parasını oyunlara harcıyorsa

Spor yapmak yerine o film senin bu film benim izliyorsa...

Bunun devlet, eğitim aile ile hiç ilgisi yok...

kitap vs. Söylemedim bile hiç...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Antikaruh

"Kitap okumaya, kendimizi geliştirmeye zaman mı var" diyenlerin, dünyayı; Televizyon izleme, sosyal medya kullanımı olarak çift haneli rakamlarla, yüzdelik dilimlerde tarumar ettiğimizi de bilmeleri son derece komik ve endişe verici.

Günde 5.5 saate yakın TV, 5 saate yakın telefon(yemek yerken, başka işlerle uğraşırken kombine süre) başındayız. Bir mesai işe, bir mesai de TV ve telefona ayırıyoruz. Daha bilgisayarı katmadık bile işin içine.

Günde sadece 2 saat dil eğitimi ile, 1 saat kitap okumak ile, 1 saat spor ile ne hayatlar değişir.

Spor yapmak protein tozu almak değil, kitap okumak gidip en popüler kitaplardan 5-10 tane almak değil, dil öğrenmek en seksi öğretmenlerin olduğu en ciki dil kursuna yazılmak değil.

Babam ilk okul 1'i bile bitiremeden, dedem askerden geldikten sonra okuldan alınıp sokaklara salınmış. Çekirdek, su satması için. Ömrü kahvede çırak olarak çalışarak geçmiş. Ama bir kitap okuma azmi ve isteği var adamda, bana kütüphanesinin listesini çıkarttırmak istedi ve 1200. kitapta artık "yeter baba" çekmeme sebep olup kavga ettirdi Kendi işini kurdu, kendi hayatını kazandı, kahve masalarının üzerinde (masaları birleştirip) yattığını bilirim babamın. Ama elinden kitap düşmezdi.

Şu anda ara ara köşe yazarlığı yapar, giyiminden, konuşmasına kadar hiç kimsenin ekonomik statüsünü tahmin edemeyeceği bir insana büründü. CHP'den muhtarlık ve komisyon ekibi için teklif bile gitti babama.

Tam bir hayvan-severdir, mahallenin bütün kedi köpekleri onun koruması altındadır, civardaki internet kafelerle kanlı bıçaklı olmuştur, gidip ilk okul çocuklarının süt parasını-eğitim parasını dahası geleceklerini sömürüyorlar diye.

Ben ikinci üniversitemi bitiriyorum, hala daha kendisi ile felsefe ve tarih alanında kapışamam.

Bu adam "sıfır" kalifiye eğitim ile böyle bir insan oldu. Ve tek kaynağı kitaplardı. Bizdeki hastalık 'her şeyi çok bilme, en iyisini bilme' hastalığıdır. Hiç bir şeye ihtiyaç duymuyoruz. Din, takke edebiyatı, bom boş okunan okullar, zoraki çalışma ve 'bir yere kapak' atma mantalitesidir.

Yahu arkadaşlarım var üniversite bitti, 1 kitap ya 1 1 1 ! Bir tane kitap okumadım diyor adamlar. İnanılacak gibi değil. Bu adamların okudukları bölümü söylesem durum daha da dramatik bir hal alacak ama yeterince uzattım, burada keseyim...

Zaman yok, para yok sadece işin bahane kısmı, bunu herkes biliyor ama dile getirmek istemiyor.
    Muhteşem yorum...

Herkesin ders çıkarması gerek....

Hayatın içinden, istatistikleri doğrular nitelikte....

Objektif bakış...

Aydınlattığın için teşekkür ederim.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Hocam sakıncası yoksa mesleğiniz nedir? Ben mühendislik okuyacağım bu yuzden zaten ingilizce öğrenmeliyim. Yanında bir dil daha öğrenmek istiyorum sizce hem iş için hem de genel anlamda hangi dil daha çok ise yarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elric.

Elon musk kendisini bugüne getirenin otostopçunun galaksi rehberi olduğunu söyler, yani öyle saf bilgi vs kimseyi zengin yapmaz hayal gücün olmadıkça

Alıntıları Göster
    Bir kitap bile insanın hayatını değiştirmeye yeter, şahsen benim hayatımda Jack London, Martin Eden kitabı dönüm noktası olmuştu, Ortaokulda...

• quote:

Orijinalden alıntı: hvl00

Hocam sakıncası yoksa mesleğiniz nedir? Ben mühendislik okuyacağım bu yuzden zaten ingilizce öğrenmeliyim. Yanında bir dil daha öğrenmek istiyorum sizce hem iş için hem de genel anlamda hangi dil daha çok ise yarar.
    Fotoğrafçılığı sevdiğim için fotoğrafçılık yapıyorum, ama şu an yurtdışı elçiliğimizde çalışıyorum. Bunu da yine yabancı dil sağladı. Okuduğum bölümler biraz alakasız, İngilizce İlahiyat okudum meraktan dolayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Okuduğun kitabın türü farketmez, her kitap ve içindeki her cümle beynin gelişimine katkı sağlıyor.

Iq seviyesini yükseltiyor...

Tabi kitabın türüne göre bu gelişim hızlanabilir.
    Her şeyden önce IQ genetiktir. Anlayamadığın şey, düşük IQ insanların kaçınılmaz olduğu ve aslında bu insanlara sırf düşük IQ'ya sahip oldukları için çok sert ayrımcılık yapmanın haksızlık olduğu.

Bazı insanlar gerçekten gerizekalı olarak doğuyor ve 60-80 IQ ile doğmaları onların hatası değil. Türkiye'de teşhisi konulmamış bir çok otizmli birey var ve genelde otistler çok düşük IQ'ye sahip. Bu tür insanlar sıklıkla düşük IQ'larını anımsatan ve aptalken hayatın yaşamaya nasıl değmediği konusunda şikayetçi olurlar.(Forumdaki gördüğümüz konular da buna bir örnek olabilir.) Düşük IQ insanlardan yüksek IQ olmalarını beklememiz gerekiyor? Bazı insanlar ne kadar kitap okursa okusunlar kaçınılmaz olarak aptal olarak yaşamlarını sürdürecekler ve bu yüzden sırf yüksek IQ ile doğacak kadar şanslı olmadıkları için bu insanlara ayrımcılık yapmak doğru değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Ben de yurt dışındayım ama ülke için sürekli bişey yapmak lazım, batıyoruz... Birileri destek olsaydı böyle olmazdık asla.

Alıntıları Göster
    Ulkenin kendisi oyle istiyor birak ne halleri varsa gorsunler.

Ben forekste dolar/tl kurundan 12k dolar aldim. Boyle torpil haberleri, salak salak unlulerin pesinde kosan gencleri falan gorunce hosuma gidiyor artik

• quote:

Orijinalden alıntı: equallyworthless

Her şeyden önce IQ genetiktir. Anlayamadığın şey, düşük IQ insanların kaçınılmaz olduğu ve aslında bu insanlara sırf düşük IQ'ya sahip oldukları için çok sert ayrımcılık yapmanın haksızlık olduğu.

Bazı insanlar gerçekten gerizekalı olarak doğuyor ve 60-80 IQ ile doğmaları onların hatası değil. Türkiye'de teşhisi konulmamış bir çok otizmli birey var ve genelde otistler çok düşük IQ'ye sahip. Bu tür insanlar sıklıkla düşük IQ'larını anımsatan ve aptalken hayatın yaşamaya nasıl değmediği konusunda şikayetçi olurlar.(Forumdaki gördüğümüz konular da buna bir örnek olabilir.) Düşük IQ insanlardan yüksek IQ olmalarını beklememiz gerekiyor? Bazı insanlar ne kadar kitap okursa okusunlar kaçınılmaz olarak aptal olarak yaşamlarını sürdürecekler ve bu yüzden sırf yüksek IQ ile doğacak kadar şanslı olmadıkları için bu insanlara ayrımcılık yapmak doğru değil.

Alıntıları Göster
    IQ genetik değilmiş dediğin gibi...

Kaynak
    Science | AAAS
    Genes don't just influence your IQ—they determine how well you do in school
    https://www.sciencemag.org/news/2014/10/genes-dont-just-influence-your-iq-they-determine-how-well-you-do-school

Kaynak
    ScienceAlert
    Your Environment Could Be Changing Your IQ on a Genetic Level, Study Finds
    https://www.sciencealert.com/epigenetic-changes-striatum-dopamine-receptors-affect-general-intelligence

Zihinsel özürlülük başka bir konu... O doğuştan problem.

Ama insan kendi beyin gelişimini kendisi sağlar...

Daha zeki biri olmak insanın elinde.

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri

İnsan kendini ve çevresini değiştirerek daha zeki biri olabilir....
    (Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 7 Mart 2020; 17:21:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sarı Bıyık

Kitap okumuyoruz diyosun da. Benim kitap alacak param yok ki.
    Birakin ya megaloman birisi işte. Her cevaba karşı cevap verip kendini ön plana çıkarmaya çalışan..

Beğenmediği Türk halkının topraklarında yaşayan ama çok övdüğü dış ülkelerde yaşamaya yemeyen biri..

Madem bu kadar üst düzey biri gidip kendi gibi üst düzey insan toplulukları ile yaşayıp seviyesine seviye katsın.

Neden burada yaşayıp her Zaman buranın insanını eleştiriyor.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 7 Mart 2020; 17:28:9 >
  • O kadar yüzeysel bakıyorsun ki anlatıyor insanlar reddediyorsun. Sana prim verenlerde suç. Blok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Birakin ya megaloman birisi işte. Her cevaba karşı cevap verip kendini ön plana çıkarmaya çalışan..

Beğenmediği Türk halkının topraklarında yaşayan ama çok övdüğü dış ülkelerde yaşamaya yemeyen biri..

Madem bu kadar üst düzey biri gidip kendi gibi üst düzey insan toplulukları ile yaşayıp seviyesine seviye katsın.

Neden burada yaşayıp her Zaman buranın insanını eleştiriyor.?

Alıntıları Göster
    Üst düzey olduğumu kim iddia etti?

Amacım eleştiri değil sorunlarımıza çözüm...

Ben de sahibim bu sorunlara...

Bu arada çoğu zaman Türkiye'de değilim zaten...

Ama ülkemi seviyorum ve bu durumda olmasını kabullenemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: saveyourself

Ulkenin kendisi oyle istiyor birak ne halleri varsa gorsunler.

Ben forekste dolar/tl kurundan 12k dolar aldim. Boyle torpil haberleri, salak salak unlulerin pesinde kosan gencleri falan gorunce hosuma gidiyor artik

Alıntıları Göster
    Yattiginiz yerden emeksiz para kazanıp halka laf etmekte moda oldu galiba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 7 Mart 2020; 17:27:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lax Guy

O kadar yüzeysel bakıyorsun ki anlatıyor insanlar reddediyorsun. Sana prim verenlerde suç. Blok.
    Yüzeysellik yok bilimsellik var.

İspatlı

Kabullenmeyen sizsiniz ve çürütemiyorsunuz da...

Gözünü kapatmak doğruları değiştirmiyor, survivor veya tipim nasıl ss'li paylaşsam bloklamazdınız tabi :)

• cahillik gider eşeklik baki kalır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lax Guy

O kadar yüzeysel bakıyorsun ki anlatıyor insanlar reddediyorsun. Sana prim verenlerde suç. Blok.
    Kendisi megaloman bir şahsiyet.. ne dersiniz tenis oynar gibi ütopik hayat düşüncesine Uygun cevaplar veriyor..

• quote:

Yattiginiz yerden emeksiz para kazanıp halka laf etmekte moda oldu galiba..

Alıntıları Göster
    Kafani kullanirsan uyurken bile para kazanirsin.

Mantiga bak. Para kazanmak icin illa eline balta kurek almak lazim saniyor. Yil 2020 oldu kardesim uyanin artik

• quote:

Kendisi megaloman bir şahsiyet.. ne dersiniz tenis oynar gibi ütopik hayat düşüncesine Uygun cevaplar veriyor..

Alıntıları Göster
    Ütopya yaşanması mümkün olmayan yaşam biçimi demek...

Ütopik olsaydı yaşayamazdım herhalde istediğim gibi... Ben yaşayabiliyorsam herkes yaşayabilir...

Siz imkansızlaştırıyorsunuz ideal yaşam biçimini....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 7 Mart 2020; 17:30:53 >
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt
    Hocam adam para buluyor Kendi ihtiyci için bizimde öyle olmamızı şehirler arası yolculuğu bisiklet yada motosiklet ile yapmamızı falan bekliyor.

İş hayatından kopup sadece hobilere yonelmemizi bekliyor.

Öyle Bir anlatıyor ki dünya 7 milyar en az 5 milyarı onun gibi yaşıyor da biz buna aykırı davranıyoruz

• quote:

Hocam adam para buluyor Kendi ihtiyci için bizimde öyle olmamızı şehirler arası yolculuğu bisiklet yada motosiklet ile yapmamızı falan bekliyor.

İş hayatından kopup sadece hobilere yonelmemizi bekliyor.

Öyle Bir anlatıyor ki dünya 7 milyar en az 5 milyarı onun gibi yaşıyor da biz buna aykırı davranıyoruz
    Bisiklet benim için bir ulaşım aracı, tıpkı Hollanda, İngiltere, Belçika ve Almanya'da olduğu gibi...

Enayimiyim ben gidip 2 km öteye 2 ton araba ile ithal yakıt, ithal araba ile gidip üstüne benzin yakıp yağ depolayayım vücudumda...

Bununla kalmayıp o araba için Ötv Kdv Mtv Gümrük vergisi vs. vereyim?

Bisiklet varken araba tamamen enayilik (İstisnalar vardır illa hasta, yük, yokuş, uzun mesafe vs)

Almanya'da %90, Hollanda'da %95 bisiklet kullanıyor... Türkiye %4....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 7 Mart 2020; 17:43:27 >

• Antikaruh kullanıcısına yanıt
    Verelim size 2340 TL bakalım nasıl geçiniyorsunuz kitap alacak para kalıyor mu?

Haa bekâr yaşarım dersiniz bu yöntemle ülke nüfusunda genç kalmaz..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.