Şimdi Ara

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
392
Cevap
16
Favori
22.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben sana tam aktaramadım fikirlerimi.
    Sana göre öyle ise.
    Bana göre böyle.
    İstiyorsan bir konu aç halk lider arasında kısır bir döngü mü var yoksa herşeyi halk mı yapıyor?.
    Ve benj etiketle.
    Bb.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 19:34:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

bu mesaj silindi
    Mesajı gönderdim, umarım faydalı olur. Rusça dahil 35 dil var.

• quote:

Orijinalden alıntı: MamiSTARK

Ben sana tam aktaramadım fikirlerimi.
    Sana göre öyle ise.
    Bana göre böyle.
    İstiyorsan bir konu aç halk lider arasında kısır bir döngü mü var yoksa herşeyi halk mı yapıyor?.
    Ve benj etiketle.
    Bb.
    Halk düzgün olursa öyle bir lider başa gelemez... Sence Finlandiya'da başa gelebilir mi Esed mesela?

Ya da durabilir mi başta?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 7 Mart 2020; 14:6:5 >
  • Adam haklı. Hep bir bahanemiz var.
  • Hocam bahsettiğiniz dil öğrenme yöntemini bana da atarmısınız
  • Ülke insanı eve pestili çıktıktan sonra zor geliyor, öğrencilerin durumu ise gayet kötü, yemeği zor karşılıyor. Baskı ve eziyet altında yaşam savaşı veriyor insanlar, lak lak yapmamak lazım. Bu konuları ısrarla açman ve kimseyi dinlememen bana başka şeyler düşündürüyor. Geçmişteki yorumların da bu şüphelerimi destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 7 Mart 2020; 15:6:22 >
  • Az önce bilim ve teknoloji alt forumlarına bakıyordum ana sayfa haberleri haricinde aktivite yok denilecek kadar az.

O resmini gösterdiğin tarihçide şişirilmiş birisi öğrenebilen bir nesil için önce öğrenme isteği olmalı buda merak yaratma ve sorgulamayla başlar ve bu bireye en iyi anaokulu ve ilk okul doneminden kazandırılır. Hiç bir şeyi sorgulamayan nesil nasıl merak edecek ve merak etmeyen nesil nasıl araştırıp öğrenmek isticek ???

Bu arada vidyo oyunlarında, cahilliği azaltacak öğrenmeye açık hale getirecek hatırı sayılır oyunlar var ama tabı bizim ülkemizde pek tutulmuyorlar

Bknz: Kerbal space program.
    linki alabilir miyim?
    Bana da atabilirmisiniz

• “Zengin insan ile fakir insan arasındaki tek fark, zamanlarını nasıl kullandıklarıdır.”
  • Başımızdakiler böyleyken gençlerden nasıl bir performans bekliyorsun?

Şimdi bana gelip "bahane" deme. Gençte para mı var?
    Yine bahane diyeceksin ama kyk dan aldıgı 500 TL ile geçinmeye çalışan dolu üniversiteler.

Sorunu gençlerde değil, ülkenin başındakilerde arayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

İşte o yüzden tembeliz ya...

Okumaya düşmanız...

Öğrenmeye karşıyız...

Yeniliğe kapalıyız...

Sosyalleşmeye korkağız...

Hep bahane hep mazeret... Hep sorunu başka yerde arama...

Kitap okunmuyor, sebebi refah seviyesi mi?

Hiç ilgisi yok...

Eğer Afrika ülkeleri bile bizden daha çok okuyorsa bunun refahla ilgisi yok! Ki Afrika ülkeleri bile bizden daha çok okuyor.

Aileler de okumadığı için bilinçsiz...

Diyorsun ki yine refah seviyesi?

Refah seviyesi düşük olanda bu sonuç çıkar mı?

Nüfusun dörtte üçü akıllı telefon sahibi (Bebekler ve yaşlılar hariç olunca herkes olmuş oluyor)

Peki akıllı telefonda biz ne yapıyoruz dünya ne yapıyor? İşte burada... boş boş video izliyoruz, televizyonu cebimize atmış, dizi izliyoruz... Diğer ülkelerin toplamı ve BİZ!

Refah seviyesi düşük olan bununla mı ilgilenir?

Refah seviyesi düşük olan yükseltmek için daha çok çalışır değil mi?

Zaman mı yok diyorsun şimdi okumaya? Nasıl buluyoruz bu kadar zamanı bunlara? Dünyayı SOLLAMIŞIZ yahu!

Yorgun diyorsun değil mi? Nasıl bu kadar zaman ayırıp yorulabiliyor?

Günlük ortalama 3 Saat sosyal medya

Günlük ortalama 4.5 Saat televizyon

Günlük ortalama 8.5 Saat uyku

TOPLAM 19 Saat yapıyor, geriye 6 saat kalıyor ve Yeme-İçme, Sohbet, Gezi ve İş-Okul'a ayrılan Toplam süre Ortalama

Yani Refah ve zaman bahanelerini bir kenara bırakalım...

İngilizce konusunda da bu geçerli... Herkesin elinde telefon bilgisayar var...

Oyuna, diziye ve filme vereceğini binlerce eğitim programı var... Herkes emin ol öğrenebilir... Şahsen ben 3 dili telefon ve bilgisayardan öğrendim... Yabancılar da öyle öğreniyor zaten...

Maddi sorunu olan bu kadar boş zaman bulamaz!

Maddi sorunu olan çözüm arar, böylesine boşa yaşayamaz hayatını!

Avrupa'ya göre egzersiz yapma oranımız!

Günde 5 dakika şınav çekmiş olsak bu halde olmazdık...

Bu arada Türkiye'nin %40'ı obez %80'i kilolu.

Öğretmenler de farklı değil, ekonomik problemleri mi var veya şartlar mı kötü? Kendi alanlarında aldıkları sonuçlar...

Peki ya öğrenciler?

E böyle bir toplum mutlulıkta da sonucu olur...

Mutluluk sıralamamız... Yine sonuncuyuz

Alıntıları Göster
    Theo senin konulara bakinca Turkiyedeki kendi debelenmem aklima geliyor.

Itiraf etmek ne acidir ki bizim ulkemiz ve insanimiz icin yapilacak birsey yok, degistiremezsin o yuzden bosa konu acma.

Kendini benim gibi yurtdisina atmaya calis, keyfine yasamana bak

• quote:

Orijinalden alıntı: SW4RTHY

Başımızdakiler böyleyken gençlerden nasıl bir performans bekliyorsun?

Şimdi bana gelip "bahane" deme. Gençte para mı var?
    Yine bahane diyeceksin ama kyk dan aldıgı 500 TL ile geçinmeye çalışan dolu üniversiteler.

Sorunu gençlerde değil, ülkenin başındakilerde arayacaksın.
    Hep aynı bahaneler.... İspatı ile konuda mevcut...

Halk fakirlikten dolayı tembel değil, tembellikten dolayı fakir.

Yoksa sabah akşam sosyal medya, televizyon, oyun ve Futbol ile uğraşmaz.

• Merhaba Deniz hocam, mesajlarınızda belirttiğiniz gibi maalesef boş zamanlarımizi çok kötü bir şekilde değerlendiriyoruz.

Açıkçası ben boş vakitlerimde İngilizce mı geliştiriyorum, gerek spor , gerekse kitap okuyorum.

Ancak son zamanlarda para kazanmak amacıyla bir şeyler öğrenmek istiyorum, bu konuda sizin tavsiyeleriniz nelerdir ?

Geçen bir yazılımcı ile tanıştım , o bana C# programını tavsiye etmişti.

Bu arada Yalova'da ikamet ediyorum, istediğiniz zaman misafirim olabilirsiniz. :)

İnsanların nasıl ezildiğine, biçildiğine bir bak. Bahane, tembellik diye tekrarlama, yaşam için muhtaç oldukları 2300 TL'yi nasıl inleye inleye aldıklarına bir bak, habire tekrarlama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 7 Mart 2020; 15:37:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

İnsanların nasıl ezildiğine, biçildiğine bir bak. Bahane, tembellik diye tekrarlama, yaşam için muhtaç oldukları 2300 TL'yi nasıl inleye inleye aldıklarına bir bak, habire tekrarlama.
    Halkın %50`den fazlası işsiz öğrencileri de katınca...

Çok az kişi çalışıyor dediğin gibi, sadece %19... O kadar yük %19 a biniyor onların çok çalışması normal...

Madem o kadar çok çalışıp eziliyor nasıl dünyada boş zaman geçiren milletlerin başında geliyoruz?

Hani nerede çalışma?

Aç insan çalışır kazanır kalkıp sabah akşam Survivor izlemez, oyun oynamaz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 7 Mart 2020; 15:6:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bernoulli Denklemi

Merhaba Deniz hocam, mesajlarınızda belirttiğiniz gibi maalesef boş zamanlarımizi çok kötü bir şekilde değerlendiriyoruz.

Açıkçası ben boş vakitlerimde İngilizce mı geliştiriyorum, gerek spor , gerekse kitap okuyorum.

Ancak son zamanlarda para kazanmak amacıyla bir şeyler öğrenmek istiyorum, bu konuda sizin tavsiyeleriniz nelerdir ?

Geçen bir yazılımcı ile tanıştım , o bana C# programını tavsiye etmişti.

Bu arada Yalova'da ikamet ediyorum, istediğiniz zaman misafirim olabilirsiniz. :)
    Teşekkür ederim nazik mesajınız için. Mutlaka uğramak isterim. Ayrıca tebrik ederim çabanız için.

Yazılım geliştirme tabi ki çok kazançlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: saveyourself

Theo senin konulara bakinca Turkiyedeki kendi debelenmem aklima geliyor.

Itiraf etmek ne acidir ki bizim ulkemiz ve insanimiz icin yapilacak birsey yok, degistiremezsin o yuzden bosa konu acma.

Kendini benim gibi yurtdisina atmaya calis, keyfine yasamana bak

Alıntıları Göster
    Ben de yurt dışındayım ama ülke için sürekli bişey yapmak lazım, batıyoruz... Birileri destek olsaydı böyle olmazdık asla.

Böyle genellemeler ve çıkarımlar yapma, gerek yok, sadece insanları sinirlendirirsin. Herkes yola düşüyor balık istifi şeklinde okuluna ya da işine gidip, olmayacağını bile bile çabalıyor insanlar, nasıl donanım katarım diye, nasıl işe yararım diye. Çalışan kafasını kaldıramıyor, beş dakika molayı zor veriyor, görmüyorsun herhalde. Televizyon, oyun ve internet dışında rahatlama, deşarj olma şansı yok, hangi aktivite yapılacak? Hangi hobiye para ayrılacak? Bedava olur ki bunlar deme, ülkede adım atmak, yolculuk yapmak bile para işi. Masraflara ve eziyetlere zor katlanıyor herkes, iyice bak herkesin durumuna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 7 Mart 2020; 15:19:29 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.