Merhaba. acer v3-571 g i5-4gb ram ( 4 gb daha ekleyeceğım yani 8gb olacak ) 2 gb ekran kartı- laptop'a samsung evo 860 500 gb ssd takacağım. Sistemi sizce ne kurmalıyım ? Hdd'de win 7 kurulu. İçinde müzik programı ve tonlarca vst mevcut. Onları en baştan kurmak başa bela. Normalde direkt win 7'yi koplayacaktım fakat çok fazla yorum gördüm temiz win 10 kurun diye. Fakat onu kurup tekrar müzik programlarını yüklemek ölüm gibi bir şey. Sizce hdd'de kurulu win7'yi 10'a yükseltip ssd'ye kopyalasam hızda bir sıkıntı olur mu ?
olmaz, artık sıkıntı olmuyor win10 da. ben kasayı değiştirdim eski ssd ve sistemi direkt taktım çalıştırdım, otomatik kurdu sürücüleri.
win10 yap kopyala.
Temiz kurulum önerilmesinin sebebi registry ve gereksiz dosyalardan kurtulmak bunun dışında pek bir avantajı yok. Windows upgrade yapılabilir, Windows'u HDD'den SSD'ye klonlarsanız çalışır fakat sorun çıkma ihtimali var bu yüzden SSD'nin kendi yazılımı varsa önce onunla deneyin.
Win 10 tam bir beladır. Microsoft ajanıdır sürekli veri gönderir. Microsoft Compatibility Telemetry gibi size kesinlikle hiç bir faydası olmayan arkaplan hizmetlerini ve gereksiz işlemleri çalıştırıp bilgi toplar yani müdahale etmezseniz sürekli disk ve CPU kullanımı yapacak. Bu müdahaleler de kolay değildir Windows ayarlarından yapamazsınız, kapatırsınız kendi kendine tekrar açar sistem dosyalarına müdahale edip yetkileri değiştirmek ve bazı dosyaları silmek gerekir sonra tek bir güncelleme yaparsınız herşeyi eski haline getirir.
Win 10'u açıkçası pek sevmiyorum. O yüzden pek kullanma taraftarı değilim. Fakat nedense forumlarda ssd'ye win 10 yükleyin en iyi hızı orada alırsınız gibi şeyler okuyorum. Acaba win 7'yi sıfırdan kursam ssd'ye, hdd'de kurulu olan win'7'den disk içindeki verileri kopyalasam backupper programıyla, bir sıkıntı olur mu ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme