Arkadaşlar merhaba masaüstü bilgisayarımda kullandığım SSD diakimin performansında aşırı derecede düşüklük var daha önce Windows derecelendirmesinden 7.9 alırken şimdi normal hdd gibi 5.9 alıyorum 2 tane hdd + SSD kullanıyordum hdd nin biri bozuldu ve çıkardım aceba SSD yi sata 2 ye mi bağladım diye düşünüyorum burada hangisine bağlamam gerekiyor aceba yardımcı olabilir misiniz
Beyaz olanlar sata 3 olarak biliyorum ama yanılıyor muyum
Beyler yok mu yardım edecek kimse
beyazın yanında şuan takılı olanda sata 3, ama sıra olarak beyaza takın yavaşlık derken yazma hızı okuma hızı gibi aktarımları mı kastediyorsunuz yoksa açılış kapanış hızınımı ? tabi hızın bu konuyla ilgisi yok gibi, sağlık tarama testi, veya ssd ile ilgili benchmarklar yapıp, ne zaman alındığını ve modelini paylaşabilirseniz daha doğru yorumlanır
Texassm0ke
kullanıcısına yanıt
Hocam yaklaşık 1.5 yıl önce aldım SSD yi hi-level marka açılış kapanış hızı da düşük okuma yazma hızı da düşük
quote:
Orijinalden alıntı: wufuk
Hocam yaklaşık 1.5 yıl önce aldım SSD yi hi-level marka açılış kapanış hızı da düşük okuma yazma hızı da düşük
bende alalı 1 yılı geçti, hi level ultra, okuma değerleri 450 civarı, yazma 150 küsürdü, değerler düşük ama pc açılış hızı veya uygulama açılış hızında bir sıkıntı yaşamadım
Texassm0ke
kullanıcısına yanıt
Hocam nedendir bilinmez ben o hızları hiç alamadım diğer bilgisayarımda da Kingston v300 var onda sorun yaşamıyorum gayet güzel çalışıyor ama test ettiğimde o hızları alamıyorum hangi program ile test ediyorsunuz
Öncelikle sata3 portuna bağladığınızdan emin olun. Sonra biostan sata,ide, achi mod hangisinde ise kontrol edin achi modu seçin.Eğer achi modda değilse ssd nin istenilen değerleri alamaması gayet normal. Windows ide modda kurulmuş ise biosta achi modu aktif etseniz dahi windowsu açamazsınız (windows7 için konuşuyorum windows 10 denemedim)Tekrar ide modu seçip masa üzerine gelip linkteki adımları uygularsanız format atmadan achi mod aktif olur. http://www.ssdlabs.net/ssc/isletim-sistemini-ide-uzerine-kurdum-windowsdan-ahci-moda-nasil-gecirebilirim/
quote:
Hocam nedendir bilinmez ben o hızları hiç alamadım diğer bilgisayarımda da Kingston v300 var onda sorun yaşamıyorum gayet güzel çalışıyor ama test ettiğimde o hızları alamıyorum hangi program ile test ediyorsunuz
as ssd benchmark crystaldiskmark
muaz1984
kullanıcısına yanıt
Ahci modunda hocam müsait bir zamanda test edeyim ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim
Texassm0ke
kullanıcısına yanıt
Bu şekilde çıkıyor sonuçlarım hocam normal mi sizce
quote:
Bu şekilde çıkıyor sonuçlarım hocam normal mi sizce
hard disk sentinel pro, hd tune pro bu 2 programdanda kullanılma süresi, yazılmış veri (tb leri bulmuştur), sağlık gibi kısımlardan görsellerde ekleyebilir misiniz sanki ömrü çok yenmiş de performans düşmüş gibi
Texassm0ke
kullanıcısına yanıt
burada %90 görünüyor hocam
Texassm0ke
kullanıcısına yanıt
Burda bu şekilde çıkıyor hızlar hocam
Texassm0ke
kullanıcısına yanıt
Son olarak da bu var hocam
12 tb için değerler normal gibi. bende test edip eklerim değerleri
hi level ultra 120 gb, 17 aylık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Texassm0ke -- 28 Şubat 2019; 15:26:39 >
Texassm0ke
kullanıcısına yanıt
Bu ssd her yerde beni sinir etmeyi başarıyor :)
Anakart marka model nedir? ve yakin zamanda pc ye format atip sata controller driveri falan kurulmadi mi acaba?
quote:
Bu ssd her yerde beni sinir etmeyi başarıyor :)
1.5 yıldır kullanıyorum, okuma yazma düşüklüğü hariç bir sıkıntı görmedim, tabi çok veri yazmıyorum ssd ile, sizin için en iyi yol garanti gibi, zaten 3 yıl garantisi var