Şimdi Ara

Yeni laptop çok yavaş(Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
40.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize iyi forumlar öncelikle.. UZatmadan konuya girmek istiyorum aşağıda linkini veridğim laptobu aldım aynı siteden elime ulaştı windows 7 ultimate 64bit kurdum driverlerini kurdum ekran kartı driverini nwidianın sitesinden indirdim kurdum. bilgisayar aşırı yavaş açılış abartısız 2 3 dakka sürüyor yükleme ekranından sonra siyah bi ekran geliyor çok fazla bekliyor sonra hoşgeliniz yazısı geliyor. Açıldıktan sonrada kendine gelmesi yine epey zaman alıyor. Q&Q defrag programında birleşim yaptm sorun çözülmedi msconfig den tüm programları kapattım olmadı laptobu açtım rami hard diski söktüm tekrar taktım işe yaramadı Hd tuneden test yaptım hepsi yeşil çıktı sorun görünmüyor yani benchmark testinin linkinide koyacağm buraya bir haftadır kafayı yedim resmen lütfen yardımcı olun bana teşekkür ederim...

İntel i5 2.4 ghz
    4 Gb ddr3 (tek parça)
    Nwidia GT540M
    Hitachi 500gb (5400rpm)

Laptop:http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7811

Yeni laptop çok yavaş(Çözüldü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_1630 -- 21 Şubat 2012; 1:11:21 >

• windows güncellemelerinin hepsini yaptinmi?
  • ultimate sp1 kullanıyorum güncellemeleri kapatmışım. GÜncellemeleri yapsam etkili olurmu?
  • bütün güncellemeleri yap öyle dene birde
  • güncellemeleri indiriyorum şu anda bitsin duruma göre tekrar yazacağm buraya..
  • aynı sistem özelliklerinde birden çok laptop gördüm ve açılış o kadar uzun sürmemeli. varsa bios ayarları yapılması gerekbilir windows loading ekranına daha hızlı ulaşmak için. ordan sonrasıda işletim sistemi, işletim sisteminin güncel olup olmamasıı ve msconfig te windows başlangıcında açılan programlar ile alakalı olabilir. bunlar değilse çözemezseniz donanım olarak bir sorun var demektir o zaman aldığınız yer ile görüşmenizde fayda var. ne kadar erken iletişim kurarsanız o kadar iyi olur.
  • bios ayarları herşey olması gereken düzende aldığım yer ilede görüştüm servisle görüşmemi söylediler pazartesi asus u arayacağım ve ağzıma geleni söyleyeceğim ben her yerde asus u tek geçerdim ama artık nefret ediyorum diyebilrim bir haftadır deli etti beni kaldırıp yere vurmamak için zor tutuyorum kendimi....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anakart çok geç açılıyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • freedos tan dolayı eksik olan driver ve bios güğncellemeleri olabilir yinede bir kez daha düşünün derim.
  • yanında gelen cd den güncelledim. win flash de bir program var oda biosu otomatik güncelliormuş
  • bios güncellemek biraz riskli bir iştir makınayi kilitleyebilirsiniz
  • biosu güncelledim sorunsuz olarak ama aynı değişen birşey yok hatta güncellemelerden sonra daha yavaşladı diyebilirim böyle birşey olabilirmi arkadaş yaaa naapaym ben?????
  • gerekli driver ları vs bulup yüklediniz mi? bir sürü sürüvü olmalı sitesinde?

bence şu sayfaya bir bakın hiçbir şey için geç değildir.
    www.novabilgisayar.com
    Nova Bilgisayar, Notebook, Toplama Bilgisayar ve İş İstasyonu gibi teknolojik ürünleri satan mağaza
    http://www.novabilgisayar.com/Garanti_Teslimat.asp

eğer o aşamay gelirse önce ürünün ihtiyaçlarınız karşılamadığı için iade etmek istediğiniz söyleyin. ram ekran kartı işlemci vs gibi. olmazsa durumu dile getirin. bunu sona saklayın çünkü bu durumda teknik servise ordan asusa göndermek gerekebilir.

bu arada eğer yakınınızda asus yetkili teknik servisi varsa iyi dille konuşunca 1-2 günde anakartı bile değiştirdiklerini duymuştum. örnek olarak söyledim. hizmetleri fena değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 19 Şubat 2012; 1:59:23 >

• driverleri sitesinden indirip yükledim ama yok aynı. windows ekranından hoşgeldiniz ekranına geçmesi dakikalar alıyor ve bu sürede hard diskden işlem olmuyor sanırım ışışğı yanmıyor sonra hoşgeldiniz ekranı geldiği anda hardd diskten click die bi ses geliyor
  • acaba sata konfigurasyonuyla alakalı olabilirmi IDE şu anda onu AHCI yapsam sonra formatlasam düzelirmi?
  • kurduğunuz işletim sistemi ile alakalı olma ihtimali var. başka bir sürüm windows 7 veya windows vista ve xp kurmayı deneyebilirsiniz.

ssd ile ahci kullanıyorduk ama sata 2 ise hdd ahci birşey değiştirmez.
    hdd kargo sırasında hasar almışta olabilir. hdd i de değiştirme şansınız varsa başka bir hdd ile de deneyebilirsiniz laptopu

quote:

Disk Kapasitesi: 500 GB 5400 rpm SATA

hdd sata zaten. ide değil ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 19 Şubat 2012; 2:14:51 >
  • ama konfirasyon ekranında sata çıkmıyor sadece IDE ile AHCI var??
  • bir deneyin ahci yapmayı ama ahci yapınca açılmayabilir windows.
    ahci yapmaktan sonra format atmak gerekiyor diye biliyorum
  • ahci den normal moda dönünce açılmıyordu onu kesin olarak biliyorum normal mod dan ahci moda geçince de açılmaması gerekir mantıken...
    tam windowsa girecekken mavi ekran reset atıyordu 3 gün önceki bilgisayarda..
    dolayısı ile mod değiştirdikden sonra birde format gerekiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clickon1111 -- 19 Şubat 2012; 3:05:37 >
  • arkadaşlar AHCI modunda formatladım ve çok ilginç bişe söyleteceğim şimdi. formattan sonra kendine geldi birkaç kez açtım kapattım sorunsuz sonra driver cdsinden driverleri yükledim yine yavaşladı aynı haline geldi ne anlama geliyor bu???
  • sürücülerden bazıları yavaşlamasına neden oluyor olabilir gereksiz programlar varsa kaldır.hdd'nin içinde onu yavaşlatan bir program olduğu belli cd deki sürücüler güncelmi acaba birde yeni format atmışsın windows güncellemelerinide güzelce kurun sistem hızlanması açısından birde sürücüleri sitesindeki güncel sürücülerle güncelleyin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.