Şimdi Ara

SSD fazla kullanım göstergesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 60gb Kingston ssd diskim var. İşletim sistemi içine kurulu ve tabiki bana 55 gb kullanma alanı veriyor. İçerisindeki butun dosyaları tarayıp kapladıgı alana bakınca 20GB gördügüm halde kullanma alanımı 45GB gösteriyor. Disk sıkıştırma, temizleme vs işlemler çözüm olmadı bu durumu düzeltmek için. Kalan 25GB'ı nerenin kullanıgını bulup silmekte mümkün olmadı dolayısı ile. Diskin göstergesi bozuk degildir. kapasitesinden fazla bir dosya atmaya çalıştıgımda yetersiz alan hatası alıyorum. Fazladan gösterilen 25GB'ı bulmama yardım ederseniz sevirim.

• cemrecayan kullanıcısına yanıt
    gizli dosya olabilir...

format at atmadan önce başka diske windows kur o windowsu aç ssdyi yavaş biçimlendir yoksa formatta hızlı biçimlendirecektir
  • Klasör seçeneklerinden gizli dosyaları ve gizli sistem dosyalarını görecek ayarları yapıp tekrar bak. Kayıp yok sadece gizliler.
    Not: Sakın disk birleştirme (defrag) yapma (gerçi izin veriyormu bilmiyorum ama uyarayım dedim).
  • enoes arkadaşımızın dediklerini sakın yapma. Ssd'ye yavaş format atma hatta ortada formatlık bir durum yok hiç format atma.
  • benimde windows 7 ilk kurunca 25 görünüyo sonra driver cart curt kurup yeniden başlatıyorum 45 50 lere çıkmış.3 gb lık işletim sistemi nasıl oluyorsa 45 gb oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tune up utilities adlı programda bulunan bir araçla diskteki en büyük boyuttaki dosyaların listesini çıkartabiliyorsunuz.Top files olarak size sunuyor.Belki işinize yarar.
  • Gizli dosyalardan bir şey çıkmadı ssd daha önce hiç kullanılmamıştı format gereken bir durum oldugunu zannetmiyorum. Durduk yere ortaya çıktı bu durum Sadece ben biraz geç fark ettim tam zamanını kestirebilsem sistem geri yükleme yapıcam fakat emin olamıyorum.

Edit: TuneUp Utilities 2014 programı işime yaramadı sorunun tek bir büyük dosyadan kaynaklı oldugunu düşünmüyordum zaten ama yinede denedim ufak tefek göremedigimiz dosyalardan şüpheleniyorum. Windows'un kendi için kullandıgı veya kullanmak için sakladıgı bir alan olması durumu varmıdır acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemrecayan -- 23 Eylül 2013; 23:00:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar,

Sanal bellek ve uyku modu için sistem dosyaları oluyor. Onlar geniş yer kaplayabilir. Silmenin yöntemleri mevcut aratırsanız.
  • cemrecayan kullanıcısına yanıt
    Gizli dosyalar değil gösterilmeyen sistem dosyaları.
  • Tech guru arkadasım sana minnettarım :D Windows Hiberfil.sys dosyası yaklaşık 18 gb yer tutuyormuş. Kapatmak için Komut istemine “powercfg -h off” komutunu yazabilirsiniz. Sadece SSD üzerinde degil 2tb hard diskimde 5gb, 640gb hard diskimde 7gb yer açıldı (mantıgı pek anlayamasamda)
  • Gösterilmeyen sistem dosyalarını açabilseydin karşına hiberfil, page ve swap dosyaları çıkacaktı. Görüpte şaşırasın diye söylememiştim ama gerekte kalmamış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.