Şimdi Ara

SSD Firmware güncelleme hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi günler arkadaşlar OCZ Agility 3 60GB ssd diskim var firmware güncellemesi ile hızının 550mb olacağı yazıyordu bazı yerlerde sorum şu ssd firmware güncellemesi windows içindenmi yapılıyor birde ssd diskin üzerinde Windows kurulu olmamasımı gerekiyor ? yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: theboy32

http://oyun.donanimhaber.com/SSD_firmware_guncelleme_ile_ilgili_!/m_52988657/tm.htm

Hocam ilginiz için teşekkür ederim ancak sormak istediğim o değil windows kurulu olan ssd diske firmware güncellemesi yapılıyormu windows içinden ve nasıl yapılıyor.
  • http://oyun.donanimhaber.com/m_44672896/mpage_1/key_/tm.htm

Buradaki konudan yararlanabilirsiniz. 2. yöntemi uyguladım ve sorunsuz olarak güncelleme yaptı. SSD ye windows kuruluydu ve veri kaybı yaşamadım ama siz yinede yedekleme yapın.
    İlk önce birinci yöntemi yapmak istedim yani SSD yi ikinci hdd olarak pc ye bağladım ama hiç bir sonuç alamadım. Anladım ki desktop pc nin anakartı AHCI modunu desteklemediği için yapamıyordum. Laptop un anakartı ise AHCI yı destekliyor du ve update işlemini 1 dk. altında hemen yaptı.
    SSD yi taktığınız anakart AHCI modu desteklemiyorsa boşuna hiç uğraşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: viperc

http://oyun.donanimhaber.com/m_44672896/mpage_1/key_/tm.htm

Buradaki konudan yararlanabilirsiniz. 2. yöntemi uyguladım ve sorunsuz olarak güncelleme yaptı. SSD ye windows kuruluydu ve veri kaybı yaşamadım ama siz yinede yedekleme yapın.
    İlk önce birinci yöntemi yapmak istedim yani SSD yi ikinci hdd olarak pc ye bağladım ama hiç bir sonuç alamadım. Anladım ki desktop pc nin anakartı AHCI modunu desteklemediği için yapamıyordum. Laptop un anakartı ise AHCI yı destekliyor du ve update işlemini 1 dk. altında hemen yaptı.
    SSD yi taktığınız anakart AHCI modu desteklemiyorsa boşuna hiç uğraşmayın.

Çok teşekkür ederim hocam konuda belirtildiği gibi ben garanti olsun diye başka harddiske windows kurup ssd'yi öyle güncelleyeceğim ,birde ssd diskin şu an ki firmware numarasının ne olduğunu hangi programla öğrenebilirim acaba ?

• Pc açılırken ilk bios ekranında hdd taraması yaparken SSD yi gördüğü zaman firmware nosu da yazıyor veya verdiğim linkteki ocz update programıda hangi versiyonun yüklü olduğunu yazacaktır. Vertex 3 serisi için sanırım en son sürüm nosu 2.1
  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam diğer harddiske windows kurup ssd diske ocz update programı ile windows içinden diskin firmware sürümünü güncelledim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd hakkında yardım
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İyi günler arkadaşlar ssd diskin performansında sanki düşüş hissettim bir kaç defa windows kurma ile bunun alakası varmıdır,birde ssd hard format atmak zararlımıdır.
  • Windows kurma ile performans düşüşü yaşamassınız. Her windows kuruşunuzsa format attınız mı.
    Windows u kurduktan sonra SSD de sorun olmaması için windows un bazı özellikleri kapatılmalıdır. Bunları yaptınız mı.
    Kurduğunuz programlardan biri sorun çıkarıyor olabilir.
    Bios dan sata port kısmında AHCI modu aktif ettiniz mi.
    Kullandığınız anakart sata 3 destekli mi.
    ATTO Disk Benchmark programı ile test edin. Resimdeki ne yakın değerler almanız gerekli. Eğer değerlerin çok altındaysa bir sorun var demektir.

• quote:

Windows kurma ile performans düşüşü yaşamassınız. Her windows kuruşunuzsa format attınız mı.
    Windows u kurduktan sonra SSD de sorun olmaması için windows un bazı özellikleri kapatılmalıdır. Bunları yaptınız mı.
    ATTO Disk Benchmark programı ile test edin. Resimdeki ne yakın değerler almanız gerekli. Eğer değerlerin çok altındaysa bir sorun var demektir.

İlginiz için teşekkür ederim hocam

bir kaç defa üst,üste format atıp windowsu yeniden kurmak zorunda kaldım
    bios da ahcı olarak ayarlı,kullandığım anakart sata 3 destekli sata 3 portuna bağlı ssd,akşam eve gittiğimde resimdeki testi deneyip sonucu yazacağım hocam teşekkürler.

• quote:

Windows kurma ile performans düşüşü yaşamassınız. Her windows kuruşunuzsa format attınız mı.

@viperc hocam söylediğiniz program ile test yaptım bendeki sonuçlar verdiğiniz resimdekinden biraz daha yüksek çıktı ,bu durumda herhangi bir sorun olmadığınımı gösterir.

• Max Read: up to 525MB/s
    Max Write: up to 475MB/s
    Sitesinde bu değerler yazmakta. Daha yüksek aldıysanız sizin için daha iyidir.
    Bende de bu SDD nin 120gb lık olanı var ama daha kullanmak nasip olmadı. Nerdeyse 3 haftadır kutusunda olduğu gibi duruyor. Kullandığınız anakartı öğrenebilirmiyim. SSD yi bu hızlar da kullanmak için sata3 anakartta almam lazım.
  • quote:

Max Read: up to 525MB/s
    Max Write: up to 475MB/s
    Sitesinde bu değerler yazmakta. Daha yüksek aldıysanız sizin için daha iyidir.
    Bende de bu SDD nin 120gb lık olanı var ama daha kullanmak nasip olmadı. Nerdeyse 3 haftadır kutusunda olduğu gibi duruyor. Kullandığınız anakartı öğrenebilirmiyim. SSD yi bu hızlar da kullanmak için sata3 anakartta almam lazım.

Kullandığım anakart ASUS P8P67 hocam şimdi tekrar baktım hocam grafikte bazıları az bişey yüksek bazılarıda grafikteki ile aynı gibi resim yüklemeye çalıştım forum izin vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperV -- 26 Eylül 2011; 23:11:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.