Şimdi Ara

SSD gerekli mi cidden? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Soruyu sistemde HDD kullanmama gerek varmi diye sormaliydin aslinda .

.
  • Hocam 250 gb lık dahi olsa almalısın. İşletim sistemini ssd ye aktarınca aradaki farkı zaten göreceksin.
  • Söyle soyliyim 3 PC var 3unde 2şer TB disk var yinede 3 tane SSD aldım. Üç kuruşluk şey hilhizli yapıyor PC yi omurleri de hdd den fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türklerin abarttıgı bir olay 5 dakika daha erken oyunları kurmak 20 saniye pc yi daha erken açmak istiyorsan al.
  • Ssd lerin fiyatı harbiden düşmüş . 1 tb olanlar 500 tl ye düşsün sistemde hdd ye yer vermem

• O sistemde Ne yaptığınıza bağlı aslında... Şöyle ki, Assassin's Creed Origin ekran kartı test kısmında ultra ayarlarda 5400 Rpm HDD'de nasıl takıla, takıla fps düşüşü yaşattığını gördüm ardından, James Donkey marka 560/550sn. 240 GB'lık SSD'yi Orico Şefaf (kalitesi tartışmalı) dışarıdan sistemine bağladım ve oyunu birde orada test ettim. Test sırasında anlık FPS düşüşleri vs. hepsi gitmişti, gayet akıcı testi bitirdi. Bu arada Ac:Origin crackli, orjinal her haliyle denedim sonuç değişmedi. oyunların yükleme ekranlarına pek takılmam fakat oyun için rahatsız verici tekılma yaşatıyorsa çaresi SSD ise tavsiye ederim. 1 TB SSD parasına 4 TB mekanik diskte alabilirsiniz, tercih meselesi.
    Sistemim : i7 7700k , 16 GB (8x2) CL15 3200 Mhz. Dual Ram., MSI Gaming Pro Carbon Z270 Asus Strix GTX 1080 vs..(içinde bir kaç harddisk mevcut)

Edit : Intel 660P 1 TB SSDPEKNW010T8X1 M.2 PCI-Express 3.0 SSD 625 TL'ye satıldığınıda gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi divx4mc -- 11 Eylül 2019; 10:6:52 >

• Gerekli mi değil mi kendim göreyim dedim küçük bif ssd alarak 240gb lık bir şey aldım geldim hadi şimdi bana bir yardım edin bu kasada ben bu ssd yi nereye koyayım ?
    SSD gerekli mi cidden?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar selamlar. 480gb ssd almayı düşünüyorum Monster Abra A5 v1.1 bilgisayarıma.
    www.sinerji.gen.tr
    Patriot 480GB Burst Okuma 560MB-Yazma 540MB SATA SSD (PBU480GS25SSDR)
    https://www.sinerji.gen.tr/patriot-480gb-burst-okuma-560mb-yazma-540mb-sata-ssd-pbu480gs25ssdr-pmu418762

https://www.incehesap.com/toshiba-480gb-ocz-2-5-tr200-555-540mb-sn-ssd-disk-fiyati-39608/

şu ikisi arasında kaldım. var mı tavsiye verebilecek?

• quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

Gerekli mi değil mi kendim göreyim dedim küçük bif ssd alarak 240gb lık bir şey aldım geldim hadi şimdi bana bir yardım edin bu kasada ben bu ssd yi nereye koyayım ?
    Kasanın modeli nedir bilmiyorum ama 2.5 desteği vardır diye düşünüyorum. nvme m2 mi aldınız yoksa 2.5 SSD mi? 2.5 ise kasanın diğer yan tarafında muhtemelen takabileceğiniz bir yuva mevcuttur. Kasanın modelini internette aratın sayfasında nerede olduğu yazar zaten..

• kesinlikle gerekli zaten kullanmaya başlayınca farkı anlarsınız. ayrıca şuan tek hdd kullanıyorsanız onu sistem yükünden kurtarın, performansı biraz artacaktır. bir taşla iki kuş...
  • En son alınacak parça gerekli diyemiyorum.

• bazı oyunlar artık SSD yi önerilen kısmına ekledi.Ben sadece oyun oynuyorum PC de.Şuan oyundaki partilere bile bazıları SSD yoksa gelmeyin diyebiliyor.O derece yükleme zamanları fark ediyor.Uzun lafın kısası her işlemini daha kısa sürede hallediyor.
  • Draqonn kullanıcısına yanıt
    3.5 inci 2.5 ince dönüştüren aparat var 10 liraya alın kullanın ve ssd kullanmazsan bilgisayarın gücünü hiçbir zaman tam alamazsın o kadar farkedediyor

• routemaster kullanıcısına yanıt
    Attım buraya duruyor hocam bir sorun olur mu

SSD gerekli mi cidden?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerekli. Hatta bana soracak olursak sistem kurmalık bi kaç multi oyun da yükleyebilirsin, 250 gb nvme al daha da iyi. Tabi bunu oyun için filan söylemiyorum. İşletim sistemi muazzam bir akıcılığa kavuşuyor. m2 nvme'de aşırı tepkisel bir hal alıyor.

Tabi bunun yanında hdd'de gerekli maalesef. Depolama ve genel kullanım amaçlı. ssd benim nazarımda sadece üstüne sistem kurmalık olmazsa olmaz bir donanım parçasıdır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.