Şimdi Ara

SSD hakkında lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba lenovo y570 kullanıcısıyım ve SSD almayı duusnuyorum. 2nd harici alarak dvdromun yerine ssd yi takıcam. Şimdi 2 sorum var

1. SSD ye sistemi kursam HDD ye oyunları kursam performans farkedermi? Yani oyunları ssd ye kurmakla hdd ye kurmanın arasında bi performans farkı olurmu?

2. SSD ile HDD arasında raid yapabilirmiyim?

• arkadaşlar yardım lütfen
  • ssd - hdd raidi bilmem... yapan var mı diye araştır... bana iyi bişey gibi gelmiyor, ssd performansından yer gibi.

oyunları hdd ye kurarsan sadece oyunlar normal hdd den nasıl açılıyorsa o hızda açılır...
    ssd ye kurmadığın oyun ssd deymiş gibi hızlı açılmaz... ama yer yetmez dersen kurarsın, diğer programlar ve windows hızı ssd ye göre işler.
  • SSD-HDD raid yapamazsın ama Z68 çipli anakartın varsa Intel Smart Response özelliği ile ssd yi cache olarak kullanıp performans alanlar var. Ama notebook sistemde olur mu bilmem. Onun dışında en az 120 gb.lık bir ssd alarak sistem ve oyunları buna kurarsan gerçekten iyi bir performans alırsın. Ama oyunları hdd ye yüklersen + performans olmaz. Sadece sistem performansı artar. Açılma, kapanma vs.
  • Arkadaşlar sabah gidip SSD alıcam ama ikisi arasında kaldım

1.http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/ocz-agt3-25sat3-120g-120gb-agility-3-serisi-sata-30-ssd-%28525mb-okuma-500mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=56519

2.http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/corsair-cssd-f120gb3-bk-120gb-force-3-serisi-sata-30-ssd-%28550mb-okuma--510mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=55780
  • Oyunları SSD'ye kurarsan oyunların açılışı, bölüm arası yüklemeler daha hızlı olur. Kaplamaların geç yüklenmesi gibi sorunlar ortadan kalkar. Oyunu ilk kurarken de fazla zaman harcamazsın.
    Diski 120GB alacaksanız hem oyun hem sistem için yeterli olacaktır. SSD'ler eski tip harddiskler gibi doldukça yavaşlamadığı için 5-10 gb yer kalsa bile pek farketmez.
  • Bende Corshair Force 3 120GB var. Sata2'den bağladım yalnız. Sizin notebookta da SATA2 olabilir. Testlerde SATA3'deki kadar performans vermiyor ama yine de normal harddiske göre uçuyor
    Notebookunuzda SATA2 girişi varsa Sandisk'in 120GB SATA2 SSD'si vardı, şu an siteden kaldırmışlar sanırım, onun fiyatı epey uygundu.

Corsair Force 3 120GB SSD Testleri (SATA2 ile bağlı):

Seagate 7200.11 640 GB Harddisk Testi:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd konusunda yardım.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemonicMajesty

Bende Corshair Force 3 120GB var. Sata2'den bağladım yalnız. Sizin notebookta da SATA2 olabilir. Testlerde SATA3'deki kadar performans vermiyor ama yine de normal harddiske göre uçuyor
    Notebookunuzda SATA2 girişi varsa Sandisk'in 120GB SATA2 SSD'si vardı, şu an siteden kaldırmışlar sanırım, onun fiyatı epey uygundu.

Corsair Force 3 120GB SSD Testleri (SATA2 ile bağlı):

Seagate 7200.11 640 GB Harddisk Testi:

Forumda SATA III destekliyor diyorlar ama anlayamadım özelliklerindede yazmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: 34ANBUL

Arkadaşlar öncelikle merhaba lenovo y570 kullanıcısıyım ve SSD almayı duusnuyorum. 2nd harici alarak dvdromun yerine ssd yi takıcam. Şimdi 2 sorum var

1. SSD ye sistemi kursam HDD ye oyunları kursam performans farkedermi? Yani oyunları ssd ye kurmakla hdd ye kurmanın arasında bi performans farkı olurmu?

2. SSD ile HDD arasında raid yapabilirmiyim?

bak buradaki arkadaş ssd kullanarak hdd ye kurduğu oyunların da ssd ye kurduğu oyunla aynı hızda açıldığını söylemiş...

bir oku istersen :http://forum.donanimhaber.com/m_53114637/tm.htm
    12. mesaj galiba...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.