Şimdi Ara

SSD Hangisi daha iyi? Vertex 3 veya Samsung (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
7.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vertex4 değilse ocz den uzak dur.
  • Stabilite önemliyse ocz 144 olsada uzak dur.
  • bana ülkemizde satılan ve marvell kontrolcü kullanan bir ssd önerir misiniz + samsung ssd hiç bir alışveriş sitesinde ratlamadım bildiğiniz güvenilir bir firma var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamblue35

bana ülkemizde satılan ve marvell kontrolcü kullanan bir ssd önerir misiniz + samsung ssd hiç bir alışveriş sitesinde ratlamadım bildiğiniz güvenilir bir firma var mı ?

Yukarıda da adını andım. Corsair Performance Pro...http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8499

İşte sorun da burada Sandforce dandik ama en azından ucuz. Dandikliği de yine tartışılır acaba %xx kişi canından bezmiştir ve lanet olsun Sandforce'a demiştir. Vertex4 bu yüzden bence efsane bir SSD. Bu hızı bu fiyata başka mümkün değil alamazsınız. Vatan'daki 270 TL Vertex4 fiyatı (%25 indirim) çok makul. Stabilite için linkte verdiğim örnek gibi çok para lazım. Benim de gözüm Plextor'da idi ama Vertex4'den sonra yine bekleme kararı aldım.

• ulkemizde neden ssd cesidi bu kadar az? testlere bakiyoruz samsunglar inteller crucial m4ler falan. sanirim pek talep olmadigi icin kimse getirtmek istemiyor bu markalari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

quote:

Orijinalden alıntı: dreamblue35

bana ülkemizde satılan ve marvell kontrolcü kullanan bir ssd önerir misiniz + samsung ssd hiç bir alışveriş sitesinde ratlamadım bildiğiniz güvenilir bir firma var mı ?

Yukarıda da adını andım. Corsair Performance Pro...http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8499

İşte sorun da burada Sandforce dandik ama en azından ucuz. Dandikliği de yine tartışılır acaba %xx kişi canından bezmiştir ve lanet olsun Sandforce'a demiştir. Vertex4 bu yüzden bence efsane bir SSD. Bu hızı bu fiyata başka mümkün değil alamazsınız. Vatan'daki 270 TL Vertex4 fiyatı (%25 indirim) çok makul. Stabilite için linkte verdiğim örnek gibi çok para lazım. Benim de gözüm Plextor'da idi ama Vertex4'den sonra yine bekleme kararı aldım.

bune ya 128 gb görünce gözüm pörtledi ne biçim saçmalık yok mu abicim başka marvell kontrolcü kullanan ülkemizde satılan

• bugün öğlen kurmuş oldugum vertex 4 256 SSD me saatlerdir kullanıyorum şimdilik sıkıntı yok ne mavi ekran nede bir şey görmedim şükür.... fakat şöyle bir durum var, oda SSD den dolayı değil macbookumdan dolayı bir sorun. Mac OSx deyken okuma yazma hızları normalken BOOTCAMP de yani (windows7) başka sürücüde kurmustum. aynı tesleri yaptıgımda şöyle bir hata yazıyordu AS SSD testinde PCİDLE- BAD yazıyor buda teslerde baya bi düşük çıkarttı windowsta.

BU ARADA MACBOOK SATA 3 DESTEKLEMİYOR

SSD Hangisi daha iyi? Vertex 3 veya Samsung

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sardemir -- 28 Ağustos 2012; 23:46:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sardemir

bugün öğlen kurmuş oldugum vertex 4 256 SSD me saatlerdir kullanıyorum şimdilik sıkıntı yok ne mavi ekran nede bir şey görmedim şükür.... fakat şöyle bir durum var, oda SSD den dolayı değil macbookumdan dolayı bir sorun. Mac OSx deyken okuma yazma hızları normalken BOOTCAMP de yani (windows7) başka sürücüde kurmustum. aynı tesleri yaptıgımda şöyle bir hata yazıyordu AS SSD testinde PCİDLE- BAD yazıyor buda teslerde baya bi düşük çıkarttı windowsta.

BU ARADA MACBOOK SATA 3 DESTEKLEMİYOR

Bence direk desteklemiyor demeyin. Sanırım bu konuda yapılabilecek birşeyler var.
    http://darkfader.blogspot.com/2010/04/windows-on-intel-mac-and-ahci-mode.html
    http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=760482
    http://www.multigesture.net/articles/booting-a-macbook-pro-in-ahci-mode-on-win7/
    Kısa bir arama sonucu bu sayfaları buldum.
    Bu olay muhtemelen çözülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 29 Ağustos 2012; 0:00:11 >

• OCZ Disk sistemlerinde en iyi markadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr
    Bence direk desteklemiyor demeyin. Sanırım bu konuda yapılabilecek birşeyler var.
    http://darkfader.blogspot.com/2010/04/windows-on-intel-mac-and-ahci-mode.html
    http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=760482
    http://www.multigesture.net/articles/booting-a-macbook-pro-in-ahci-mode-on-win7/
    Kısa bir arama sonucu bu sayfaları buldum.
    Bu olay muhtemelen çözülebilir.

araştırıyorum hocam verdğiniz linklerden. bi bakayım varmı ayar felan teşekkürler

• Sistem ahcı MODDA değil IDE modda kurulmuş. Sorun burada... Bu yüzden PCIIDEBAD yazıyor. BIOS aşamasında AHCI moda alıp sistemi baştan kurun veya MAC için sonradan AHCI mod etkinleştirme mümkün ise bunun nasıl yapıldığını bulmak - bilmek gerekiyor.
  • quote:

Sistem ahcı MODDA değil IDE modda kurulmuş. Sorun burada... Bu yüzden PCIIDEBAD yazıyor. BIOS aşamasında AHCI moda alıp sistemi baştan kurun veya MAC için sonradan AHCI mod etkinleştirme mümkün ise bunun nasıl yapıldığını bulmak - bilmek gerekiyor.

Hocam mac'te bios yok efi var. Efi'nin de hiçbir ayarını yapamıyoruz. Bulduğum linklerde efi'ye terminal komut göndererek filan aktive etmişler galiba.
  • quote:

Sistem ahcı MODDA değil IDE modda kurulmuş. Sorun burada... Bu yüzden PCIIDEBAD yazıyor. BIOS aşamasında AHCI moda alıp sistemi baştan kurun veya MAC için sonradan AHCI mod etkinleştirme mümkün ise bunun nasıl yapıldığını bulmak - bilmek gerekiyor.

hocam bu macte bios varmı yokmu bilmiyorum nasıl ahcı modunu açacagımı bulamadım... AS SSD programında öyle yazsa bile aşağıdaki sonuçlar SATA 2 için normal değilmidir ? yoksa sata 2 için daha fazlasınımı almalıydım. sonuçta sata 3 deseği yok ve mac osx teyken aldıgım sonuç asagıda ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sardemir -- 29 Ağustos 2012; 16:59:52 >

• @Quattro_tr

En azından bir link bulabilmişsiniz:)

@sardemir

Sıralı okuma yazma hızları daha yüksek olmalı fakat siz benchlere takılmayın, günlük kullanımda hız farkı sizi tatmin ettiyse sorun yok. Ayrıca Quattro'nun verdiği linklerden çözüm bulursanız ne ala yoksa dert etmeyin.
  • quote:

@Quattro_tr

En azından bir link bulabilmişsiniz:)

@sardemir

Sıralı okuma yazma hızları daha yüksek olmalı fakat siz benchlere takılmayın, günlük kullanımda hız farkı sizi tatmin ettiyse sorun yok. Ayrıca Quattro'nun verdiği linklerden çözüm bulursanız ne ala yoksa dert etmeyin.

valla hocam eğerki o benchmarklara bakmayın diyorsanız kesinlikle sıkıntı yok.. macbook acılırken elmayı 1 sanıye görüyorum 2 sanıye gibi sürede açılıyor. kapatırken ise bazen tuşa basmadan kapandı sanıyorum o kadar hızlı meret... tek sıkıntım windowsdaki bench lerdi yoksa çok hızlı. birde sata 3 teyken masaüstümde test edeceğim. teşeşkürler üstad

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sardemir -- 30 Ağustos 2012; 20:20:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zortak

Testleri kaale almayın pratik kullanımda farkedilmiyor bile. Ocz vertex insanları kanser etmekle ünlü bir marka vertex 2 ve vertex 3 var iki ayrı bilgisayarda ikiside sorunlu donma mavi ekran ne yapılırsa yapılsında düzelmiyor. yeni bilgisayarıma intel 330 120 gb aldım tek bir sorun yaşamadım. Stabilite önemliyse ocz den hayalet görmüş gibi kaçın.

Valla herkes çok memnun ve bence sizde bir şanssızlık olmuş. Ayrıca bütün firmware güncellemelerini yaptınız mı? Yapmadıysanız sorun yaşamanız normal. sizin yaşadığınız gibi çok sorun yaşayan neden başkası yok. Bence kullanmayı bilmiyorsunuz. Ayrıca sorun neden SSD de olsun belki anakart da yada sata portunuzda sorun vardır. Bu arada bu parçalar tak çalıştır ürünü değildir.
  • vertex bsod diye arat çok bilmiş update ettim tabiki firmwareyi intel sata 3 portuna bağlıydılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zortak

vertex bsod diye arat çok bilmiş update ettim tabiki firmwareyi intel sata 3 portuna bağlıydılar.

Anakartın modeline - markasına göre her iki firmanın da kaynağını anlayamadığı, sonunda marka değişimine gitmek zorunda kalınan sorunlar yaşandığı doğrudur. Bunu OCZ fanboyları bile kabul etmektedir ki ben de şahsen OCZ'ye sempati duyduğumu daha önceleri de farklı noktalarda belirtmiştim. BUna karşın 10 önerimin 7'si Sandisk Extreme oldu. Son olarak SSD'de yaşanan sorunlarda müşteriyi hiç yokuşa sürmeden sonuna kadar kollayan da bir firma olduğunu hatırlatmak lazım.
  • @Gerginix

http://www.amazon.com/Plextor-256GB-Series-Solid-PX-256M5S/dp/B008OX1ZFE/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1350241347&sr=8-2&keywords=plextor+m5+pro

Senin gözünün olduğu ürün tam olarak nedir ? Bu linkteki ürün nasıl sence görüşünü alabilir miyim ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.