Şimdi Ara

SSD Hangisi daha iyi? Vertex 3 veya Samsung (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
7.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gerginix

Hocam vertex 4, force gt ve intel 520 120gb ssd ler arasında hangisini tercih etmeliyiz ? Benim aradığım kriterler sadece stabil olması. Yani cihazı taktığımda donma mavi ekran olayları olsun istemiyorum. Takiyim unutiyim o cihazı. Benim düşüncem hızları aşağı yukarı aynı. Fiyat konusunda da aynı sayılırlar ki ben ancak 300 civarı ödeyebileceğim. Sizin görüşünüzü de alabilir miyim?
  • Samsung 840 serisi Vertex 4 serisinden, Samsung 830 serisi de Vertex 3 serisinden daha iyi arkadasim. Bu degerlendirmenin icinde günlük kullanimdaki hiz, ömür ve sorun cikarma olasiligi gibi bircok sey sayilabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: RuSH86

aşağıdaki linki incelemenizi öneririm. vertex 4 de %50 doluluktan sonra okuma ve yazma hızları düşüyormuş.

http://www.tomshardware.com/reviews/vertex-4-ssd-write-performance,3235-2.html

Bu gerçekmi ?

@ düzeltme ,yazılım sorunu Frimware ile düzeltilmiş .. yeni üretim chiplerde bu tip yazılımsal sorunların olması normal firmware (yeni yazılım) ile çözülür ama önyargıyı einstein bile kıramamış o ayrı

http://www.tomshardware.com/reviews/vertex-4-firmware-benchmark,3245-5.html

quote:

Orijinalden alıntı: RapscallioN

Samsung 840 serisi Vertex 4 serisinden, Samsung 830 serisi de Vertex 3 serisinden daha iyi arkadasim. Bu degerlendirmenin icinde günlük kullanimdaki hiz, ömür ve sorun cikarma olasiligi gibi bircok sey sayilabilir

samsung satan yokki ben hiçbi bilgisayar parçacısında samsungg ssd görmedim ne teknosa ne bimeks ne vatan...
    kaldıki servisinin berbatlığı ile göz dolduran bi firma aman benden uzak dursun ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 15 Ekim 2012; 2:13:58 >

• Aman hocam senden uzak bana yakin olsun Hocam bir 830 ve 840 serisi ssdler ile alakali internetteki inceleme ve yorumlari oku ondan sonra konusalim. Ayrica arkadasin nerden alacagini bilmiyorum ama bu forumda sadece TR icinden alinacakparcalar icin soru sorulmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xcalibure

quote:

Hocam vertex 4, force gt ve intel 520 120gb ssd ler arasında hangisini tercih etmeliyiz ? Benim aradığım kriterler sadece stabil olması. Yani cihazı taktığımda donma mavi ekran olayları olsun istemiyorum. Takiyim unutiyim o cihazı. Benim düşüncem hızları aşağı yukarı aynı. Fiyat konusunda da aynı sayılırlar ki ben ancak 300 civarı ödeyebileceğim. Sizin görüşünüzü de alabilir miyim?

V4 henuz kullaniciyi uzmedi. Rahat olun. V4 o fiyatla baska ssd aldirmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %50 doluluk efsanesi icin sunu belirteyim... her ssd ne kadar alan doluysa o kadar oranda bir miktar yavaslar. Kontrolculer okuma yazma sirasinda dolu alan hesabi yaptiklari icin bu normaldir. Buna takilmasin kimse...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Xcalibure

quote:

V4 henuz kullaniciyi uzmedi. Rahat olun. V4 o fiyatla baska ssd aldirmaz.

Dün vatan bilgisayara gittim fakat v4 bulamadım. Bugün almaya niyetliyim. Birazda intel de gönlüm var benim. Bekleyip v4 ü mü tercih ediyim yoksa inteli alayım mı ? Tam karar veremedim

• Bence beklemeye deger. Intelun fiyati ne kadar?

Edit... mobil ile lazca oldu:-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 15 Ekim 2012; 13:03:02 >
  • quote:

Bence beklemeye deger. Intelun fiyati ne kadar?

İkiside 290 lira vatanda
  • Her iki sekilde %25 indirimi bekleyin. 520 nin asssd testini bylun bir yerlerden karar verelim

• quote:

Her iki sekilde %25 indirimi bekleyin. 520 nin asssd testini bylun bir yerlerden karar verelim

Forumda inceleme mevcut http://forum.donanimhaber.com/m_62991889/tm.htm.
    Evet malesef %25 indirim bitmiş. Cumartesi pazar mevcuttu. Bayramda da indirim gelebilir. Bayramı bekliyim ben en güzeli
  • Kontrolcusu 2181 yazmislar ama 2281 dir. Kisacasi intel v4 un yari hizinda... ve ayni fyat secim sizin : ) tabii mobilden detay veremedigim icin simdilik kontrolcuye gore konusuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: zortak

Testleri kaale almayın pratik kullanımda farkedilmiyor bile. Ocz vertex insanları kanser etmekle ünlü bir marka vertex 2 ve vertex 3 var iki ayrı bilgisayarda ikiside sorunlu donma mavi ekran ne yapılırsa yapılsında düzelmiyor. yeni bilgisayarıma intel 330 120 gb aldım tek bir sorun yaşamadım. Stabilite önemliyse ocz den hayalet görmüş gibi kaçın.

vertex 3 kullaniyorum.hicbir sorun yasamadim.

genelleme yapmaniz cok yanlis.ocz nin en buyuk hatasi 2,22 kodlu firmware yayinlamasiydi.

• 2.22 fw ile benim Agilty3 25k okuma 100k yazmayi buldu 4k da :-)

• quote:

Kontrolcusu 2181 yazmislar ama 2281 dir. Kisacasi intel v4 un yari hizinda... ve ayni fyat secim sizin : ) tabii mobilden detay veremedigim icin simdilik kontrolcuye gore konusuyorum.

Çok teşekkürler ilginiz için. Bugün tekrar vatana gittim. Haftasonuna kadar v4 gelicekmiş bende intelden vazgeçtim böylece. Haftasonu bir sıkıntı olmazsa v4 sahibiyim
    Tekrardan teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ShadowSong-

@Gerginix

http://www.amazon.com/Plextor-256GB-Series-Solid-PX-256M5S/dp/B008OX1ZFE/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1350241347&sr=8-2&keywords=plextor+m5+pro

Senin gözünün olduğu ürün tam olarak nedir ? Bu linkteki ürün nasıl sence görüşünü alabilir miyim ?

İşte karşınızda amazonda 199 dolara satılan Plextor 256GB M5S. Değerlendirme yaparsak 256 GB geniş kapasite ve çift kanal çalışan kontrolcü yapısına rağmen Vertex4'ün AS SSD derğerlerinin gerisinde kalmış. Yani piyasaya direk MArvell'ın en kaliteli kontrolcü yapısıyla girmiş olmasına rağmen gözüm Plextor'da iken Vertex4'e gönlümü kaptırmamın sebebi olan bench sonuçları ortada...

Fakat...

Buna karşın performans düşüklüğü veya sorun çıkartma ihtimali çok düşük olan, başladığı gibi gidebilen, artık nefret etmeme rağmen yine kullanacağım o kelimeye göre (STABİL) çalışan bir ürün. Buna karşın fiyatı revize edilmiş ve kesinlikle tavsiye edilebilir duruma gelmiş.

Fakat...

Örnek gösterdiğim bench sonuçlarında FW sürümü olmayan il versiyon. FW update var mı ne durumda gerçekten bilmiyorum. Bİr de Plextor'un SSD işinde devam edip etmeyeceğinde yurt dışındaki satışlarının ne durumda olduğundan haberim yok. Yine de bu ürünü kullanmak isterdim.

Şu haliyle ve fiyatıyla kesinlikle tavsiye edilecek durumda... Buna karşın firmanın SSD konusundaki geleceğini sezemediğimden çok kesin konuşamıyorum.

SSD Hangisi daha iyi? Vertex 3 veya Samsung

SSD Hangisi daha iyi? Vertex 3 veya Samsung

• Not: İki bench arasındaki farklılığın sebebi güö ayarları (BIOS C1e - C3 - C6 zımbırtıları) ikinci benchte 4K sıçramış ama sistem bunun için 10 derece ısınmış da olabilir. Eskiden kastırın coşturun diye tavsiye ediyordum şimdi anakartımda EPU açık işlemciler 8 yerine 4 çekidek çalışıyor, anakart 26 - işlemci 22 derecede (boşta) yani SSD tavan yapsın diye sistemi fırına çevirmiyorum ve artık kimseye tavsiye de etmiyorum. Oyun oynaacağım zamn işlemciyi 5.00 GHZ'e çekip, güç dengeleme ve tasarrufu sıfıra çekeceğim ama artık bana kimse günlük kullanımda o ayarları yaptıramaz...

Hani söz açılmışken dost tavsiyesi olsun diye yazıverdim herkes için...
  • quote:

Not: İki bench arasındaki farklılığın sebebi güö ayarları (BIOS C1e - C3 - C6 zımbırtıları) ikinci benchte 4K sıçramış ama sistem bunun için 10 derece ısınmış da olabilir. Eskiden kastırın coşturun diye tavsiye ediyordum şimdi anakartımda EPU açık işlemciler 8 yerine 4 çekidek çalışıyor, anakart 26 - işlemci 22 derecede (boşta) yani SSD tavan yapsın diye sistemi fırına çevirmiyorum ve artık kimseye tavsiye de etmiyorum. Oyun oynaacağım zamn işlemciyi 5.00 GHZ'e çekip, güç dengeleme ve tasarrufu sıfıra çekeceğim ama artık bana kimse günlük kullanımda o ayarları yaptıramaz...

Hani söz açılmışken dost tavsiyesi olsun diye yazıverdim herkes için...

Eyvallah hocam fikir alışverişi güzel oldu.

• millet olarak yüksek değerlere hep atlıyoruz :) yazma okuma hızı 500 olsun 350 olan kadar stabil değilse ne anladım ondanki aradaki farkıda testler harici göremezsiniz
    hızlı olan zorlanan şeyler daha çabuk aşınır her zaman böyledir
    doğru dürüst karşılaştırma yapan yok yapanlarada hep çok bilmişlik taslanmış yazma hızlarıyla hep karşılaştırılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhcycle -- 25 Mart 2013; 5:19:37 >
  • 120 GB ile 128 GB'ler arasında sadece hafıza farkımı oluyor ? Yada 128 GB'lik olanlar daha hızlı mı oluyor ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.