windows 7 işletim sistemli laptopum kendi kendine kapanma komutu alıyor. Gücü kesip birden kapanmıyor, kapanıyor ekranı geliyor kendi kendine. geçen hafta ssd alıp yeni sistem kurdum. SSD aldığımın üzerinden 1 haftaya yakın geçti 4-5 kere BS geldi, ramlerdendir belki de diye pek önemsemedim. Ama bu kendiliğinden kapanıyor ekranına geçmesi çok sinirimi bozuyor. Trojan falan bulaşmıştır, dışardan bir etki alıyordur belki diye wireless kapama tuşundan interneti kapayıp öyle de denedim ama yine aynı. Açıyorum kafasına göre bazen 10 dk bazen de 1 saat sonra kapanıyor ekranı geliyor. işletim sistemim orjinal ürün anahtarım ile kurduğum windows 7 home premium. daha önce başına böyle bişey gelmiş olan ya da bu konuda fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. çok sağolun şimdiden.
Virüs programları ile arattırdınız mı? Bazı virüsler de bu tip sorunlar çıkarabiliyor.
%90 virüs bulaşmış. Sisteme format attıktan sonra internet bağlantısını açmadan ve harici bir bellek bağlamadan önce yapılması gereken ilk iş sağam bir antivirüs programı yüklemektir...
quote:
Orijinalden alıntı: mavinotebookservisi
Virüs programları ile arattırdınız mı? Bazı virüsler de bu tip sorunlar çıkarabiliyor.
merhaba, ilgin için teşekkürler öncelikle hocam evet avast home free antivirüs var onunla taradım ama bi sonuç yok. tavsiye edebileceğiniz iyi bir antivirüs programı var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Valorite
%90 virüs bulaşmış. Sisteme format attıktan sonra internet bağlantısını açmadan ve harici bir bellek bağlamadan önce yapılması gereken ilk iş sağam bir antivirüs programı yüklemektir...
volarite hocam, sana da teşekkür ederim. senin de tavsiye edebileceğim antivirüs programı var mı ? antivirüs anti trojan beraber olan ya da
quote:
Orijinalden alıntı: iskenderun
quote:
volarite hocam, sana da teşekkür ederim. senin de tavsiye edebileceğim antivirüs programı var mı ? antivirüs anti trojan beraber olan ya da
Avast'ın sitesinden güncel antivirüsü indir programı kurduktan sonra kaydol de. Formu doldur e-posta şifre vs. 1 yıllık bedava antivirüsünü kullan. Firewall yok bu sürümünde ama gerek de yok şu aşamada. Diğer tüm web korumaları var. Anti-phishing, anti-spamming, web trojan, ad-worm, cookie ads vs. Kaydı da yaptıktan sonra hızlı sistem taraması de. Birşey çıkmazsa, işletim sisteminin olduğu sürücüyü detaylı tarattır. Bulunan(bulursa) tehlikeli dosyaları sil veya karantinaya al seçeneklerini onayladıktan sonra(sana sorar ne yapayım diye) bilgisayarı baştan başlat. Bir daha kendiliğinden kapanıyor ekranı görürsen başka seçenekleri gözden geçiririz...
quote:
quote:
quote:
Avast'ın sitesinden güncel antivirüsü indir programı kurduktan sonra kaydol de. Formu doldur e-posta şifre vs. 1 yıllık bedava antivirüsünü kullan. Firewall yok bu sürümünde ama gerek de yok şu aşamada. Diğer tüm web korumaları var. Anti-phishing, anti-spamming, web trojan, ad-worm, cookie ads vs. Kaydı da yaptıktan sonra hızlı sistem taraması de. Birşey çıkmazsa, işletim sisteminin olduğu sürücüyü detaylı tarattır. Bulunan(bulursa) tehlikeli dosyaları sil veya karantinaya al seçeneklerini onayladıktan sonra(sana sorar ne yapayım diye) bilgisayarı baştan başlat. Bir daha kendiliğinden kapanıyor ekranı görürsen başka seçenekleri gözden geçiririz...
Alıntıları Göster
quote:
Avast yüklü zaten hocam, windows kurduktan sonra ilk yüklediğim programlardan biri avasttır. Ama diyorum ki free versiyonu diye bazı virüslerin gözden kaçması daha mı kolaydır acaba? güncel virüsler biraz geç virüs tanımlamalarına ekleniyor olmasın. Bir de bu kendi kendine kapatma komutu vermesinden sonra full sistem araması yaptırmışştım ama birşey bulamamıştı. Bu gece bir kere daha oldu , bütün pencereleri kapatıp direkt kapanma komutu verdi kendi kendisine pc.
Nod 32 yada Avast diyecektim avast ile taratmışsınız. Avast ve not 32, Trojanlarda çok yeterli tarama yapamıyor. Bu tabii ki tamamiyle kendi düşüncem. Bu konuda benim tercihim Anti Trojan Elite ile tarama yapmanız.
quote:
quote:
Avast yüklü zaten hocam, windows kurduktan sonra ilk yüklediğim programlardan biri avasttır. Ama diyorum ki free versiyonu diye bazı virüslerin gözden kaçması daha mı kolaydır acaba? güncel virüsler biraz geç virüs tanımlamalarına ekleniyor olmasın. Bir de bu kendi kendine kapatma komutu vermesinden sonra full sistem araması yaptırmışştım ama birşey bulamamıştı. Bu gece bir kere daha oldu , bütün pencereleri kapatıp direkt kapanma komutu verdi kendi kendisine pc.
Avast free'de de tam sürümde de saatlik güncellemeler yapıyor. Bu yüzden virüs kaçırması falan muhtemel değil. Bilgisayar mavi ekran hatası veriyor ya da hata vermeden çat diye kapanıyor deseydin donanım üzerinde düşünürdük ama bildiğin "shutdown -a" komutuyla kapanan bir pc'den bahsediyorsun anladığım kadarıyla. Sen derin tarama yapıver en iyisi. Biraz araştırayım ben de kapatma tuşuna basmadan komutla bilgisiyarın kapanmasını engelleyen bir komut dizini var mı diye...
aşırı ısınma durumu da bu şekil kapanmaya sebebiyet verebiliyor .
Aklıma birden Windows XP SP1 ile gelen "Messenger hizmetindeki güvenlik açığı" durumu geldi. XP'ye SP1 kurduğunuzda "messenger" hizmetindeki bir açığı kullanan bir virüs internetten rastgele IP adreslerine saldırıp o bilgisayarların sanırım "RPC hizmeti hatası" vermesine neden oluyordu ve ekranda "Windows '60, 59, 58.....' saniye sonra kapatılacak" uyarısı geliyodu.
Sırf bu açıktan dolayı kısa süre sonra "SP1a" çıkmıştı.
AVAST falan değil de... GDATA ile tarama yapmanızı öneririm. Bir de "COMBOFIX" programcığını indirip bir kez onu çalıştırın. Adresi sanırım www.combfix.org
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. nerdeyse denemediğim program kalmadı, dün combofix ile de denedim son bir ihtimal diye, sonrasında kapanacak mı diye test ettim, 24 saatten fazla oldu kapanmıyor. Yanlız şöyle de bişey var combofix hiç bir silme ya da düzetlme uyarısı vermedi, işlem bitince bi rapor verdi sadece, bayağı uzundu tüm detaylarını okuyamadım ki okusam da anlamıyacağım bi sürü yeri vardı şimdilik sorun yok gibi.
Valorite hocam dediğin gibi derin modda da tarama yapmıştım ama değişen bişey olmamıştı, her farklı taramadan sonra 12 saat test ediyorum kapanacak mı diye, evet dediğin gibi mavi ekran ya da birden gücü kesme değil shutdown -a komutu ile kapanıyordu, şimdilik düzeldi gibi bakalım işallah tekrar etmez.
Pc formattan geldi adam 360 total security die bisi yüklemis onu deniyorum combo fix i de ardından yapacağım.Bu pc lerin isi belli olmuo
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme