Merhaba arkadaşlar , asus n53jf-sx210 notebookum var. sandisk extreme 120 GB ssd alalı 2 haftayı geçiyor. hızı ve işlem kapasitesi bakımından çok süper ona diyecek bişey yok. Ama arada bir BS veriyor, haftada 2-3 kere mutlaka bi mavi ekran geliyor. SSD yazılımını güncelledim, Biosum en güncel halinde zaten. Ramlerde bi sorun olduğunu farz etmiyorum. Bir de neye göre verdiğini de anlamadım bu BS'yi , bazen online film dizi izlerken, bazen de hiç bişey yapmıyorken veriyor. Sizce nedendir arkadaşlar? Ya da aynı sorunu yaşayan var mı?
Mavi ekran hata kodunu yazarsanız size daha faydalı olunabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: imperial crusader
Mavi ekran hata kodunu yazarsanız size daha faydalı olunabilir.
öncelikle cevap verdiğin için sağolasın hocam.
Tekrar BS verdiğinde fotoğrafını çekip eklesem de olur mu, yoksa sadece hata kodu olan bi kısım var mıdır, hiç dikkat etmedim de ondan soruyorum hocam
Bios'tan hata anında yeniden başlat seçeneğini kapat. Mavi ekran gelince bilgisayar orada bekler sen detayı göresin diye. Sonra orada Stop error 0x00000121 tarzında bir kod belirir. Son üç hanesine bakıp yazıver buraya...
ben de force gt 60gb kullanırken oluyordu arada bir. hatta bs değil de pc donup kalıyordu öyle, mecburen resetliyordum. sonra 120gb modelini aldım, yine devam etti. sonra 60 gb olanı başka bir anakartta kullandım, sata3 ssd ama sata2 anakart, onda da aynı donmalar devam ediyor.
sonra 120gb olan force gt ile asrock extreme6 kullanmaya başladım, daha birkaç gün oldu ama henüz donma olmadı çok şükür. inşaallah da hiç olmaz.
sanki bazı anakartlar ssd ye uygun değilmiş gibi. çünkü bu asrock anakartın biosunda ssd mi hdd mi diye seçebileceğin bi yer var takılı olan sata aygıtlar için. oradan ssd seçtim force gt için.
bu bsod olayını notebook larda daha çok görüyorum, notebook'unuza bios update yaptınız mı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme