Şimdi Ara

SSD kurulumu ve ahcı mod sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar; gigabyte ga-g31m-es2l anakartlı sistemime 60 gb sata 3 ssd aldım sadece işletim sistemi kurmak istiyorum, diğer hali hazırda hdd yi yedek olarak kullanmak niyetim ssd yi montajladım, disk yöneticisinde ve biosta ssd gözüküyor, şimdi bu aşamadan sonra biostan ahcı mod yapmam gerektiğini öğrendim
    Biosta On Chip Sata Mode başığı altında
    Disabled
    Auto
    Combined
    Enhanced
    Non-Combined

seçenekleri var
    ahcı mod için (Integrated Peripherals > On-Chip SATA Mode > Enhanced)
    yapıyorum f10 ile kaydediyorum bu sefer pc açılmıyor kurtarma ekranında dönüp duruyor, biostan bunun yanında başka bir ayarmı yapmam lazım acaba yada anakart ahcı mod desteklemiyormu desteklemiyorsa hiç bir şey yapmadan direk ssd ye işletim sistemi kurabilirmiyim lütfen bu konuda yardım bekliyorum, sistem bilgilerini resim halinde atıyorum. win 8.1 kullanıyorum SSD kurulumu ve ahcı mod sorunu

• diğer hdd nin sata kablosunu çıkar aldığın ssdyi anakartın sata 1 girişine bağla ayarı auto ya getirip dene olması lazım
  • Ahcı mod yapmadan kurayım diyorsunuz yani, en son çare öyle yaparım artık peki sonradan eski hdd yi sata 2 ye taksam görür değilmi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahcı moda almaktan vazgeçtim sorun daha büyük ssd biosta gözüküyor fakat format başlamıyor ayrıca ssd win 8.1 de disk yönetiminde de gözükmüyor ve usb olarak da bağladım yine görmedi işin ilginci aygıt yöneticisinden de görüyor ne yapmam gerekli acaba bir fikir verecek varmı teşekkürler iyi seneler.
  • Anakartınızın AHCI moda destek vermediğini kesin olarak söyleyebilirim. Bu anakart ile SSD kullanmamanızı öneririm. Çünkü Trim özelliği olmadan SSD'yi normalden fazla yıpratırsınız.
  • ahci mod destekli 2. el 775 pin bir anakart varmı acaba sadece anakartı değiştireyim fazla masraf yapmadan bari.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diğer hdd nin sata kablosunu çıkar aldığın ssdyi anakartın sata 1 girişine bağla ayarı auto ya getirip dene olması lazım
  • sorunum çözüldü arkadaşlar defalarca denediğimde PC SSD yi görmüyordu fakat dün nasıl olduysa gördü winsows 10 kurdum fakat AHCI mod desteği olmadığından dolayı klasik format attım yinede şu an için hızından memnunum. önümüzdeki günlerde AHCI mod destekli 775 pin destekli anakart ile değiştirip tam performans alabilirim. teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.