Şimdi Ara

SSD li laptopta HDD sorunu? (arada bilgisayar donuyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Laptopumda hem SSD hem HDD var. Oyunlar HDD de genelde. Oyun oynarken arada 2-3 sn lik takılıyorlar. Aslında sadece oyunda değil tarayıcıda dolaşırken de anlık donmalar oluyor. Donma olurken HDD nin dönme sesi geliyor. Sonra geçiyor. Bu neden olmakta? Benim oyun performansımı baya düşürdü. Bilenler yardımcı olursa sevinirim

• bence sorun HDD degil SSD de. SSD değiştirme vakti gelmiş gibi düşündüm.
  • Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Olay Görüntüleyicisi'nin içinde Windows Günlükleri bölümünde sistem loglarını inceleyin, disklerde hata varsa büyük ihtimalle orada görünür. Diskleri HD Tune gibi bir yazılımla hata taramasından geçirin, hata veya riskli bir durum varsa yazılım gösterecektir. HDD'den gelen ses tık...tık...tık...tık gibi periyodik olarak tekrarlanıyorsa bu bad sector olabileceği anlamına gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Olay Görüntüleyicisi'nin içinde Windows Günlükleri bölümünde sistem loglarını inceleyin, disklerde hata varsa büyük ihtimalle orada görünür. Diskleri HD Tune gibi bir yazılımla hata taramasından geçirin, hata veya riskli bir durum varsa yazılım gösterecektir. HDD'den gelen ses tık...tık...tık...tık gibi periyodik olarak tekrarlanıyorsa bu bad sector olabileceği anlamına gelir.
    gelen ses harici diski bilgisayara takında disk dönme sesi gelir ya viiigggn diye. O ses. tik tik tik şeklinde değil yani. Aynı ses bilgisayarımdan hdd ye girerken de geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: unchecked

bence sorun HDD degil SSD de. SSD değiştirme vakti gelmiş gibi düşündüm.
    ssd sessiz çalışıyor diye biliyorum. Gelen ses disklerin dönme sesi. O yüzden ssd den değildir diye düşünüyorum
  • Cihazınız Dell marka mı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tarifine bakılırsa disk okumasında bir sorun var sanırım. Garantisi devam ediyor ise servise götürmeni öneririm. Eğer garantisi devam etmiyor ise disk onarımı yapmanı öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • IVBACK kullanıcısına yanıt
    Acer marka
  • Oyunu hangi diske kurduysan o diske bak
  • SSD markasını da yaz kimse almasın ondan.. Lakin eğer windows 10 kullanıyorsan öncelikle %100 disk kullanan uygulamalara göz at. Bu donma problemleri Windowstanda kaynaklanıyor olabilir.
  • CMD yönetici olarak çalıştır. Powercfg -h off komutunu yaz ve güç seçeneklerinden uyku modunu ve diski uyutma seçeneği 20 dk ise oraya 0 yaz. Bios update ve ssd'ye firmware. Update yap bakalım sonuç ne olacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.