Şimdi Ara

Ssd sanal bellek ömrü azaltır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ssd yi sanal bellek olarak kullanırsam ssd nin ömrü kısalır mı? Konu hakkında fikri olan yazarsa sevinirim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sanal bellek ssd lerin korkulu rüyasıdır tavsiye etmiyorum.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    2 GB ram bazı zamanlarda bana yetmediği için sormuştum. Yine de teşekkür ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sanal bellek ram yerine geçmez.
  • Sanal bellek fazla olmadığı sürece fazla sıkıntı oluşturmaz. Yine de ram'i arttırmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The white warrior -- 8 Ağustos 2020; 21:7:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yeni ssd alıp windows10 kurup kullanmaya başladım. Kullandığım photoshop ve illüstatör programlarını da ssd'ye yükledim. daha sonra bu programların sürekli yazma işlemi kullandığı için ssd nin ömrünün kısalttığını okudum. çok sıkıntı çıkarır mı bu durum, dosyaları hdd e kaydetsem daha iyi olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

Bende yeni ssd alıp windows10 kurup kullanmaya başladım. Kullandığım photoshop ve illüstatör programlarını da ssd'ye yükledim. daha sonra bu programların sürekli yazma işlemi kullandığı için ssd nin ömrünün kısalttığını okudum. çok sıkıntı çıkarır mı bu durum, dosyaları hdd e kaydetsem daha iyi olur mu?
    Dramli bir ssd yi öldürmek için en az 80 tbw yapmanız lazım. O kadardan bişey olmaz. İnternet kullanırken de yazma işlemi olacak. Korkmayın bundan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zendo kullanıcısına yanıt
    Photoshop bir imaj açıldığında 3-5 GB arası kaşe kullanır ve imajlar düzenlendikçe bu boyut 7-10 GB civarlarına çıkar. Bu tür yazılımların kaşe klasörlerini farklı bir disk kullanacak şekilde ayarlamazsanız SSD'nin ömrünü kısaltır. İmaj veya proje dosyalarının SSD'de bulunmasının pek bir önemi yok, önemli olan kaşe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Photoshop bir imaj açıldığında 3-5 GB arası kaşe kullanır ve imajlar düzenlendikçe bu boyut 7-10 GB civarlarına çıkar. Bu tür yazılımların kaşe klasörlerini farklı bir disk kullanacak şekilde ayarlamazsanız SSD'nin ömrünü kısaltır. İmaj veya proje dosyalarının SSD'de bulunmasının pek bir önemi yok, önemli olan kaşe.
    peki ssd de mi kullanıyım yoksa silip hdd e mi kuruyum sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zendo kullanıcısına yanıt
    Photoshop'u SSD'ye kurarsanız ilk açılırken daha hızlı yüklenir, kaşe olarak da SSD kullanılırsa çalışırken az miktarda hızlı çalışır bunun dışında SSD'nin hissedilir bir artısı olmaz. Sonuçta SSD'ye kurmanın dezavantajı yok fakat SSD'nin ömrünü kısaltmasını istemiyorsanız kaşe ayarını HDD olarak değiştirebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.