Şimdi Ara

SSD (SanDisk PLUS 120 gb) - (Adata Su650 120 gb) HANGİSİ DAHA DOĞRU SEÇİM!!! ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, Bu iki SSD arasında kaldım. Sandisk yıllardır bir çok ürününü kullandığım, müşteri desteği olan, estetik çizgisi yüksek olan bir firma, Adata ise nispeten daha mütevazi fakat epey iyi fiyatlara perfromans ürünleri üreten bir firma. Bu iki disk hemen hemen aynı fiyata alınabilmekte şu an. Sandisk için 3 yıl önce üretilen bir model oluşu itibarıyla eski muamelesi görüyor fakat değerlerine baktığımızda özellikle 4K normal ve rastgele okumadaki verimliliği yüksek gözükmekte. Adata ise teknik anlamda hem daha yeni bir disk hem de 3D NAND ile daha güncel bir teknoloji sunmakta. Her iki disk de 3 yıl garantili Adata 2.000.000 saat, Sandisk ise 1.500.000 - 1.750.000 arasında çalışabilme ömrüne sahip. Her ikisi de 1500 G darbeye dayanıklı tasarlanıp üretilmiş. Her iki diski de aynı makinede test etmiş bir arkadaşın olmadı güç bir ihtimal, fakat userBench'e baktığımızda yüzlerce kullanıcıdan yansıyan perfromansları görebiliyoruz. Herşeye rağmen Adata sıralamada daha üstte yer alsa da Sandiskin değerlerini daha iyi olara gözlemledim. Lütfen siz de fikirlerinizi veya kullandıysanız deneyimlerinizi paylaşırmısınız bu belleklerle ilgili. Teşekkür ederim... Linkte kıyaslama mevcut...http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Adata-SU650-120GB-vs-SanDisk-SSD-Plus-120GB/m359434vsm24452

Ayrı ayrı incelemeleriyse buradan ulaşılabilir;
    Sandisk:http://ssd.userbenchmark.com/SpeedTest/24452/SanDisk-SDSSDA120G
    Adata:http://ssd.userbenchmark.com/SpeedTest/359434/ADATA-SU650#Benchmarks
    Biraz aşağıda AVERAGE BENCH sekmesinde Random 4k ve Deep 4k değerlerini göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thekarga -- 28 Nisan 2018; 6:5:48 >

• corsair düşünmezmisin ben kullanıyorum gayet başarılı Corsair CSSD-F240GBLE200C 120 gb ları da var
    Maks. Okuma Hızı (ATTO) : 560MB/sn
    Maks. Yazma Hızı (ATTO) : 530MB/sn
    Maks. Sıralı Okuma (CDM) : 490MB/sn kadar
    Maks. Sıralı Yazma (CDM) : 460MB/sn kadar
    QD32 Maks. Rastgele Okuma : 77K IOPS
    QD32 Maks. Rastgele Yazma : 40K IOPS
    SSD Smart Desteği : Evet
    Ortalama ömür : 1.500.000 Saat
  • Corsair her zaman üst düzey olmuştur. Adata 160, Sandisk 170, Corsair de 200 tl.ye mal oluyor. Bench değerlerine baktığımızda fiyatları kadar da performans verdiklerini gözlemleyebiliyoruz... Aklıma takılan 3d Nand ve SLC olan adatanın daha fazla memnuniyet yaratma ihtmaliydi, fşrmalarla yazıştım doğal olarak yorum yapmadılar...Ben de kararımı her zaman kullandığım, belli bir çizgisi olan, müşteri desteği de tam olan Sandiskten yana vereceğim gibi gözüküyor...Şu an için en kötüsü bile makinem için devrim niteliğinde olacaktır...Teşekkür ederim.
  • Bende aynı ikilimde kalmıştım. Fiyatı daha ucuz ve 3d nand teknolojisine sahip olduğu için adata'yı seçtim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba bende laptopbnum için ssd alacağımda. En ucuzu hangisi ise onu alayım dedim. Gözüme adata 120 gb ve hi levelin 120 gb modelleri geldi. İkisi arasında kaldım. Fiyatları hemen hemen aynı. Sizce hangisini almalıyım?
  • sportmenus58 arkadaşımın aklımı çelmesiyle Corsair'den yana kullandım tercihimi. Bench değerlerinde açık ara önde diğerlerinden. Hi-Level Bench testlerinde değerlendirmeye alınmadığından ürünle ilgili bir bilgi yok elimizde, epey hızlı olduğunu düşündüren değerlerinden başka. Fakat marka olarak hiçbir güvenim olmadığından ben de değerlendirmeye almadım. Adatada Nand olsa da bench değerlerine göre çok daha eski ve Nanad olmayan Sandsik'in performansına bile erişemiyor. Corsair hepsinden üstün. Corsair almak isteyecek arkadaşları Eksen Bilgisayar, I-topya veya Vatan bilgisayardan almaları konusunda uyarmak isterim zira diğer yerlerden alınan diskler 2, bu saydıklarımdan alınan diskler 3 yıl garanti kapsamındadır.
  • Arkadaşlar merhaba, zorlu uğraşlar ardından Corsair LE200 kurulu olarak şu an yazmaktayım. Performans değişimi kelimelerle anlatılmayacak düzeyde 7 yıllık laptopumun tam olarak mucize iksiri niteliğinde. Clone yapmaya çalıştım sürekli hata verdi, daha sonra başka disk programlarıyla denedim, uğraşımın boşuna temiz kurulumun da hayırlı olacağını düşünerek UEFI Win7 64 bit kurdum. Herşey tam iken Intel ekran kartı driverı hata verdi, 12 saatlik bir inceleme ve uğraş ardından sorunu çözdüm. Kıyaslama şansım yok ama memnuniyetim fazlasıyla var, Corsair tavsiye ederim.
  • aklıma takılan önemli bir soru var; Makinam Asus N55sfhttps://www.asus.com/tr/Laptops/N55SF/ ---- BluRay romu iptal ettim ve SSD adaptör ile bağlantısını gerçekleştirdim. Anakartta 2 adet USB 3.0 2 adet de USB 2.0 yuvası var. Harddisk cephesinde durum nasıl bilmiyorum!!! yani SSD'yi BluRay haznesine takmış olarak 2.0 hızında mı çalışmasına sebebiyet veriyorum? HDD yuvasına taksam daha mı doğru bir hareket olur? Ana kart SSD 3.0 destekliyor mu? Bilen bilgilendirirse sevinirim, TEŞEKKÜRLER.
  • thekarga kullanıcısına yanıt
    büyük ihtimal anarkatınız sata2 destekliyor.bu yüzden anakart üzerindeki hdd yerine de taksanız cd-dvd-bluray yerine de taksanız ssd performansı aynı kalacaktır diye düşünüyorum.

daha yeni laptop anakartlarında durumlar daha farklı olabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.