Şimdi Ara

SSD Seçici / ssd switch

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1. Anakarta sadece sata kablosuyla bağlı ssd'ler, zarar görür mü ?
    2. Önceden kurulmuş ama sürekli sök tak yapılan windows yüklü ssd, biosa girmeden direkt çalışır mı ?

Amacım,

iki konumlu elektriksel anahtar ile,

iki farklı ssd sata güç kablosunu,

birinden diğerine geçirmek (pc kapalıyken)

Nihai amacım,

İki farklı windows 10 kullanmak,

birisi muhtemel virüslü diğeri de güvenli olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 26 Şubat 2023; 17:25:18 >

• limbesh kullanıcısına yanıt
    İçinde windows kurulu ssdyi kendi şahsi bilgisayarımda söküp ddr2 ve daha düşük sistemli bir bilgisayarda kullanmıştım kısa bir süre yani bir zararı olmadı veya biosa girme gereksinimi olmadı. Sadece sata takılı unuttuğum harddiskimdede bir sorun olmadı. Bilgisayar kapalıyken sata kablosunu sökersen bir sorun yaşamazsın ama uzun vadede çok fazla kez ssdye bağlı olan sistemi değiştirirsen sorun yaşarsın şu anda bir tane harddiskimde yaşıyorum böyle bir sorun bu anlattığım sorun windowsu farklı sistemlerde kullandığım için ama usb bellek gibi depolama veri yedeklemek için kullanırsan istersen güç bağlantısı varken sata kablosunu sök hiçbirşey olmaz yani.Bide Hocam şu yeni açtığım konuya yardımcı olursan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buraktı -- 6 Mart 2023; 4:39:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sata HOT plug in diye ayar var anakartts onu açın. Bu sayede Windows açıkken dahi SSD/HDD sokup takabilirsiniz bilgisayara.

Buton olsun ikisi de takılıyken ben buton ile geçiş yapayım diyorsunuz anladım. Bu iş biraz zor. Her iki SSD de takiloyke. Takilabilirsiniz, biostan örn sata 3 spotu u disable dersin. O SSD çalışmaz.

Son olarak SSD/HDD nin güç kablosu takılıyken ama sata kablosu takılı değilken dursa bir şey olur mu gene olmaz böyle de kullandım bir süre. Sonra iptal ettim güç kablosunu(ekran kartı değişimi sonrası sata kablosu sığmadı)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sata ssd önerisi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.