Şimdi Ara

SSD için 'hdd smart capability'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SSD lerde biosda S.M.A.R.T ozelligini açmanın yararı yada zararı varmıdır ? . burdaki bilgiye göre zaten SSD ler için bu bilginin yanlış olduğu yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

SSD lerde biosda S.M.A.R.T ozelligini açmanın yararı yada zararı varmıdır ? . burdaki bilgiye göre zaten SSD ler için bu bilginin yanlış olduğu yazıyor.

smart özelliği zaten çalışıyor. hdtune veya hard disk sentinel ile baktığınızda smart değerleri görünecektir.
    bende ssd kullanıyorum ama hatalı değer daha hiç görmedim
  • Bu SSD icindeki ozellik birde ana kart uzerinde var, normalde HD için kullanılır ben onu diyorum.BIOS üzerindekini kapamanın yada açamanın SSD için bir espirisi var mı ?
  • http://www.tomshardware.co.uk/forum/253358-32-should-enable-bios-pros-cons burada da açmak gerektiğini söylüyor. HDD ile SSD'lerin yapısı farklı olduğundan yazılımlar bu farka göre tasarlanmamışsa/geliştirilmemişse hatalar olacaktır. Örneğin power cycle count değeri varsa hatalı çıkar. Sonuçta SSD'ler dönerek çalışmıyor. SMART değerleri bu yüzden hatalı olur diyor. Orada kastedilen yanlış anlamadıysam bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhaba50 -- 21 Ocak 2015; 19:05:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.