Şimdi Ara

SSD Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19.208
Cevap
726
Favori
1.746.970
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vatanda kingston 120gb hyperx 269 tl...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki zor bir soru sorayım kingston hyperx mi yoksa samsung evo 840 mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesut777 -- 3 Şubat 2014; 21:30:57 >
  • Samsung 840 Evo 120GB Sata3 2.5" SSD
    hepsiburada fiyatı : 263,44 TL

Edit: pek indirim olmamış gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exc_1 -- 3 Şubat 2014; 21:09:35 >
  • Şöyle 100-150 tl arası alabileceğimiz ssd var mı arkadaşlar. Kapasitesinin pek önemi yok. Hatta takacağım bilgisayar max sata 2 destekli.

Tavsiyelerinize açığım.

• quote:

Orijinalden alıntı: graphys

Şöyle 100-150 tl arası alabileceğimiz ssd var mı arkadaşlar. Kapasitesinin pek önemi yok. Hatta takacağım bilgisayar max sata 2 destekli.

Tavsiyelerinize açığım.

hocam ilk sayfada gözüken n11 kargo bedava intel 335 80 gb lığı alın indirim falan beklemeyecem diyosanız. hızı fena değil. ama asıl önemlisi güvenilirliği. intel diskler stabilitesiyle ünlüymüş diyolar internette çeşitli forumlarda. tabi öyle çok sıcak, cayır cayır yanan bir fırsat değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginnoner

quote:

Şöyle 100-150 tl arası alabileceğimiz ssd var mı arkadaşlar. Kapasitesinin pek önemi yok. Hatta takacağım bilgisayar max sata 2 destekli.

Tavsiyelerinize açığım.

hocam ilk sayfada gözüken n11 kargo bedava intel 335 80 gb lığı alın indirim falan beklemeyecem diyosanız. hızı fena değil. ama asıl önemlisi güvenilirliği. intel diskler stabilitesiyle ünlüymüş diyolar internette çeşitli forumlarda. tabi öyle çok sıcak, cayır cayır yanan bir fırsat değil.

Hocam cevabınız için teşekkürler; derdim süper hızlı olsun, güvenliği üst seviye olsun, 1tb olsun gibi şeyler değil.

Sadece emektarı biraz hızlandırayım istiyorum. Zaten max sata2, üzerinde gentoo var. Kapasite de önemli değil zaten sürekli terminalde çalışıyor alet. O yüzden araştırayım bakalım. Ufak tefek çek bulabilirsek de ne ala ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: kalfatt

quote:

öyle yanıyor falan diyemeyecem ama fiyat/performans olarak alınabilecek bu var şu an sanki bi:

edit: tabi kargonun bedava olması cazip biraz.

kingston v300 almıştım aynı fiyata golddaydı sanırım kampanya vardı , pc bileşeni diyince ilk olarak golda bakın size o kadar diyorum gerisi hikaye :D

hocam v+200 v300 den birazcık daha iyi, aralarında öyle çok fazla fark yok ama.

• quote:

quote:

quote:

Tavsiyelerinize açığım.

Hocam cevabınız için teşekkürler; derdim süper hızlı olsun, güvenliği üst seviye olsun, 1tb olsun gibi şeyler değil.

Sadece emektarı biraz hızlandırayım istiyorum. Zaten max sata2, üzerinde gentoo var. Kapasite de önemli değil zaten sürekli terminalde çalışıyor alet. O yüzden araştırayım bakalım. Ufak tefek çek bulabilirsek de ne ala ;)

hocam sata2 destekli bilgisayara takacağınız için zaten sizi sınırlayan faktör sata2 olacak. yani bu disk sizin ihtiyaçlarınızı karşılar. süper hızlı bir diski süper hızda kullanamazsınız sata3 desteklemeyen bir bilgisayarda. biraz daha hızlı olsun diyorsanız corsair force ls alabilirsiniz 170 liraya, ama aralarında öyle ciddi bir fark yok. üstelik 20 gb daha az kapasiteli, ve üstelik siz sata2 de kullanacaksınız. 60gb altı ssd de almayın hocam bence.

fiyatların biraz ucuzlamasını bekleyip fırsat kovalayabilirsiniz, ikinci el bişeyler uydurmaya çalışabilirsiniz (ki biraz zor bu ara, herkes dolar arttı diye fiyatları artırdı, piyasa fiyatının üstünde satmaya çalışanlar var garantisi bitmiş diski) ya da intel i alabilirsiniz, ya da biraz daha fazla para verip yüksek kapasiteli bir şey alabilirsiniz.

iyi günler hocam.

• Sağolun hocam. Bilgilerinizle gerçekten yardımcı oluyorsunuz.

Evet sınırlayıcı faktör sata2 olduğu için ne yaparsak yapalım sonuç aynı olacak.

Peki şöyle 120 gb birşey almak istesek öneriniz ne olurdu?

• quote:

Sağolun hocam. Bilgilerinizle gerçekten yardımcı oluyorsunuz.

Evet sınırlayıcı faktör sata2 olduğu için ne yaparsak yapalım sonuç aynı olacak.

vallaa beklemeyi öneririm. herkes bekliyor zaten. bişey düşse de buraya atsalar diye :) ama yok ne uğraşacam 20 lira kar etmek için saatlerimi buralarda harcayamam diyosanız tavsiyem şunu almanız olur:

siteyi bilmiyorum. akakcede görünüyo, ama yorum falan yok, yıldızı yok yani. sorun olacağını sanmıyorum ama ürünün bahsi geçen ürün olduğunu teyid edin mutlaka telefonla arayıp. ssl var sitede. kargo ücretsiz. ama vade farkı var.

ben bekleyin derim. millet daha bikaç gün evvel 190 liraya v300 aldı.

• Acelem yok açıkcası. Sadece model belirleyip takip edeyim istiyorum ki fırsat anında alabileyim.

Ama görüşleriniz çok yardımcı oldu. Yakın zamanda 4 adet 4 tb hdd de alacağım. En iyisi hepsini birlikte indirim puan vs denk getirip almak olacak.

Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim hocam. Sağolun.

• n11.com ADATA 209 TL

Link
  • Güncel fırsatları zaman zaman düzenlemeye çalışıyorum. Ama bu sıralar dolar vs. derken pek sıcak fırsat kalmadı. Yine de bir ara elden geçiririm tekrar.
  • N11 pepsi kod kampanyası da bitmiş haberiniz olsun. Artık 11 Tl indirim yok.
  • FastegL F kullanıcısına yanıt
    Genel olarak ssd bilgileri .. Eksik yada yanlış varsa bilen arkadaşlar düzeltsin..

Biraz matematiksel yaklaşmak lazım olaya.. Öncelikle ihtiyacınız olan disk boyutunu belirleyin.

Yazma hızının çokta bi önemi yok. Neden? :

Örneğin bugün aldığım crucial m500 ssd nin okuma hızı 500, yazma hızı 250 mb civarı.. Depolamak için usb 3.0 harici bir diskin okuma, yazma hızı 100 mb' ler civarında. Yine sata 3 te bağlı 3.5" 1 tb disk 150 mb civarı idi son denediğimde..

Bu yüzden ssd lerde mühim olan okuma yazma hızından ziyaden iops değerleridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsthehallowman -- 4 Şubat 2014; 2:01:06 >

• hb den alcak arkadas varsa 25 tl cek var

• Sandisk Standart SSD 199 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: FastegL

iops nedir

http://goo.gl/3mP9KQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsthehallowman -- 4 Şubat 2014; 14:58:08 >
  • quote:

quote:

vallaa beklemeyi öneririm. herkes bekliyor zaten. bişey düşse de buraya atsalar diye :) ama yok ne uğraşacam 20 lira kar etmek için saatlerimi buralarda harcayamam diyosanız tavsiyem şunu almanız olur:

siteyi bilmiyorum. akakcede görünüyo, ama yorum falan yok, yıldızı yok yani. sorun olacağını sanmıyorum ama ürünün bahsi geçen ürün olduğunu teyid edin mutlaka telefonla arayıp. ssl var sitede. kargo ücretsiz. ama vade farkı var.

Merhabalar;

Belirtilen üründe kısa bir süre için indirim yapılmıştır.

Kingston Technology Company
    SSD’ler - Sunucular, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için sabit sürücü yedeği olarak Katı Hal Sürücüleri - Kingston Technology
    http://www.kingston.com/tr/ssd/v#sv300s3
    adresi üzerinden teknik verilere ulaşabilirsiniz.

Sitede güvenlik için SSL sertifikası bulunmaktadır ve ek olarak 3D güvenlik ile işlem gerçekleştirilmektedir. Detaylı bilgi için
    bilendenal.com
    Bilendenal.com Doğru ürünü bilendenal
    http://bilendenal.com/Yardim.aspx
    adresini ziyaret edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilendenal Destek

quote:

quote:

Merhabalar;

Belirtilen üründe kısa bir süre için indirim yapılmıştır.

Kingston Technology Company
    SSD’ler - Sunucular, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için sabit sürücü yedeği olarak Katı Hal Sürücüleri - Kingston Technology
    http://www.kingston.com/tr/ssd/v#sv300s3
    adresi üzerinden teknik verilere ulaşabilirsiniz.

Sitede güvenlik için SSL sertifikası bulunmaktadır ve ek olarak 3D güvenlik ile işlem gerçekleştirilmektedir. Detaylı bilgi için
    bilendenal.com
    Bilendenal.com Doğru ürünü bilendenal
    http://bilendenal.com/Yardim.aspx
    adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kusura bakmayın da ben bu siteye güvenmem. Adamların kaç gündür sitelerinde hata var, aynı ürünü her satırda 4 kez gösteriyor. Bu da daha sitesiyle ilgilenemeyen adamlar müşteriyle ilgilenir mi sorusunu doğuruyor...

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.