Şimdi Ara

SSD Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (961. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.208
Cevap
726
Favori
1.746.802
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 957958959960961
Sayfaya Git
Git
Giriş

iyi bence sonuna kadar doldurmazsan pek yavaşlamaz ssd gerçi yazma yavaşlar genelde

%20 felan boş bırakmaya çalış

• @ebony @end0plazmikretikulum Sayın hocalarım cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ekstra alan ihtiyacımı uygun yollu çözmeliyim. Bir süredir 2.el ssd bakıyordum bir satıcı ile anlaştım kioxia exceria sata 480 gb ssd yi 600₺ ye aldım. Sadece kafamı bir şey kurcalıyor. Satıcı hd sentinelden değerleri attı. Sağlık %98 , sadece 3,7tb yazılmış , 126 gün güç açma süresi , tahimni ömür 1000 günden fazla , bad sector yok. Burada sıkıntı yok ancak performans %70 olarak gösteriyor uygulama. Yine de aldım. Acaba sorun teşkil eder mi ? Yoksa satalar yavaş olduğu için bu değer normal mi ? Videoda kasaya aşşağıdaki gibi haricen dönüştürücü ile bağlamış. Acaba bundan dolayı veri darboğazı oluyor da o yüzden mi ?

SSD Sıcak Fırsatlar [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torquehp -- 29 Ocak 2025; 2:23:13 >

• torquehp kullanıcısına yanıt

Günaydın,

Video değil, resim görünüyor sadece, o yüzden yorum yapmak zor. Gördüğüm kadarı ile SATA SSD almışsınız, ancak ucundaki çeviriciyi anlayamadım. Neden doğrudan sata kablosu ile ana karta bağlamıyorsunuz?

+ SATA SSD hızları (max: 500 mb/s) nvme SSD ler ile (ortalama 3.000 mb/s) kıyaslandığında oldukça yavaş kalıyorlar, ancak gündelik işlerde bu hız farkını hissetmeniz çok çok zor. Bu hız konusu biraz satış stratejisi. CrystalDiskMark ile hız testi yapın, 400-500 mb/s civarı bir hız, aldığınız disk için fazlasıyla yeterlidir. Eğer altında hızlar alıyorsanız muhtemelen çevirici kaynaklı bir durum vardır.

i.ç.

Usb 3.0 ve üstü yuvaya bağlayın. %100 görünür.

Direk sata bağlantısı yapılacaksa sata 3(6gbps) girişine takın anakartınızın.

Anakartta usb veya sata desteği düşükse %70 görünür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz yanlış anlattım sanırım ,ürün henüz kargoda satıcı video ile bana paylaşımda bulundu güven almak için. Ben de oradan bir ekran görüntüsü attım. satıcı hd sentinel değerlerini atarken videoda bu şekilde dışarıdan bağlıydı sonradan aklıma geldi acaba performans düşüklüğünün sebebi bu olabilir mi diye yoksa henüz ürün daha elime ulaşmadı ulaşınca tabii ki normal Satadan bağlayacağım bilgisayarın içinde Satılarının daha yavaş olduğunu biliyorum.programda performansın %70 gözükmesi genel olarak sata ssdlerde olan bir bu durum mu yoksa bu şekilde bağlandığı için mi yoksa ssd de problem olabilir mi bunu sormak istemiştim

Normal. Bağlantı hızı kaynaklı performans değeri öyle gösteriyor.

• Corsair MP600 CORE XT 

Oyun için bu ssd iş görür mü?

• pisst0n kullanıcısına yanıt

Hızları Üzmez üstad gen3 üstü gen4 giriş seviye diyebiliriz piyasada gen4 diye 3500/2800 dramsız modellere göre gayet başarılı MP600 Core XT

• 
Sayfa: önceki 957958959960961
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.