5 yıl oldu emektar, Sağlık %93 Hala taş gibi yahu :) şimdi aktif dinlenme moduna alacağım kendisini. ![]() ![]() Yeni cihazım Kinsgton KINGSTON SNV2S2000G : 2000,3 GB M2 SSD Sıcaklık biraz kafamı karıştırmıyor değil sanki, datasheet'de 70 dereceye kadar limit belirtilmiş ama 40 civarında gezinseydi iyi olurdu. ![]() ![]() |
SSD Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (960. sayfa)

-
-
2TB m2 SSD (Aktif tüm uygulama ve oyunları içerisine kuracağım) yakın zamanda indirim yakalayan var mıdır?
Şu iki ürünü buldum ama aktif takip edenler varsa sormak istedim;
Kingston KC3000 SKC3000D/2048G 2TB 7000/7000MB/s PCIe 4.0 NVMe 5.499 TL (incehesap)
Kingston Renegade SRNGD/2000G 2TB 7300/7000MB/s PCIe 4.0 NVMe 5.799 TL (incehesap)
-
Daha ne kadar ucuz bekliyorsun hocam 5400 falan gayet iyi fiyat 2 tb ömürlük ssd için.. tbw değerleri bu kadar yüksek başka m2 ssd yok bildiğim kadarıyla..
-
arkadaşlar macbook a entegre harici ssd önerileriniz var mı?
-
Selamlar 5400 liraya samsung tr garantili 980 pro 2 tb kapalı kutu satıyorum ilgilenenler mesaj atabilirler.
-
-
ps5 için alınır mı? Hepsiburada 4800 liraya satışa koymuş.
www.hepsiburada.com
Msı SSD Spatıum M461 Nvme M.2 2tb Nvme M.2 2tb R:5000 W:3200 Fiyatıhttps://app.hb.biz/lOEvjay84kPQ -
https://bilendenal.com/Sony-PlayStation-5-Slim-PS5-Oyun-Konsolu-Uyumlu-SSD.html?
ps5 için herhangi bir marka gen4 ssd alabilirsin
-
Arkadaşlar,
Bu ay norveçe gidiyorum. Tanesi $400'dan Enterprise seviye NVME 6.4 TB diskler alacağım. İsteyen varsa fazladan getirebilirim.
-
Merhaba hocam, u.3 mu acaba?
-
Merhaba ,
alacağım ssd nin laptobuma uyumlu olup , olmadığını nereden kontrol edebilirim ?
-
evet.
-
Merhaba.
laptopunuzun teknik özelliklerine bakarsınız, internetten modeli aratınca çıkar, bulamazsanız buraya yazarsanız vakti olan biri yardımcı olabilir.
m2 girişi varsa m2 ssd, m2 slot yoksa sata ssd alabilirsiniz. önemli olan giriş yeridir, gerisi fark etmez çok da. takar kullanırsınız. en hızlısını da alsanız bilgisayarın desteklediği kadar hızlı çalışır.
-
Arkadaşa katılıyorum.
Birde ilave yapmak istiyorum. Eskiden Notebooklarda RAM yada Disk değiştirmek çok kolaydı. 1 vida ile açılan kapak ile erişebiliyordunuz bu parçalara. Ancak çoğu yeni notebookları son kullanıcılar müdahale etmesin diye müdahalesi çok çok zor yapıyorlar. Düz bir kullanıcının notebook'a hasar vermeden açması ve SSD/RAM değişimi yapması çok zor olabiliyor. Bu sebeple öncelikle youtube'da notebook modelinizin demontaj videosunu inceleyip gözünüz keserse bu işe girişmenizi tavsiye ederim.
-
Müsadenizle sizedanışmak isterim. alt seviye anakartlı (a520) sistemim (r5 5600-rx 6700) var ve dramsi apacer nvme 512 ssd takılı . başk nvme port yok. Sata 512 ssd alıp toplam 1 tbyapmak istiyorum ancak fiyatları nvme ile aynı bu seferde o parayı ssd ye veresim gelmiyor. Nvme to sata dönüştürücüler de pahalı 350 lira/120gb ssd parası dönütürücüler . 2.elde sadler sıfırının 3/4 parasına satılıyor. Elim gitmiyor. sizce ne yapmalı ? Acaba dramli güzel bir 1tb sağlık kontrol driver ı olan nvme alıp elimdekini 2.elden satsam mı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Günaydın,
Eğer eski 512 nvme'e diskinizi kullanmak istiyorsanız aşağıdaki gibi dönüştürücüler var, denemedim hiç ama sorun çıkacağını sanmıyorum. Fiyatlarıda ulaşılabilir.
www.hepsiburada.com
Codegen 2(Ngff) Nvme (M-Key) To Pcie 4.0 x4 x8 x16 Çevirici Fiyatıhttps://app.hb.biz/6FMP2FoN07OLAma en temiz çözüm 1 TB (bütçeniz müsaitse 2 TB) bilindik/yorumu iyi bir nvme disk alıp onunla ilerlemeniz. Dram konusuna takılmayın, yeni nvme'ler genelde dram li olmasada, artık çoğu eski dram li nvme'den daha iyi performans ve tbw sunuyor.
+ Eski SATA SSD lere artık bu vakitten sonra para verilmeyeceğini düşünüyorum, eğer nvme opsiyonu varsa.
iyi pazarlar.
-
ben de zamaninda sizin gibi yapmistim ancak 5 yil onceydi. SX8200 Pro 512 ve Sandisk Ultra 3D 500 kullaniyordum. gecen sene Kioxia exceria plus 1700lere dustu tek diske gectim. Bu devirde yapmasi mantiksiz, tek disk iyidir.
Eger agir is yapmiyorsaniz, yuzlerce GB dosyayi tekte aktarim yapmayacaksaniz modern sistemlerde DRAM sart degil, HBM ile kurtariyor kendini. A520 anakart gen3 destekli.
Uygun yollu DRAM'li gen3 ssd icin kioxia g2 onerebilirim
Daha modern, nand yapisi daha gelismis ve yurtdisinda oldukca populer olan DRAM'siz WD SN770'in kardesi olan Sandisk extreme gen4'ler de oldukca iyi fiyatta. Yalniz bu arkadas windows 24H2'de firmware kaynakli problem yasiyor, o yuzden alir almaz firmware guncellemesi yapmak lazim wd ssd toolbox ile, fw guncellemesinden sonra sorun yasayan yok. İleride anakarti yenilerseniz siz muhtemelen farki hissetmeseniz de gen4 ssd kullanmis olursunuz.
www.akakce.com
Just a moment...https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-sandisk-extreme-sdx3n-1t00-g26-pci-express-4-0-1-tb-m-2-fiyati,608186917.htmlDaha ust seviyelere cikacaksa 3300 civarlarina Kingston KC3000 ve kardesi Fury renegade var ancak aradaki farka deger mi bilemedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
iyi bence sonuna kadar doldurmazsan pek yavaşlamaz ssd gerçi yazma yavaşlar genelde
%20 felan boş bırakmaya çalış
-
@ebony @end0plazmikretikulum Sayın hocalarım cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ekstra alan ihtiyacımı uygun yollu çözmeliyim. Bir süredir 2.el ssd bakıyordum bir satıcı ile anlaştım kioxia exceria sata 480 gb ssd yi 600₺ ye aldım. Sadece kafamı bir şey kurcalıyor. Satıcı hd sentinelden değerleri attı. Sağlık %98 , sadece 3,7tb yazılmış , 126 gün güç açma süresi , tahimni ömür 1000 günden fazla , bad sector yok. Burada sıkıntı yok ancak performans %70 olarak gösteriyor uygulama. Yine de aldım. Acaba sorun teşkil eder mi ? Yoksa satalar yavaş olduğu için bu değer normal mi ? Videoda kasaya aşşağıdaki gibi haricen dönüştürücü ile bağlamış. Acaba bundan dolayı veri darboğazı oluyor da o yüzden mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torquehp -- 29 Ocak 2025; 2:23:13 >
-
Günaydın,
Video değil, resim görünüyor sadece, o yüzden yorum yapmak zor. Gördüğüm kadarı ile SATA SSD almışsınız, ancak ucundaki çeviriciyi anlayamadım. Neden doğrudan sata kablosu ile ana karta bağlamıyorsunuz?
+ SATA SSD hızları (max: 500 mb/s) nvme SSD ler ile (ortalama 3.000 mb/s) kıyaslandığında oldukça yavaş kalıyorlar, ancak gündelik işlerde bu hız farkını hissetmeniz çok çok zor. Bu hız konusu biraz satış stratejisi. CrystalDiskMark ile hız testi yapın, 400-500 mb/s civarı bir hız, aldığınız disk için fazlasıyla yeterlidir. Eğer altında hızlar alıyorsanız muhtemelen çevirici kaynaklı bir durum vardır.
i.ç.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X