< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SSD Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (958. sayfa)
-
-
Nerenin ürünü bilmiyorum ama m300 modeli hakkında iyi yorumlar olmadığını hatırlıyorum
Ayrıca 1 tb modeli 2900-3000 civarı görünüyor. 200-300 fazlasına KC3000 varken riske girmezdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Satın aldığı yer ithalat edip getirmişse ne yapacak. Ülkemiz de satılan her ürün illa resmi tedarikçi veya ithalatçı firma tarafından getirilip satılmıyor.
Hatta geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız bir süreçe dayanarak söyleyebilirim. Bir firmanın kendi resmi mağazasından dahil ürün alırken resmi garantisi var mı öğrenmeniz şart.
Bazı firmaların resmi mağazalarında Türkiye de sataşı olmayan ürünler satılıyor veya Türkiye de artık şatısı durdurulmuş. Araştırınca o ürünlerde bir arıza olduğunda resmi garantiye girmediği bilgisine ulaşıyorsunuz çünkü bazen mağazalar bazı ürünleri temsil ettiği firmanın kendisinden değil senin benim gibi yurt dışından alarak ürünleri getirip satıyorlarmış.
Bu sebeple almak istediğimiz 2-3 ürünü almadık. Söz ettiğim SSD için değil genel ürün grubu için geçerli. Annem bir markanın mutfak robotonu alacaktı. Bursa ilinde bir Mağazası satıyordu ama genel merkez biz o ürünü uzun süredir getirmiyoruz ve hiç bir mağazamıza o ürünü vermiyoruz dedi. Size bizde var diyen mağazamızda o ürün yok şayet size getirtiriz diyorlarsa kendi imkanlarıyla yurt dışından getiriyordur ve resmi garantisi olmayacaktır. Arıza olursa mağaza onarım ve para iadesi masraflarını karşılamayı göze alıyordur demişlerdi. Mağaza da biz ürünü yurt dışından getirteceğiz diye bilgi geçmişti. Annem de almaktan vazgeçti.
-
Öyle bir durumda üretici firmayla birebir temas kurulabilir , markaların çoğu yardımcı oluyorlar.
-
Düşük Büççelerde En İyi Fiyat Ürün Kingston NV2 ve NV3 var okuma yazma değerleri ortalamalarda Dramsız ürünler fakat Kingston Güvencesi var
-
arkadaslar merhaba ssd alma arefesindeyim yalniz yanimdada ara ara tadiyabilecegim birsey bakiyorum direk tasinabilir almak mi mantikli yok pc icin olup harici coverlerin icine koyulup o sekilde islem gorenler mi mantikli olur fiyatlar yari yariya iki secenek arasinda
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tam olarak kriterlerinizi söylemelisiniz. Hız, kapasite değişimi, boyut bunlarıda bilmeliyiz. Ona göre öneri yapalım.
Hocam duruma göre tavsiyem direkt taşınabilir bütünleşik harici depolama alınacaksa kaliteli hızlı olanlardan almak, pahalıda olsa. Minumum 40 Gbps( 5000 MB/saniye) hızında tercih ederdim(bağlantı noktasıda önemli). Bütünleşik olanları bi daha kapsite arttırma, hız değiştirme şansı yok.
C.GPT: Gen4x4 hızındaki bir taşınabilir SSD'nin potansiyel hızını karşılayabilecek bir USB bağlantı teknolojisi için aşağıdaki detaylara dikkat edilmelidir:
1. USB 3.2 Gen 2x2
Hız: Maksimum 20 Gbps (yaklaşık 2,500 MBps) hız sunar.
Yeterli mi? Hayır, çünkü Gen4x4'ün maksimum 8,000 MBps hızını karşılayamaz.
2. USB 4.0 veya Thunderbolt 4
Hız: Maksimum 40 Gbps (yaklaşık 5,000 MBps) hız sunar.
Yeterli mi? Kısmen, çünkü hala Gen4x4'ün teorik maksimum hızını tamamen karşılayamaz ama oldukça yakındır.
3. USB 4.0 (Geliştirilmiş) veya Thunderbolt 5 (Yakında)
Hız: Thunderbolt 5, 80 Gbps (yaklaşık 10,000 MBps) hız sunabilir. USB 4.0'ın geliştirilmiş sürümleri de bu seviyeye yaklaşacaktır.
Yeterli mi? Evet, bu teknolojiler Gen4x4 SSD'lerin maksimum hızını destekleyebilir.
Sonuç:
Bugün kullanılabilecek en iyi seçenek: USB 4.0 veya Thunderbolt 4.
Geleceğe yönelik tam destek için: Thunderbolt 5 gibi yeni teknolojilere geçiş yapılabilir.
Not: Yüksek hızlara ulaşmak için bağlantı noktası dışında, SSD'nin kablosu ve kullanılan cihazların da bu hızları desteklemesi gerektiğini unutmayın.
- - -
Ama diyorsanız ki hız önemli değil. Daha sonra kapasiteyi arttırabilmek önemli. Ben USB 3 üzeri bir ssd kutusu alırım. Bir de kaliteli bir SATA ssd. Yada hızda artabilsin diyorsanız yine aynı özelliklerde m2 kutusu, kaliteli bir M2 ssd. M2'nin hız avantajı daha yüksek.
Benim kullandığım yöntem Usb 3 kutu + SATA ssd. 500 MB saniye aktarım bana yetiyor şuanlık. İstediğimde kutuyu yada ssd'yi değiştirebilmek daha mantıklı bence. Ucuzlayınca Usb 4 kutu + Gen4x4 hızında m2'ye geçicem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Geçen sene Aliexpresden 10gbps SATA RAİD BOX Aldım içine 2tane 4tb QVO SSD taktım 7.5TB kadar gösteriyor SATA SSD hızları 540MB/s RAİD0 yapınca 900MB/s üstlerini görüyor
Adaptörsüz Çalışabiliyor USB 3.0 üzerinde USB 2.0 olarak Adaptör lzım oluyor güç Beslemiyo Aynısı 8+8 15TB KAdar Çıkartırsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrChame -- 20 Kasım 2024; 13:14:22 >
-
Hem QLC hücreli ssd , hem de raid-0 yapılmış bir sistemde veri kaybı olasılığı çok çok yüksek olacaktır. Açıkçası tercih etmem.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ürünün Genel Amacı Bu zaten Bu ürün Server makinelerde RAİD0 -10 çoklu şekilde kullanılıyor Böyle bir sorun oluşsa piyasadan toplanırdı bu ürünler Üstad
-
Üstadım raid5, raid6, raid10 vs ayrı konuşuruz. Benim mesajımda yazdığım gibi şu an konu "raid0" ve hiç güvenli değil...
-
Raid0 olayı sadece QLC Nand içinmi Geçerli Üstad Yani Genel Anlamdamı Raid0 Sorun Çünkü Bu tekniği Zaten HDDler kendi içinde Kullanıyor 4TB kendi içinde Raidli olyor Yada Yine bu şekil HDD Box üzerinde yada PC anakart Üzerindede Raid0 yaplıyor Yine HDD - SSD olsun NVMEler olsun Raid0 Yoğun kullanımda bir çok ürün ve cihazlarda
-
Raid0 hız getirip güvenlik götürür diyorum ve yazdığım gibi benim fikrim "Açıkçası tercih etmem." dir.
-
Bu Durumu Çok Merak Ettim Üstad Bunu Veri Yazma Test Programlarıyla Denemek İsterim Dediğiniz Gibi Bir durum varmı Acaba Ben Bu Diske Oyunları Yedekliyorum Yine bildiğiniz bir Veri Test Programı varsa yazın buraya Üstad Test Etmiş olayım
-
raid0 ile ilgili bir çok bilgi internette mevcut; bunu test etmekten ziyade yapısını, çalışma şeklini anlayarak ne istediğinize karar verebilirsiniz. bu şekilde raid0 ne getirir-ne götürür anlayabilirsiniz.
-
Genel Şikayetlere Bakmayın Üstad Herkes Her Ürünü Şikayet Ediyor Zaten Ortalık Şikayetlerden geçilmiyor zaten Genel Kullanıcı olarak Kendiniz Test Edip Değerlendirmek Gerekli
Benim İçin PS4 Oyunların Yedeğini Attım Yeri Geldi Ps5 üzerinden Oyunları Açıp Oynuyorum Şuan İçin Veri Problemine Denk Gelmedim Yinede Bir test Etmek İsterim Veri Yazma Programlarında
-
yok ben genel şikayetlerle ilgilenmem.
raid türlerini araştırdım öğrendim ihtiyaçlarıma göre seçimimi yaparım Üstad.
-
Black friday hiç fırsat olmadı mı ya? oyun için ssd lazım can çekişiyor pc.
-
Amazonda kingston nv2 1 tb modeli 1999dan görmüştüm (çok sıcak sayılmaz)
Şuan
2058 TL
KIOXIA EXCERIA G2 1TB SSD PCIe M2NVMe 3D 2100/1700 MB/sn
2037 TL (vatankartla)
4099 TL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 22 Kasım 2024; 20:52:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bunların yazma hızları düşük oyuna bir etkisi olur mu hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X