Şimdi Ara

SSD Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19.205
Cevap
725
Favori
1.747.185
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kurt00006

Arkadaslar isteyen varsa samsung 220 tl ye verebilirim.

Bu elemandan sakın bir şey satın almayın. 189tl den ucuza 10 tane hdd alıp dh den satarak zengin olma hayalleri kuran bir tip.

Linkte ki son yazıları okuyun

http://forum.donanimhaber.com/m_88279917/f_//tm.htm#88279917

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 23 Şubat 2014; 1:09:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serin_su842

hocam o zaman raid yapmim ben madem ssd lere zarar veriyor ocz vectoru kullanayım evo yu satayım

Mantıken RAID 0 SSD'nin ömrünü kısaltmaz, aksine uzatır. Fakat başka bir tür RAID yaparsanız, mesela RAID 1 ; 1 disk sürekli kendini diğerine kopyalayacağından bir diskin yazma/silme ömrü boşuna tüketecektir. Sizi yanlış bilgilendirmeyeyim.

RAID 0'ın tehlikesi malum, 1 disk gittiğinde tüm veririnin gitmesi. OCZ gibi tehlikeli sayılabilecek bir marka ile ben olsam RAID yapmazdım. Hatta mecbur değil ama RAID ile en iyi performans, aynı marka, model, boyut, üretim yıllı ve seri nolu disklerle alınır.

Bu arada burayı işgal etmeyelim. Teknik yardım-->Depolama bölümüne başlık açarsanız oradan da yardımcı olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeWe -- 23 Şubat 2014; 1:45:38 >

• biz bu uygun fiyatları görür müyüz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tamergungor2006

biz bu uygun fiyatları görür müyüz ?

arçelik falan ssd üretirse görürüz. Dünya nano chip üretirken sen yerli malı olarak bir ram bile üretemiyorsun.

• Bizde istese arçelikte üretim tesisi kurar ve üretir, ancak türkiye de temel girdi maliyetleri (işçilik, enerji,sgk vb.)yüksektir burada üretim yapan o kadar pahalıya mal eder ki satamaz malını.bugün arçelik diye
    Aldığımız ürünlerin tahminen hepsi çin de üretilmiştir.

Peki niye ? Türkiye de üretmeyi bilmedikleri için mi ? Türkiyenin üretim maliyetleri yüksektir maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet tabi bugün iphone bile parça üretimi değil ama birleştirme işlemlerini Çin iş gücünü kullanarak yapıyor. Iphoneların arkasına baktığına "assemble in china" yazar. Ama asıl sorun düşük iş gücü maliyeti ile üretim yapmamak değil bence, bu pazara girmek büyük risk.

Intel, AMD, Nvidia gibi üreticilerimizin olmasını beklemiyorum ama Türkiye olarak bir şey üret yada ürettir her neyse artık.
    Bugün tayvan 23milyon nüfusu ile asus, gigabyte, msi, biostar gibi markalara sahip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 23 Şubat 2014; 18:22:24 >
  • arkadaşlar afedersiniz, haddim olmayarak birşey söylemek istiyorum
    burası SICAK FIRSATLAR başlığı, SICAK FIRSAT dışındaki sohbetleri lütfen başka konu altında veya özelde konuşun :/
    takip'e aldım ve sürekli uyarı geliyor. Anlayışınız için teşekkür ederim ^^
  • Vatanda bugün Samsung 840 Pro 128 GB 325 liraydı hemen bir tane aldım acaba iyi mi etmişim ? Bimekste OCZ Vertex 4 128 GB 259 liraya düşmüş. Alınır mı acaba Samsung Pro yerine onu iptal edip bunu alsam daha mı iyi olur ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke.han -- 23 Şubat 2014; 22:22:09 >
  • berke.han kullanıcısına yanıt
    325TL biraz fazla :/ kampanyalar için 2-3 gün geç kalmışsın, daha 3 gün öncesine kadar çok güzel fiyatlar vardı vatan'da...
    yerinde olsam Samsung 840 Evo 250GB alırdım 419TL'ye, hatta o da 2-3 gün öncesine kadar 389TL falandı. Özellikleri daha iyi 128GB pro'dan...Tabi sen bilirsin ^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke.han

Vatanda bugün Samsung 840 Pro 128 GB 325 liraydı hemen bir tane aldım acaba iyi mi etmişim ? Bimekste OCZ Vertex 4 128 GB 259 liraya düşmüş. Alınır mı acaba Samsung Pro yerine onu iptal edip bunu alsam daha mı iyi olur ne dersiniz ?

Dostum emin misin 120gb olduğuna ? 250 olmasın o ? Yanlış yazdın sanırım. 120gb ye o para verilir mi.

daha 2 gün önce aldı bir çok kişi bu fiyata. hadi bu özel bir kampanyaydı ama yinede 325 çok fazla o ssd için. hemen iptal et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 23 Şubat 2014; 23:03:46 >

• Sanırım yanlış gördün stormeagle hocam benim bahsettiğim model Pro olan Evo değil. İkisi arasında epey bi fark var sanırım. Ama benim merak ettiğim Vertex 4 de işimi görür mü acaba ? Babam biraz kızdı HDD e o kadar para verdiğimi duyunca da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke.han -- 23 Şubat 2014; 23:30:06 >
  • berke.han kullanıcısına yanıt
    pro da o para etmez. epey fark dediğin 120gb ssd alınacaksa çok fazla hızına veya ömrüne bakılmamalı. Zaten en fazla 2-3 yıl sonra ssd piyasası çok farklı yerde olacak. belki 500gb lik çok daha hızlı ssdler 300-400tl fiyatlarında olacaktır. Şuan için özellikle düşük kapasiteli ssd lerin ömrüne veya senkron / asenkron v.s gibi şeylere çok takılmadan f/p cinsinden kapatarak geçmek en iyisi. Vertex 4 de evo ile kapışır.

Özellikle pc bileşenlerinde artık eski devir bitti. Aslında tüm teknolojik aletler bu yönde ilerliyor, beyaz eşyalar dahil. Misal artık o eski tv ler yok. Aldığın en kral tv nin maximum 6-7 yıllık ömrü ya var ya yok. Hatta bir çoğu 2-3 yıl garanti süresini doldurduğu gibi mutlaka bir sorun çıkartıyor. O eskiden dedimizin evinde olan 20 yıllık hala taş gibi çalışan sony tv ler yok. Tüm teknolojik aletlerin ömrü çok kısa ve sürekli güncellemeye mahkum bırakılmış şekilde pazarlama stratejisi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 23 Şubat 2014; 23:37:53 >

• RTÇ kullanıcısına yanıt
    pahalı
  • RTÇ kullanıcısına yanıt
    sıcak değil ,acelen yok ise bekle, ama illa bu ikisinden birini alacağım diyorsan samsung'u tercih et (bence)
  • merhaba bende 128 gb ssd düşünüyorum en mantıklısı hangisi sizce fp oranı yüksek olan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dartagnan

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/kingston-sh103s3120g-120gb-hyperx-3k-serisi-sata-30-cache-ssd-(okuma-555mb--yazma-510mb)/productdetails.aspx?I_ID=60381

SICAKKK BEYLER. 2 TANE ALDIM RAID 0 YAPICAM HAYIRLISIYLA. 239-TL ye geliyor adedi.

Klasik fiyatlar...

Gecen cuma bimekste samsung 189 tl idi bugun elime ulasacak gercek firsat oydu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/kingston-sh103s3120g-120gb-hyperx-3k-serisi-sata-30-cache-ssd-(okuma-555mb--yazma-510mb)/productdetails.aspx?I_ID=60381

SICAKKK BEYLER. 2 TANE ALDIM RAID 0 YAPICAM HAYIRLISIYLA. 239-TL ye geliyor adedi.

su raid0 olayinin nasi yapildigina dair bilgilendirme yapabilir misiiz veya referans olabilecek bi link verebilir misiniz?

• quote:

324 TL diyor?

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.