Şimdi Ara

SSD Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19.205
Cevap
725
Favori
1.747.190
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Crawlin'

çok sıcak değil ama ihtiyacı olana;

Media Markt
    SANDISK 128 GB 2,5 inç SATA SSD SDSSDP-128G
    490 MB/sn Sıralı Okuma, 350 MB/sn Sıralı Yazma
    209 + 2.9Kargo

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/SANDISK-128-GB-2-5-inç-SATA-SSD-SDSSDP-128G,103452,504975,832067.html?langId=-14

175 tlye satıldı 2 gün önce dolar ucuzlasın diye bekledim tam tersine çıkış yaptı fiyatlarda yükseldi.
    sonuç olarak bekleyin almayın acele etmeyin fiyatlar çok esnek...

• fxmaster F kullanıcısına yanıt
    iyidir iyi bimeks sayesinde çok kişi aldı bu ssd den gayet iyi
  • almak için kartı hazırladım yazıyı okuyup beklemeye cekildim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

almak için kartı hazırladım yazıyı okuyup beklemeye cekildim :)

hocam emin olun şuan fiyatlar çok yüksek.
    ben 4 gündür beklemedeyim keşke alsaydım diyorum fiyatlar uçtu ama düşer gibi.
    şuanda size acil lazımsa kingston:http://www.bimeks.com.tr/urun/135088/kingston-120gb-v300-serisi-sata-3-0-cache-ssd-450mb-450mb-.aspx
    şunu öneririm.

ben beklemedeyim ucuza bulursam size alıntı yaparım. sizde her gün vatan bimeks gibi sitelere göz gezdirin.
    son olarak acele etmemenizi tavsiye ederim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: QmmeR

quote:

şuanda size acil lazımsa kingston:http://www.bimeks.com.tr/urun/135088/kingston-120gb-v300-serisi-sata-3-0-cache-ssd-450mb-450mb-.aspx
    şunu öneririm.

ben beklemedeyim ucuza bulursam size alıntı yaparım. sizde her gün vatan bimeks gibi sitelere göz gezdirin.

Cok acil degil 1hafta 10gun bekler bakarım.Dedigin dogru ben normalde garantili 2.el alacaktım ama 2.eldeki arkadaslar sagolsun öyle fiyatları varki 0 fiyatindan pahalı getircekler utanmasalar. 220tl satılan şeyin 1sene kullanılması 180 tl olurmu yahu. garantisiz ve faturasız birde ...ram alacaktım o 80tl olan ramin kutusuz garantisiz faturaız 70tl 2sene de kullanılmıs. yani herkes 1sene 2sene kullandıgı ramden 30 40tl düşmüş sadece. 30tl için 2yıl garantiden kim vazgeçer. daha sonra fısatlara girdim dün 65 tl getirdim rami 0 faturalı olarak beklemek en iyisi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: QmmeR

quote:

şunu öneririm.

Cok acil degil 1hafta 10gun bekler bakarım.Dedigin dogru ben normalde garantili 2.el alacaktım ama 2.eldeki arkadaslar sagolsun öyle fiyatları varki 0 fiyatindan pahalı getircekler utanmasalar. 220tl satılan şeyin 1sene kullanılması 180 tl olurmu yahu. garantisiz ve faturasız birde ...ram alacaktım o 80tl olan ramin kutusuz garantisiz faturaız 70tl 2sene de kullanılmıs. yani herkes 1sene 2sene kullandıgı ramden 30 40tl düşmüş sadece. 30tl için 2yıl garantiden kim vazgeçer. daha sonra fısatlara girdim dün 65 tl getirdim rami 0 faturalı olarak beklemek en iyisi

samsung evo hddyi 179 tlye almış bazı arkadaşlar şuanda fiyat ise 313 tl hocam.
    beklemek en iyisi hocam. bekleyelim.
    1 hafta 10 gün içinde uygun bulursam sizide haberdar ederim

• Merhabâ arkadaşlar,

SSD'lerin fiyatları kadar satışını yapan firmanın ürünün arkasında durup durmadığına da dikkât edelim.

Mâlûmunuz pazarın büyük dağtıcılarından biri olan Dijital Trend battı, hâliyle çoğu şirket ve bizler gibi son kullanıcıları da menfî yönde etkiledi:

OCZ’nin Türkiye Distrübütörü Dijital Trend İflâsını Verdi

http://www.ssdlabs.net/haberler/ocznin-turkiye-distrubutoru-dijital-trend-iflasini-verdi/

• quote:

Orijinalden alıntı: Solid State Disk

Merhabâ arkadaşlar,

SSD'lerin fiyatları kadar satışını yapan firmanın ürünün arkasında durup durmadığına da dikkât edelim.

Mâlûmunuz pazarın büyük dağtıcılarından biri olan Dijital Trend battı, hâliyle çoğu şirket ve bizler gibi son kullanıcıları da menfî yönde etkiledi:

OCZ’nin Türkiye Distrübütörü Dijital Trend İflâsını Verdi

http://www.ssdlabs.net/haberler/ocznin-turkiye-distrubutoru-dijital-trend-iflasini-verdi/

samsung evo nasıldır hocam 2 gün önce 259 du şimdi 313 tlye fırladı.
    189 tlye alanlar olmuş 3 gün önce.

• Solid State Disk kullanıcısına yanıt
    Dostum ona dikkat etmesem tercihim ocz vector 120gb olurdu 120 liğin içinde çoğu firma 2 çip koyarken ocz vector de 8 tane bellek çipi var kendi fiyatına göre de okuma yazma hızı ve iops bakımından ben rakip göremedim. Bunu 120 lik için söylüyorum. Ama yorumlara bakıp güvenemediğimden eledim. Elinde patlayan birçok kişi var. İşin ilginç tarafı vector serisi ocz nin 18 aylık test sürecinden sonra piyasaya sürdüğü bir seri teoride sorun çıkma olasılığının az olması beklenirdi. Muhtemelen 2.0 firmware ile düzelmiştir ama ben iş amaçı da kullanacağımdan o riske giremem.
  • @QmmeR

Samsung 840 EVO güzel bir serîdir. Performansı ve kararlılığı yerinde.

189 liralık fiyatı gâyet makbûldü. Lâkin, yanlış görmedi isem birkaç saat sürdü, ertesinde eski rakama döndü

@fxmaster

Haklısınız hocam, mühim verîler üzerinde çalışanların istikrar nisbeti yüksek olan modellere yönelmeleri isâbetlidir.

OCZ iki seneye yakındır mâlî sıkıntılarıyla uğraşmaktaydı, zan ediyorum ki ar-ge çalışmalarına yeteri kadar eğilemedi.
  • Kingston V300 240GB 2.5 inç SATA III SSD - SV300S37A/240G ------> 387 tl

isteyen buna da göz atsın (orijinal kingston ürünlerin satıldığı sitedir, malum bazı usb belleklerde ve sd kartlarda sahtesi var)

SSD Sıcak Fırsatlar [ANA KONU]

• Bimeks ten Samsung Evo yu kapanlardanım.Deneme amaçlı 7 yıllık SATA1 Toshibaya kurdum.Üzerindeki 7200 rpm HDD den daha uzun sürede açılıp kapanıyor cihaz ama programları çok hızlı kuruyor.Mesela google earth ı çok hızlı kurdu ve tıklar tıklamaz şak diye açılıyor program.Kendi Lenovo mun garantisi sürüyor takamıyorum,Eşimin işte kullandığı VAIO ya kuracağım HM55 çipset var SATA 3 destekliyormu acaba.Kutusundan disk kopyalama programı,benchmark, firmware update programları içeren CD çıktı..
  • kenfat10 kullanıcısına yanıt
    7200 rpm HDD den daha uzun sürede açılıp kapanıyor

Normal hdd ssd den daha hızlımı acıp kapanıyor hocam dogrumu anladım?
  • arkadaşlar ssd almıştım vatandan geldi ama kapağındaki yuvarlak etiket yırtılmış biçimdeymiş. Ne yapmam gerekli şimdi? İçime sinmiyor alıp kullanmış ya da kullanılmış göndermiş olmasınlar? Hiç takmadım bile bilgisayara kutusunda duruyor
  • mihimihi M kullanıcısına yanıt
    Vatan yapar böyle şeyler.7 yıl önce 2200 TL ye seri sonu aldığım Toshiba laptopun fanı tozlu idi,jelatinleri yoktu.Ama herkesinki bozuldu ben şu an ondan yazıyorum.Bu sene alıp 1 gün kullandığım Lenovo yu da sonra gidip üst modelle değiştirdim ödeşmiş olduk.Garantili mal nasıl olsa dert etme bence..
  • mert1905x kullanıcısına yanıt
    Belki öyle,belki aynı sürede.Ama daha hızlı kesinlikle değil.Ben kendi CD sinden çıkan programla değil Norton Ghost ile imajdan yükledim.Temiz kurulum yapmadım.Belkide windows dosyaları yerli yerine oturmamış bir optimizasyon yapamamıştır SSD...Hem makine SATA 1.Bu bir ölçü olmaz bu makinede.SSD de asenkron.Boot süresi senkronlarda çok süretli oluyormuş.SATA 3 anakartta sanırım 20-30 saniyede açılır..Dikkatimi çeken şey masaüstü geldikten sonra ESED nod 32 resmi SSD de çok hızlı görünüp kapanıyor.Yani başlangıç programları SSD de çok daha hızlı toparlanıyor.
  • Beyler gazınıza geldim daha bilgisayar almadan gittim önce SSD'yi aldım.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/137037/sandisk-256gb-ultra-plus-sata-3-0-ssd-530mb--445mb-.aspx
    Bunu aldım.
    5,51 kargo parasıyla birlikte 385,51'e denk geldi.

Umarım güzel olur.

İleriye yönelik de çok güzel bir karar olduğunu düşünüyorum. Normalde 128x2 alıp raid yapacaktım ama ileride bir 256 daha alıp 256x2 raid yaparım.
    Okuma hızı güzel ama yazma hızı daha iyi olabilirdi. Neyse artık o da bir sonrakine.

Haber veren arkadaşa çok teşekkür ederim.

• SSD AHCI mod da kullanırken klasik hdd leri raid 0 ile kullanabilen var mı ? amd anakart
  • Arkadaşlar ssdlerin amerikada daha ucuz olması gerekmiyor mu? Bir arkadaş haftasonu o taraflardan gelicek ufak bir fiyat araştırması yaptım ve fiyatlar bizle kafa kafaya neredeyse. Dolar onlarda da mı yükseliyor acaba :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahtsızpistole

Arkadaşlar ssdlerin amerikada daha ucuz olması gerekmiyor mu? Bir arkadaş haftasonu o taraflardan gelicek ufak bir fiyat araştırması yaptım ve fiyatlar bizle kafa kafaya neredeyse. Dolar onlarda da mı yükseliyor acaba :P

Şu an mağazalar ellerindeki stokları tüketmek için dolar kuru düşükken aldıkları malları kampanyalı veriyorlar. SSD fiyatları ve çoğu şeyin fiyatı yeni yeni artmaya başlıyor.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.