Şimdi Ara

SSD Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ibrahimcmn13 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19.206
Cevap
725
Favori
1.747.260
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bimeksten bugün aldığım sandisk ultra 256 gb ssd Asus N550 pc montajı yaptım ve win 8 de bu skorları aldım sizce nasıl.

Forumda bir kaç konudaki skorlarla karşılaştırdığımda sandisk daha iyi görünüyor.

• Senin ki 256gb ama. diğer resimdekiler 120-128gb
    yani değerler iyi ama tam net bir karşılaştırma için aynı boyuttaki disklerin benchmarklarını karşılaştırman lazım.

Mesala 250gb samsung evo 962 puan almış

ama 500gb samsung evo 1162 puan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 27 Şubat 2014; 23:28:55 >

• Valla bence çok iyi
  • olaya bak la 1 GB ile yazıyor arkadaş
  • Burada da samsung'un rapid modunu açmış ve saçmalamış disk aasdh

148,875 random read IOPS
    137,268 random write IOPS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 27 Şubat 2014; 23:37:09 >

• sıcakmı beyler?

CHIP Online
    ADATA Premier Pro SP600 İncelemesi
    http://www.chip.com.tr/inceleme/adata-premier-pro-sp600_4059.html

dandikmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 28 Şubat 2014; 0:23:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

sıcakmı beyler?

CHIP Online
    ADATA Premier Pro SP600 İncelemesi
    http://www.chip.com.tr/inceleme/adata-premier-pro-sp600_4059.html

dandikmiş.

36.000 IOPS çol düşük. (85.000-95.000 IOPS olanlar tercih edilmeli)

• quote:

Orijinalden alıntı: stormeagle2

Senin ki 256gb ama. diğer resimdekiler 120-128gb
    yani değerler iyi ama tam net bir karşılaştırma için aynı boyuttaki disklerin benchmarklarını karşılaştırman lazım.

Mesala 250gb samsung evo 962 puan almış

ama 500gb samsung evo 1162 puan

Kapasite arttikca perf artiyor bu durumda o zaman 256 gb aldigima sevindim. Samsung evo ile sandiskin fiyat farkini goze alirsak sandisk f/p olarak daha avantajli oluyor sanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Burada da samsung'un rapid modunu açmış ve saçmalamış disk aasdh

148,875 random read IOPS
    137,268 random write IOPS

Yok artik.
    Rapid mod nedir diski bu modta kullanabiliyormuyuz bu rapid mod arti ve eksileri neler acaba hani eger boyle kullanabiliceksek omru kisalmayacaksa hemen sandiski geri verip samsung alayim :)

• Arkadaşlar merhaba,

Haftaya ABD'ye gideceğim. Oradan SSD almak istiyorum. Sizce fiyat olarak almaya değer mi? Bir de hangi narka-model önerirsiniz?
  • Vatan ın üçkağıtçı olduğunu anladım. % 8 indirimliyken corsair 128 gs fiyatı 249 du. Şimdi % 30 indirimli fiyat 313 tl. :)

• Ben biraz araştırdım bu hafta ama fiyatlar neredeyse aynı. Kampanya denk getirmek gerekiyor orada da sanırım.
  • Rapid mod samsung firmware güncellemesi sonrası kendi yazılımı ile aktif edilen bir seçenek. Eksi yönü; güçlü bir ram'e sahip olman lazım. Sistem ramini kullanarak o.c gibi birşey yapıyor kendine. Minimum 6gb 1600mhz ram lazım yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 28 Şubat 2014; 15:41:14 >
  • quote:

Rapid mod samsung firmware güncellemesi sonrası kendi yazılımı ile aktif edilen bir seçenek. Eksi yönü; güçlü bir ram'e sahip olman lazım. Sistem ramini kullanarak o.c gibi birşey yapıyor kendine. Minimum 8gb 1600mhz ram lazım yani.

Bu durumda yeni aldığım Asus N550 notebookta 8 gb ram var.
    Yanına bir 8 gb ram daha koyup samsung ssd alıp rapid modda kullanırsam 2 kat hız elde edicem gibi görünüyor.
    Bu hız için ram almak ssd değiştirmek değermi sence
  • 8gb ram zaten yeterli bir miktar. 4gb ramlerde sıkıntı oluyormuş sadece. çünkü ssd 1-2gb arası kullanımına ayırdığı için geriye sadece sana 2gb ram kalır. buda sıkıntı yaratır. ama 8gb ram gayet yeterli.
  • www.vatanbilgisayar.com
    Sandisk 120GB Extreme II Sata 3.0 SSD (Okuma 550MB / Yazma 340MB) - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/sandisk-sdssdxp-120g-g25-120gb-extreme-ii-sata-30-ssd-%28okuma-550mb--yazma-340mb%29/productdetails.aspx?I_ID=68368

dalgamı geciyor bunlar yahu.190 a bekliyoruz 260 koymuslar :)

• birşeye talep oldukça fiyatı kesinlikle düşmez en basit kural..
    ssd lerin fiyatlarında yakın zamanda kesinlikle bir düşmenin olmayacağını düşünüyorum..
  • Ne alaka dostum 1haftya önce talep yokmudu ? :)

Öyle birşey yok. Talep arz başka. sen gidip alıyormusun ozaman talep arz konusursun. satın almıyorki kimse herkes bekliyor nezaman fiyat düşüyor ozaman talep artıyor. yani şuan deli gibi ssd almıyor hiç kimse. Misal örnek ps4 nasıl yukseldi talep var kapanın elnide kalıyordu.ssdlerde tam tersi.zaten söyeldigin olcak olsa ada 3gün önce büyük inidirimler olmazdı :.
  • Güzel kampanyalar, yine de pahalı.

• Bence ucuza bile satıyorlar. Eski kur ile alınmış mevcut stoklar satıldığı için daha bizi vurmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 28 Şubat 2014; 18:26:57 >
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.