Şimdi Ara

SSD Takmak İle İlgili Önemli Bir Sorum Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok açık bir soru soracağım.
    Laptop'um Vaio SVE1712W1EB I7 işlemcili 8 gb ramli bir makine.
    Sata disk var içinde, 5400 rpm sanırım. Adobe programlarını kullanıyorum ve sıkıntı yaşıyorum.
    İnternette ssd ile ilgili uygulamaları izledim. Usb ile şu an kullandığım hard diskteki verileri aktarıp sonra ssd'yi takıp devam edebilme imkanım varmış.
    Fakat bu noktada benim kafamı kurcalayan bir durum var. Sonuçta bu cihazda VAIO assist tuşu var. Ben yeni aldığım ssd'ye komple her şeyi kopyaladıktan sonra,
    vaio asist görevini yapmaya devam edecek mi ? Yoksa orjinal disk çıktığı için o destek sona mı erecek ? Birde ben oyun oynamam sadece adobe kullanıyorum 120 gb Kingston 450mb yazma okuma
    hızlı bir disk alacağım.
    Yorumlarınıza ihtiyacım var açıkçası. Bu konuda beni aydınlatırsanız duruma göre ssd yi alıp, dediğim gibi varolan veri transferini yapıp ssd ile yola devam etmek istiyorum.

Benim tek takıldığım nokta bu vaionun kendi format menüsü, bir de doğal olarak windows orjinal o konuda da sıkıntı olur mu ?

• asist in çalışması için şuan kullandığınız hdd gibi biçimlendirme yapmalısınız. Windows RE nin boyutu, recovery bölümü ve diğer bölümlerin boyutu aynı olmalı ve onlardaki bilgiler de aktarılmalı. bunları tam anlamıyla yaparsanız hiçbir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum ama en ufak bir hatada vaio assist in çalışmama ihtimali var. o nedenle bana kalırsa dvd/r niz yerine ek aparatla takıp o diskin üzerinde çalışmak daha mantıklı olur.

Düzeltme:http://blog.duskzone.it/2014/03/18/sony-vaio-s13-replacing-the-hdd-with-an-ssd/ şurada bir makale buldum her bilgiyi kopyalarsanız çalıştığını söylemiş sanırım doğrudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 17 Mart 2015; 18:55:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FrknEgeOztrk

asist in çalışması için şuan kullandığınız hdd gibi biçimlendirme yapmalısınız. Windows RE nin boyutu, recovery bölümü ve diğer bölümlerin boyutu aynı olmalı ve onlardaki bilgiler de aktarılmalı. bunları tam anlamıyla yaparsanız hiçbir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum ama en ufak bir hatada vaio assist in çalışmama ihtimali var. o nedenle bana kalırsa dvd/r niz yerine ek aparatla takıp o diskin üzerinde çalışmak daha mantıklı olur.

Düzeltme:http://blog.duskzone.it/2014/03/18/sony-vaio-s13-replacing-the-hdd-with-an-ssd/ şurada bir makale buldum her bilgiyi kopyalarsanız çalıştığını söylemiş sanırım doğrudur.

Hocam ben şu uygulamaya yapacağım.

SSD alacağım, bir tane de hard disk kutusu alacağım ssd'yi onun içine takıp usb ile bilgisayara bağlayacağım.
    Daha sonra bir program var, o program cihazımda kullandığım HDD'yi tamamen ssd ye kopyalamaya başlayacak.
    Ondan sonra, hdd yi çıkarıp ssd'yi takacağım. Bu mantıkla yapsam olur yani öyle mi ?

• Gizli bolumlerdekini de kopyalarsa anlatildigina gore olur olmazsa diye ama bence bir yedek almalisiniz kurtarma bolumunu dvd ye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Gizli bolumlerdekini de kopyalarsa anlatildigina gore olur olmazsa diye ama bence bir yedek almalisiniz kurtarma bolumunu dvd ye

Zaten hocam hdd yi ssd ye kopyaladıktan sonra deneme yapacağım, duruma göre zaten hdd duruyor olacak bende, baktım sıkıntı var hdd yi geri takarım.
    Doğru konuşuyorum değil mi ? gizli bölümleri kopyalamazsa zaten ssd yi taktığımda ya sistem açılmaz, ya da vaio assist çalışmaz doğal olarak.

Bende şöyle bir video buldum adamlar güzel iş çıkarmışlar. Bu dediğim yöntemi de bunlardan öğrendim hocam belki ilgini çeker. Konuşmaları biraz uyuz edebilir seni ama.

https://www.youtube.com/watch?v=NoS0yMHmGyw

• Teknode kullanıcısına yanıt
    aynen öyle vaio assist in tüm fonksiyonlarını kontrol edersiniz kopyalandıysa tüm özellikleri çalışır zaten

https://www.youtube.com/watch?v=Ss5eI8FhvoQ

şuradaki video da iyi ingilizcesi anlaşılır adamın en azından :) herhangib bir sıkıntı çıkarsa buraya yazarsınız elimden geldiği kadar yardımcı olurum
  • quote:

aynen öyle vaio assist in tüm fonksiyonlarını kontrol edersiniz kopyalandıysa tüm özellikleri çalışır zaten

https://www.youtube.com/watch?v=Ss5eI8FhvoQ

şuradaki video da iyi ingilizcesi anlaşılır adamın en azından :) herhangib bir sıkıntı çıkarsa buraya yazarsınız elimden geldiği kadar yardımcı olurum

Teşekkür ederim Hocam ilgilendiğin için. Seni rahatsız ederim duruma göre.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende aynı yöntemle eski diski ssd ye kopyaladım ve ssd yi eski diskin yerine takıp birinci disk yaptım asist dahil tüm özellikleri çalışıyor ancak ben eski diski dvd'nin yerine takıp yedek disk yaptım yani her iki diskide aktif kullanıyorum. DVD yi ise ssd ile birlikte aldığım harici disk kutusuna taktım, lazım olursa usb ile bağlanıp kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parodist -- 9 Nisan 2015; 8:29:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: parodist

Bende aynı yöntemle eski diski ssd ye kopyaladım ve ssd yi eski diskin yerine takıp birinci disk yaptım asist dahil tüm özellikleri çalışıyor ancak ben eski diski dvd'nin yerine takıp yedek disk yaptım yani her iki diskide aktif kullanıyorum. DVD yi ise ssd ile birlikte aldığım harici disk kutusuna taktım, lazım olursa usb ile bağlanıp kullanıyorum.

120 gb alsak yeter mi hocam acaba. Yada 240 mı alsam SSD'yi.
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    Dostum bence 240-250gb al. Ben ssd yi sistem, oyun ve programların kurulu olduğu disk olarak kullanıyorum, haricen tüm veriler yedek diskte ve gerekli gereksiz program ve fazladan oyun yüklü olmamasına rağmen 70-80 gb dolu. Bildiğin gibi artık komplike programlar ve oyunlar çok yer kaplıyor. Dolayısıyla bence sakın 120-128gb bir disk alma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parodist

Dostum bence 240-250gb al. Ben ssd yi sistem, oyun ve programların kurulu olduğu disk olarak kullanıyorum, haricen tüm veriler yedek diskte ve gerekli gereksiz program ve fazladan oyun yüklü olmamasına rağmen 70-80 gb dolu. Bildiğin gibi artık komplike programlar ve oyunlar çok yer kaplıyor. Dolayısıyla bence sakın 120-128gb bir disk alma.

Şu dönem bitsin ssd alırım hocam. Şimdi projeler falan var adobe programlarını kullanıyorum. Zaten sırf o yüzden yapcam bu işi pc hızlı ama rpm düşük hard diskin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.