|
Bildirim
|
arkadaşlar kesin çözüm burada uzun uğraşlar sonucu buldum herhangi bir driver güncelleme sorunu değil modlu ahci ye falanda gerek yok buyrun izleyin
https://youtu.be/8Zm606-qohY |
Merhaba arkadaşlar, çalıştığım teknoloji mağazasında müşterimize alfa 400c satmıştık. Yanında da SSD satın almıştı. Fakat 4-5 gün sonra geri gelip sata disk takıldığında wi-fi bağlantısının koptuğunu söyledi. Tabi ilk böyle bir şey söylendiğinde çok mantıklı gelmiyor. Bir bakalım dedik sizin yaşadığınız sıkıntıyı gördük. Hometech servisine gönderdik. Cihaz bize dün geri geldi. Servis kağıdında 'Windows yapılandırıldı' yazıyordu. Yani Windows yükleyip göndermişler. Tabi açıp test ettik sorun hala devam ediyor.
Ben bu sorunu ilk önce kaynak ayıramama (irq) hatası olduğunu sanmıştım. Fakat araştırmalarım sonucu bios'tan sata kontrolcüsünün kapatıldığında cihazın çalıştığını gördüm. Buradan hareketle sata kontrolcüsü için driver arayışına girdim. Sonuç olarak modlanmış bir intel ahci driver'ı buldum ve sürücü sertifikalaması yaparak sorunu giderdim. :) Hometech servisinin gözlerinden(!) öpüyorum. Bunu yapamayıp zor durumda kalan herkes için paylaşıyorum. Sonucu bildirirseniz sevinirim. Yapmanız gereken sırasıyla şunlar: - Sürücüyü ve sertifikayı indirin. - ilk önce sertifikayı sonra sürücüyü yüklememiz gerekiyor. - ImportCertificate.cmd dosyasına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın. E' tuşuna basıp onaylayın. - Bitince pencereyi kapatıp Aygıt Yöneticisini açın. - IDE/Atapi denetleyiciler sekmesi altında standart ahci denetleyicilerine sağ tıklayıp 'sürücüyü güncelleştir' dedikten sonra 'sürücü için bilgisayarımı tara' - 'bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver' - 'disketi var' seçeneğini seçip modlanmış sürücü klasöründeki (indirdiğiniz dosyadaki ana klasör) iaAHCI.inf dosyasını seçip ileri tuşuna basın. - Windows'u yeniden başlattığınızda hem ssd hem wi-fi sorunsuz çalışacak. Windows 10 x64 1803 sürümünde denenmiştir. İyi günlerde kullanın. Windows 10 x64 1803 sürümünde denenmiştir. Buradan indirebilirsiniz :http://dosya.co/1fsqv94zky3t/modlu-ahci.rar.html |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuuuuck -- 23 Haziran 2018; 16:15:53 > |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quexstre48 -- 27 Kasım 2018; 21:39:26 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xvirüs -- 8 Temmuz 2019; 21:1:5 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |