Şimdi Ara

SSD yada M2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6 yıldır kullanmakta olduğum sandisk 480 gb ssd bozuldu(kısa devre yapıp bilgisayarın açılmamasını sağlıyor)Sizce 874 tlye aynı ssdyimi almak yoksa 972 tlye 500gb m2 ssd mi almak mantıklı ?Elimde sistemin yüklü olduğu 10 yıllık 120gblik ssd var yani alacağım parça oyun için kullanılacak.Anakart msi pro b660m-b

• M2 ssd alın. ssd nin 5 katı hız ve performans alirsiniz
  • Sata 2.5" ssd tarafında;

Hikvision 480GB Minder 2.5" SATA 3.0 SSD --- 650 TL

Crucial 480GB BX500 CT480BX500SSD1 2.5" SATA 3.0 SSD --- 705 TL

M2 tarafında da f/p olarak;

Kioxia 500 GB Exceria LRC10Z500GG8 M.2 PCI-Express 3.0 SSD --- 815 TL

Kur nedeniyle baya arttı fiyatlar, imzamda ki Sandisk'leri 860 TL civarına almıştım 1TB kapasiteli.

Fiyatlar: https://www.akakce.com/ssd.html

• Cevaplar için teşekkürler m2 ssd çok daha mantıklı duruyor
  • LEON-X kullanıcısına yanıt

Hocam laptopta kullanmak "oyun" amaçlı m2 mi 2.5" mi önerirsiniz?

Isınma durumunu göz önünde bulundurarak 2.5" daha mantıklı geliyor hikvision mu crucial mı tercihiniz olurdu hızları hemen hemen aynı farkları nedir anlayamadım.

• Öncelikle ssd'lerin oyunlar da fps anlamında bir katkısı yoktur, sadece okumaları mekanik disklere göre daha hızlı olduğundan sisteme genel olarak performans sağlar yani; sistem açılış kapanış, uygulama yükleme süreleri vs. gibi, sata disk alınabilir tabi ama M2 üzerine bir termal pad uygularsan da tercih edebilirsin, sonuçta sata'lardan daha hızlı.

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 17 Ağustos 2022; 22:6:42 >
    Israrla ssdlerin dosya saklamak için güvensiz olduğu, kurtarılmasının imkansız ima ediliyor da o yüzden oyun diye belirttim hocam.
  • Bilindik marka ürünlerin çoğunda dram var onlardan seçebilirsin, veri saklamak için çoğu disk zaten güvenli değil harici bir depolama ya da sistemde ikinci bir disk olmalı, ssd'yi işletim sistemi ve kullanılacak uygulamalar için tavsiye ediyoruz daha çok kardeşim.

Şöyle ki arkadaşın notebooka hem işletim sistemi hem program hem de oyun amaçlı kullanılacak hocam.
    M2 mi sata mı önerirsiniz acaba?
    Isınma konusunda birbirine avantajı var mı acaba?
  • Masaüstü sistemlerde de ısınıyor (üzerinde soğutucu blok olsa bile) M2'ler yapısı gereği, yük altında sata diskler de ısınıyor kullandık hepimiz ama bir sorun yaşamadım, kronik bir ısınma durumu olsa forumda sıklıkla söz edilirdi, notebook'lar zaten kullanılan ortama göre de sıcak çalışan cihazlardır, en kötü durumda soğutucu stant ile kullanılır bu da genel olarak sistem için sağlıklı olur.

hocam selam ssd veya m2 disk

browser açılış hızları veya sayfaları, windows menülerinin açılışları v.s gibi genel anlamda hıza etkisi var mı? yoksa ram mi bunu sağlıyor?

bazı yayıncıları izliyorum pc de adam browser açıyor uçuyor hızı açılış hızı.

mesela ssd yerine m2 ye geçilse bu performans windows kullanımında genel olarak artış sağlar mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.