merhaba arkadaşlar.benim 2800 tl bütçem var ancak ssd laptop baktığımda genelde fiyatı 3000den başlıyor bir de diğer özellikleri genelde kötü oluyor.
-250 gb ssd -8gb ram -i7 4. nesil veya aynı ayarda i5 işlemci -ekran kartı çok önemli değil ortalama birşeyler olsun arada bir oyun oynarım öyle çok fazla da değil bir de teknik programlar kullanıyorum unity autocad falan. -şarjı en az 3 saat dayanabilen (çok önemli değil aslında da bulabilirsem iyi olur) -mümkünse klavyesi ışıklı (bu da çok önemli değil ancak geceleri çalıştığım için bazen sıkıntı olabiliyor)
ilk 3 özellik dışında birşeyi çok fazla önemsemiyorum.Zaten kullandığım programlar yazılım programları genelde ortalama bir bilgisayar yeterli bu 3 özelliğe.
ayrıca çevremde 6 kişi asus yüzünden çok sıkıntı yaşadılar hepsinde de kronik harddisk hatası çıktı ve halen daha bazılarının devam ediyor.diğerleri de zaten 2 yıl kadar uğraşıp para iadesi alan aldılar veya değiştirdiler.o yüzden asus istemiyorum. ısınma konusunda da hpnin çok kötü olduğunu biliyorum.yeni bilgisayarları nasıl bilmiyorum ancak önceden çok büyük sıkıntıydı.kullandığım için biliyorum.o yüzden bu markaya da sıcak bakmıyorum. herkes monster öneriyor.çevremde de baya kullanan var sıkıntı yaşayanı görmedim baya müşteriyi memnun etmek için uğraşıyor gibiler ancak böyle küçük bir şirketin ürününü almak ne kadar mantıklı bilmiyorum.ama yine de sıcak bakıyorum hatta şu andahttp://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A7-V5-2-1.html?srt=UP#.VV9fwdLtmko bu modelini almayı düşünüyorum.piyasada en iyisi olarak bu var sanırım.
bu özelliklerde başka hangi laptoplar var önerebilir misiniz?
monster ve victor bakın. özelleştirme imkanı olduğu için ssd eklemeniz kolay olur.fiyat/performans olarak da diğer markalardan iyiler.
hakan068H
kullanıcısına yanıt
teşekkürler çıkartmışın etmişin benim için ancak bunlardaki 8gb ssd benim hiçbi işime yaramaz ben 240lık ssd falan takarım sadece öyle 1 tb harddisk 60 gb ssd falan uğraşmak istemiyorum zaten depolamıyorum da o kadar
evet f/p konusunda diğer markalara göre çok daha iyiler.ama viktorda çok sorun yaşatıyo gibi forumlarda bir de bu zamana kadar çok duymamıştım viktoru o yüzden o kadar para verip viktoru almak pek mantıklı gelmiyor