Şimdi Ara

Stabil Linux Dağıtımı önerebilirmisiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıkta belirttigim gibi stabil linux dagıtımı arıyorum güncelleme destegine sahip insanı kanser etmicek önerilerini bekliyorum bu ara dagıtımı dizüstü bilgisayara kurucam ona göre bir farklılık varsa yardımcı olursanız sevinirim.

bu arada cihazda win 10 64 bit yüklü dual boot için ayrıca birşey yapmam gereklimidir?

sistem donanımı gerekli ise onuda yazabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacosliTR -- 18 Haziran 2016; 3:37:07 >

• Senin derdini en kolay çözecek Linux Sürümü - Linux Mint'tir. Alternatif olarak ise Ubuntu'ya yönelebilirsin.

Yükleme kısmına gelirsek,

1. Kendi kurulumları vasıtası ile Linux USB bellek oluşturmak sureti ile bir sürümü bilgisayarda görmen senin için performans konusunda bir ön bilgi olacak ve ondan yükleme yapabilirsin.

2. YUMI vasıtası ile daha önceden indirdiğin bir .iso dosyasını hızlı bir şekilde Bootable USB haline getirebilirsin.YUMI'nin güzelliği bir USB içerisine birden çok Linux sürümü yükleyerek multibootable bir USB bellek elde etmene yardımcı olur.

Dualboot için bir şey yapmana gerek yok diye biliyorum ama yine de arkadaşların cevaplarını beklemende fayda var.
  • Güncelleme desteği ve stabillik diyorsan Ubuntu nun en son LTS sürümünü kuracaksın. Mint biraz Windows gibidir görseli.ama Linux ı Linux gibi gösteren Ubuntu dur fedora dır.. Ben destek ve güncelleme olarak Ubuntu tavsiye ederim benim sistem de dual boot win 8.1 ile Ubuntu 14.04 yüklü çok şükür hiç sıkıntım yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacosliTR

başlıkta belirttigim gibi stabil linux dagıtımı arıyorum güncelleme destegine sahip insanı kanser etmicek önerilerini bekliyorum bu ara dagıtımı dizüstü bilgisayara kurucam ona göre bir farklılık varsa yardımcı olursanız sevinirim.

bu arada cihazda win 10 64 bit yüklü dual boot için ayrıca birşey yapmam gereklimidir?

sistem donanımı gerekli ise onuda yazabilirim.

ubuntuyu cok duymussundur . son surumu degilde uzun destek verilen kisaltmasi biseydi de unuttum surumunun en aonuncusunu kurdum . saf hatadan ibaretti hic bisey kurulmuyordu . tavsiye etmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ubuntu lubuntu elementary os ve birkaç dağıtım daha denedim elementary os görsel olarak aralarında en güzeli ve ubuntuya göre hafif üstelik ubuntu tabanlı olduğu için ubuntu uygulamalarını çalıştırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMXIII

Senin derdini en kolay çözecek Linux Sürümü - Linux Mint'tir. Alternatif olarak ise Ubuntu'ya yönelebilirsin.

Yükleme kısmına gelirsek,

1. Kendi kurulumları vasıtası ile Linux USB bellek oluşturmak sureti ile bir sürümü bilgisayarda görmen senin için performans konusunda bir ön bilgi olacak ve ondan yükleme yapabilirsin.

2. YUMI vasıtası ile daha önceden indirdiğin bir .iso dosyasını hızlı bir şekilde Bootable USB haline getirebilirsin.YUMI'nin güzelliği bir USB içerisine birden çok Linux sürümü yükleyerek multibootable bir USB bellek elde etmene yardımcı olur.

Dualboot için bir şey yapmana gerek yok diye biliyorum ama yine de arkadaşların cevaplarını beklemende fayda var.

Mint Kurdum hoşuma gitti bunu biraz kullanıp digerlerini inceleyeceğim.

• MacosliTR kullanıcısına yanıt
    Ben kendim Lubuntu ile Windows 8 bir arada kullanıyorum.

Lubuntu'ya ek olarak Youtube-dl indirmeni tavsiye ederim. Ayrıca uGet indirip www.youtubemultidownloader.com üzerinden Youtube playlistlerini bilgisayarına indirerek istediğin gibi arşiv yapabiliyorsun. Özellikle eğitim videoları indirmek için bu yöntemi tavsiye edebilirim. Linux ile ilgili en büyük kaynak Youtube'dur. Biraz İngilizce arama yaparak Linux ile ilgili geniş bir kaynak arşivine ulaşabilirsin.

Terminal'e aşağıdaki kodları yazarak bunları elde edebilirsin.
    sudo apt install youtube-dl 

sudo apt install uget

Ayrıca Youtube-dl kullanımları ve kodların tanımlarına İngilizce ulaşabilmek için Terminal üzerinden:

man youtube-dl

yazabilirsin.

İlgili video:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMXIII -- 2 Temmuz 2016; 14:53:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MMXIII

Ben kendim Lubuntu ile Windows 8 bir arada kullanıyorum.

Lubuntu'ya ek olarak Youtube-dl indirmeni tavsiye ederim. Ayrıca uGet indirip www.youtubemultidownloader.com üzerinden Youtube playlistlerini bilgisayarına indirerek istediğin gibi arşiv yapabiliyorsun. Özellikle eğitim videoları indirmek için bu yöntemi tavsiye edebilirim. Linux ile ilgili en büyük kaynak Youtube'dur. Biraz İngilizce arama yaparak Linux ile ilgili geniş bir kaynak arşivine ulaşabilirsin.

Terminal'e aşağıdaki kodları yazarak bunları elde edebilirsin.
    sudo apt install youtube-dl 

sudo apt install uget

Ayrıca Youtube-dl kullanımları ve kodların tanımlarına İngilizce ulaşabilmek için Terminal üzerinden:

man youtube-dl

yazabilirsin.

İlgili video:

teşekkür ederim deneyeceğim şimdi youtube dan ufak tefek videolara bakmaya başlamıştım yararlı olucak. :)

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.