Şimdi Ara

Stajyer Haksızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 2 hafta önce direksiyon sınavını kazandım şimdi randevuya yer yok 2016 ya stajyer ehliyetine kaldım büyük ihtimal ama ben 2015 de kazandım sınavı böyle saçmalık mı olur ya :( ben stajyer ehliyetiyle hiç yapamam ya kuralları gördünüz mü ?

Stajyer ehliyet uygulamasında sürücü, 2 sene boyunca 75 ceza puanına ulaşırsa, ehliyetine el koyulacak ve psikolojik durumunun tespiti için psikoteknik testine girmesi gerekmektedir. Psiko-teknik belgesi aldıktan sonra sürücü kursuna başvurarak tekrar ehliyet alması gerekecek.

75 Ceza puanı nasıl doldurulur?
    Sık yapılan hataların ceza puanları:

- Trafikte seyrederken telefonla konuşmak : 10 Ceza puanı
    - Kırmızı ışıkta geçmek : 20 Ceza puanı
    - Emniyet kemerini bağlamamak : 15 Ceza puanı
    - Hız sınırını aşmak : 10 Ceza puanı
    - Muayenesiz araç kullanmak : 10 Ceza puanı
    - Park yasağına uymamak : 20 Ceza puanı
    - Yayaların geçiş üstünlüğü olan yerlerde, yayalara izin vermemek : 20 ceza puanı
    - Şerit izleme kurallarına uymamak : 20 Ceza puanı
    Yorum: 75 ceza puanına ulaşmak, 3-4 hata yapmanız durumunda gerçekleşebilir (Yapılan hatanın ceza puanına göre).

:( BEN BİDA SINAVLARA GİREMEM KURSA PARA VERMEM ARKADAŞLAR BÖYLE SAÇMALIK OLAMAZ YA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetoguz10 -- 28 Aralık 2015; 10:23:49 >

• ahmetoguz10 kullanıcısına yanıt
    ben daha direksiyon sınavını kazanmadım fakat forumda konuşanlar şöyle diyordu randevu almadan karakol önünde muameleciler bulunuyorumuş acelesi olan işini muameleci ile cözsün demişlerdi tabi onada bi ücret vericeksin
  • E iyi de bu kurallara zaten uyman lazim? Hiz sinirini falan asmayi mi dusunuyorsun ki? Ha tabii bazen hata yapabilirsin ama 75 dolmaz 2 senede.

Bu arada ben senin kalmayacagini dusunuyorum stajyere, cunku stajyer olacaklarin alacagi egitim direksiyon sinavi vs farkli olacak oyle bir egitim almadiktan sonra stajyere kalmak sacma olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stajyere kalmasanız bile bu kurallarla yapmak zorundasınız 100 puan sınırınız var nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama İstanbulda her yer mobil/sabit eds doluyor.İstanbul gibi büyük şehirlerden sonra tüm türkiyede yaygınlaştırırlar bu uygulamaları.
  • Arkadaşlar normalde zaten hızlı süren biri değilim dikkatli sürüyorum hocalarımda söylüyor çok iyi sürüyorsun ama parkta biraz sıkıntı olur diye korkuyorum ondan ceza puanınından korkuyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik heyet raporuna itiraz
    3 yıl önce açıldı
    üniversite disiplin cezası
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.