Şimdi Ara

Askerden Sivile Sözlü Taciz Ve Suç Duyurusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bugün askeri nöbetini yapan bir er tarafından kız arkadaşıma ben yanında olmadığım zamanda sözlü tacizde bulunulmuş. Olaydan 13 dakika sonra olay yerine vardım ve askeri zor bela nöbet kulübesinden çıkardıktan sonra sözlü tartışmaya girdik, sözlü tacizde bulunmadığını ve yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. Ben bağırmaya devam edince yapmadım dedim ya lan dedikten sonra silahını çekip bana ateş etmeye çalıştı fakat diğer askerler tarafından tutuldu. Bu sefer onların birisinin silahını aldı ama onunla da ateş edilmesine fırsat verilmeden üstüne atladı diğer askerler.

İnternet üzerinden yaptığım araştırmada ilgili birimin amirliği dışında Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunabileceğimi öğrendim. Adam öldürmeye teşebbüsten yarın savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Sözlü taciz hakkında ise kız arkadaşım suç duyurusunda bulunacak. Benim merak ettiğim nokta ise askeriyenin dışından bağırarak askeri bir şekilde dışarıya çıkardığımda söz konusu hareketimden dolayı suçlu olup olmamam, eğer suçlu isem suçumun niteliği ve cezası nedir?

Bu arada önemi var mı bilmiyorum ancak kız arkadaşım ile ilişkim 5 senelik, aileler tanışıyor. Bir nevi sözlü denilebilir. Olayı, özellikle hukuki boyutta inceleyebilecek arkadaşlardan durum hakkında yardım etmelerini rica ediyorum.

• Bu askerlerde nasıl bi kafa var anlamıyorum, vatandaşa silah çekmek nedir arkadaş. Silah G3 değil mi? Tabanca filan değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Etkisizeleman

Bu askerlerde nasıl bi kafa var anlamıyorum, vatandaşa silah çekmek nedir arkadaş. Silah G3 değil mi? Tabanca filan değil

Uzun namlulu silah, tabanca değil yani.
  • Adam nöbetteyken bide sizinlemi uğraşmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Idos

Adam nöbetteyken bide sizinlemi uğraşmış

Merak etme güzel kardeşim, benim kız arkadaşımın babası da astsubay. Baban asker olduğu için kendini savunma yapmak zorunda hisstme ki bu kendini bilmezlerden farkın olsun.
  • Hakkinizi arayin hocam. O elindeki silah boncuklu tabanca degil, kazara ateslese olum kacinilmaz Allah korusun. Sozlu tacizin ozuru kabul olur ama silahin sakasi olmaz, savciliga basvurun.

• Hic bir asker o riski goze alamaz sen kiz arkadaşını sorgula bir yalan söylüyor olabilir yada gercekten yanlis anlasilma vardır.Ve yine tartismadan dolayi g3 e sarilmaz asker.Mermilerden 1i kaybolsa basina neler gelecegini bilir ki sen silahina sarildi diyorsun.Adama artik ne dediysen vursaymis keske seni.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Askerin bu kadar basit bir olay için size silah doğrultması mantıklı gelmedi bana
  • @Clochardd;
    Dilekçemi hazırladım, sanık bilgilerini yarın öğrendikten sonra savcılığa vereceğim.

@alcarzer44;
    5 yıldır yalan söylemeyen kız arkadaşım şimdi mi söyleyecek? Adama hakaret derecesinde bir söz söylemedim. Olur da annen veya kız kardeşin de sana ileride yalan söylerse! seni de umarım vururlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcarzer44

Hic bir asker o riski goze alamaz sen kiz arkadaşını sorgula bir yalan söylüyor olabilir yada gercekten yanlis anlasilma vardır.Ve yine tartismadan dolayi g3 e sarilmaz asker.Mermilerden 1i kaybolsa basina neler gelecegini bilir ki sen silahina sarildi diyorsun.Adama artik ne dediysen vursaymis keske seni.

Forumda aykiri olucam diye kafayi yediniz iyice. 18-19 yasinda okumamis serserileride aliyolar askere bil bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: Zoras

@Clochardd;
    Dilekçemi hazırladım, sanık bilgilerini yarın öğrendikten sonra savcılığa vereceğim.

@alcarzer44;
    5 yıldır yalan söylemeyen kız arkadaşım şimdi mi söyleyecek? Adama hakaret derecesinde bir söz söylemedim. Olur da annen veya kız kardeşin de sana ileride yalan söylerse! seni de umarım vururlar.

Hocam bende askerlerin icinde buyudum.Sen silah cekti diyorsun sence bu yasima kadar neden hic boyle bir olay duymadım yada gormedim.Siz erleri gözünüzde fazla buyutuyorsunuz.1 mermi diyorum sana hayatını karartir adamin kaybedecegine kendini vurur daha iyi.Sen de gelmis beni vuracakti diyorsun.Hemde hakaret etmedim sadece tartistik diyorsun.Kalibimi koyarım ortaya anlattıklarınizda eksiklik yada yanlislik var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Valar Dohaeris

Askerin bu kadar basit bir olay için size silah doğrultması mantıklı gelmedi bana

Sıkıntı orada ya zaten. Suçluluk psikolojisi ve herkesin olayı görerek toplum içerisinde rencide olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Kendi suçum olsa ben niye savcılığa başvurayım en başta, kamera kayıtları ortadayken?
  • hocam olay sanada patlar haberin olsun nöbetteki askeri işinden alıkoymuşun kimbilir ne dedinde zorla klübeden çıkardın yanındaki diğer 2 askerde senın hakkında şahitlik yaparsa senın başın yanar haberin olsun boşa işi büyütüp dallandırmaya gerek yok çok uçuk değilse kız arkadaşına ne demiş ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcarzer44

quote:

Orijinalden alıntı: Zoras

@Clochardd;

@alcarzer44;

Hocam bende askerlerin icinde buyudum.Sen silah cekti diyorsun sence bu yasima kadar neden hic boyle bir olay duymadım yada gormedim.Siz erleri gözünüzde fazla buyutuyorsunuz.1 mermi diyorum sana hayatını karartir adamin kaybedecegine kendini vurur daha iyi.Sen de gelmis beni vuracakti diyorsun.Hemde hakaret etmedim sadece tartistik diyorsun.Kalibimi koyarım ortaya anlattıklarınizda eksiklik yada yanlislik var.

Benim ailemde de pek çok asker var, dediğim gibi kız arkadaşımın babası da astsubay. Kendisiyle konuştuk, o da erin çok büyük bir hata yaptığını ve gereken yerlere başvuracağını söyledi. Benim garipsediğim nokta da burası zaten. Annesine bilmem neye küfür etsem ki her türlü haklıyım orası başka konu, ancak o zaman böyle bir tepki verir insan. Öyle bir şey de yapmadım işte. Elbette "sen ne yaptığını sanıyorsun lan" gibi cümleler kurdum ama burada bir hakaret yok zaten.

• Senin alacağın ceza adamın yanında kaç kat fazla olur haberin var mı ?
    Görevini yapmakta olan askeri zorla görev yerinden alıkoymak nöbet tutmasına engel olmak hele böyle çekiştirme falanda varsa darp falan diyip rapor bile alır. Allah muhafaza seni tıkarlar çıkamazsın. Ayrıca sana kesinkez şahitlik yapcak insanlar var mı ? Yoksa şahitin sıkıntı
  • serin serin geldi bana böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: achmaster

Senin alacağın ceza adamın yanında kaç kat fazla olur haberin var mı ?
    Görevini yapmakta olan askeri zorla görev yerinden alıkoymak nöbet tutmasına engel olmak hele böyle çekiştirme falanda varsa darp falan diyip rapor bile alır. Allah muhafaza seni tıkarlar çıkamazsın. Ayrıca sana kesinkez şahitlik yapcak insanlar var mı ? Yoksa şahitin sıkıntı

Pek çok açıdan kamera kaydı var, fiziki olarak bir temas yok. Sanırım ailemdeki avukatlara danışmak daha iyi olacak, gece gece uyandırmayayım dedim ama buradaki seviye malesef yerlerde.
  • olay tandoğan ordu evinin orada mı oluyor ?
  • Kufur etmedin diye rahatim saniyoraun ama tahrik etmissin adami besbelli.

Ayrica olayda gizlenen seyler var gibi ,durup duurrken asker kiza niye hakaret etsin yada laf atsin nobette duran asker sonucta .Ha ola ki denk geldi, mahkemeye gideceksin zaten kim hakli kim haksiz hakim karar versin cunku burda objektif bi anlatim yok ama silah cekmek fazla geldi ama sende rahat durmamissin

• öyle bi anlatmışın ki(yada ben öyle anladım) davayı kesin kazanacakmışın gibi.

adam asker diye suçluymuş gibi.

mahkeme muhtemelen askeri ve arkadaşlarına da dinleyecek. bu dava böyle uzayıp gidecek.
    video kaydı vs. varsa işin kolaylaşır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.