Şimdi Ara

Askerden Sivile Sözlü Taciz Ve Suç Duyurusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir kere o asker nöbet yerini terketmiş , silahına sarılmış falan , çok canını sıkarlar onun ( he kafadan sıkıntılıysa son 5-10 günüyse hiç bir şey olmaz )

sana gelince sende yok işte yasak bölgeye girmişindir vay efendim bilmem ne maddesini ihlal etmişsindir , madem dünür bey astsubay yarın ilk iş ondan görüşünü al

ayrıca , niye olayı uzatıyosun onu anlamadım o askeri zaten komutanları yeteri kadar öper bunuda herkes bilir

he bide , askerliğini yaptın mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 30 Mayıs 2013; 3:01:40 >
  • @Zoras Tamam arkadaş git aç davani takipçisi ol bu olayin.. O asker bozuntusunun cezasini vereyim derken SEN ceza yersen bi zahmet gelip yine buraya konu aç ama... Öyle yada böyle Görevi başindaki askere hakaret ediyosun sözlü dalaşiyosun.. Bunu gidip yok astsubay tanidigm var yok şuramdan tanidiğim var Özellikle diyosun kaç mesajdir Bunu gidip ilk elden onlara anlatmiyosun, Orda o askerle dalaşiyosun sonra '' ama ben hakliyim '' diyosun.. Hakliyken haksiza düştün diyorum bende..

Neyse... Umarim kim hakettiyse cezasini çeker.. Sen ise sen, Kiz arkadaşinsa Kiz arkadaşin, Askerse Asker.. Okey ? Ama yine yazacağim, anlatilan olay bana inanilir Gelmedi.. Ortada Bilinmeyen, Büyük ihtimalde kizin anlatmadiği bişey var.. Kizin geçerken Tahrik etmediğini nerden biliyosun diye sorsam '' Eee biz 5 yildir çikiyoruz onu tanirim falan '' diyeceksin.. O yüzden sormuyorum..

Nöbetteki asker Öyle paşa keyfi istedi diye Kimseye silah çekmez çekemez.. Hele hele diyosun ki Kendi silahini elinden aldilar Bu sefer arkadaşinin silahina falan davrandi diyosun.. Büyük ihtimal yine sen Onu taniyorum bunu taniyorum falan muhabbetine girdin orda askerde (her ne kadar yapmamasi gerekiyorsada) Başlarim sanada onlarada dedi ve olay gelişti...

Ve yine yazacağim Senin askerlikle falan alakan yok bana boş yere şöyle böyle deme.. Asker psikoloji denen bişiy var onu HİÇ yaşamadiğin bilmediğin çok bellii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 30 Mayıs 2013; 3:05:40 >

• Bu olaydan bişe çıkmaz sen askeri oyalamaktan cezanı alırsın olur biter. Olayı ayrıntılı yazmamışsın ki bu anlattıklarınla basit bir olay için tartışmaya girmişsin ve o askerin arkadaşları asker aleyhine bir tanıklık yapmayacaklar, sen tek başına ne ispat edeceksin? Adam öldürmeye teşebbüs o kadar kolay mı sanıyorsun boşuna şikayet etme adam gidip bir an iftiraya uğradım korkutmak için öyle şeyler yaptım vs diyecek yanındaki askerlerde o yönde tanıklık yapar iş kapanır. Senin bu mevzuda ispatın yok elin boş. Hukuken bir şey yapamazsın kısacası. Kaldı ki madem kız arkadaşın sözlü tacize uğramış niye orda olayı büyütmemiş? Sözlü tacizi de kanıtlayamasınız ki zaten kısacası asker burda haklı çıkar çünkü sende hatalısın dağ başımı bura kulübeden asker çıkarıyosunda görevi başındaki askerle tartışmaya giriyorsun eşkıyamısın sen? git önce yetkili bir yerlerle görüş ne biliyim komutanına falan durumu söyle burda sen hatalı çıkacaksın gibi geliyor bana işin sonunda. gelişmeleri bekliyoruz

• İlk olarak asker bire bir tartışmaya girmekle büyük bir hata yapmışsın bu olayı direk üstlerine taşısaydım hiç bir sıkıntı çekmezdin asker ne kadar suçlu olsada sende bir o kadar suçlusun askerin alacağı ceza senin alacağın cezanın yanında hiç birşey nöbet tutan askere üstlerinin dokunması bile yasak iken sen sivil halinle cezalandırmaya çalışmışsın bu işi burada kapat zararlı sen çıkarsın.
  • CSB diyesim geldi Adam niye seni taramaya çalışsın ki. Engelledikleri yetmiyor bir de arkadaşının silahından ateş etmeye çalışmış yok deve Ya o adam deli olduğu halde askere alınmış ya da bu bir CSB

Edit : Bir askerle tartışmaya girmenizi önermem çünkü öyle ya da böyle suçlu çıkma durumunuz vardır. Üstlerine bildirmeniz daha kolay ve etkili bir çözüm olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 30 Mayıs 2013; 3:16:37 >
  • konu fake inanmayin kız arkadaşının babası astsubaysa burda kime ne soruyorsn
  • Olayın doğru olduğunu varsayıp, 1-2 şey söylemek istiyorum.

Nöbet kulübesinden çıkarman için askeriyenin içine girmen gerekiyor. Benim askerlik yaptığım yerde, öyle elini kolunu sallayan içeriye giremezdi. Hem askeriyeye dalıyorsun hem de nöbet tutan askere müdahale ediyorsun. Sadece bu yaptıkların için o askerin seni uyarıp, silah doğrultma hakkı olduğunu biliyor musun? Silahlı mısın, canlı bomba mısın, terörist misin, deli misin nereden bilsinler? Bu konuda %100 ceza alırsın gibi geliyor bana. Bunlar basit şeyler değil, olmamalı da zaten.

Kız arkadaşına laf atması tabii ki yanlış, ben de delirirdim büyük ihtimalle senin yaptığını yapardım ama, doğrusu o değil. Askerliğini yapanlar bilir, her türden insan vardır. Hatta insan sınıfına girmeyenler de vardır içlerinde. Doğrusu nizamiye nöbetçi subayıyla görüşüp, olayı anlatmandı. Ya da direkt savcılığa suç duyurusunda bulunmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

@Zoras Tamam arkadaş git aç davani takipçisi ol bu olayin.. O asker bozuntusunun cezasini vereyim derken SEN ceza yersen bi zahmet gelip yine buraya konu aç ama... Öyle yada böyle Görevi başindaki askere hakaret ediyosun sözlü dalaşiyosun.. Bunu gidip yok astsubay tanidigm var yok şuramdan tanidiğim var Özellikle diyosun kaç mesajdir Bunu gidip ilk elden onlara anlatmiyosun, Orda o askerle dalaşiyosun sonra '' ama ben hakliyim '' diyosun.. Hakliyken haksiza düştün diyorum bende..

Neyse... Umarim kim hakettiyse cezasini çeker.. Sen ise sen, Kiz arkadaşinsa Kiz arkadaşin, Askerse Asker.. Okey ? Ama yine yazacağim, anlatilan olay bana inanilir Gelmedi.. Ortada Bilinmeyen, Büyük ihtimalde kizin anlatmadiği bişey var.. Kizin geçerken Tahrik etmediğini nerden biliyosun diye sorsam '' Eee biz 5 yildir çikiyoruz onu tanirim falan '' diyeceksin.. O yüzden sormuyorum..

Nöbetteki asker Öyle paşa keyfi istedi diye Kimseye silah çekmez çekemez.. Hele hele diyosun ki Kendi silahini elinden aldilar Bu sefer arkadaşinin silahina falan davrandi diyosun.. Büyük ihtimal yine sen Onu taniyorum bunu taniyorum falan muhabbetine girdin orda askerde (her ne kadar yapmamasi gerekiyorsada) Başlarim sanada onlarada dedi ve olay gelişti...

Ve yine yazacağim Senin askerlikle falan alakan yok bana boş yere şöyle böyle deme.. Asker psikoloji denen bişiy var onu HİÇ yaşamadiğin bilmediğin çok bellii.

Sonuç 1,elde var sıfır.Aklı başında bir askerin durup,dururken yoldan geçen kıza laf atması...konu inandırıcı gelmedi.O yoldan kız arkadaşını geçtim,Angelina Jolie gibi kızlar geçtiğine bahse girerim.O asker birçok kişiye laf atsa,muhakkak üst kademedeki komutanının kulağına gider,yani başının yanacağını bilir.

En önemli mevzu ise silahın emniyet kilidini açıp,ateş etmesi yalnızca 2 saniyesini alır.O iki saniye içinde yanındaki diğer arkadaşlarının onu tutabilme ihtimali çok düşük.Kadınları iyi tanıyanlar bilir,yaş,evlilik,ahlak...gözetmeksizin çıkarlarına ulaşmak için %80 i çok yalan söyler.kız arkadaşının doğru söylediğinden eminmisin ? Çevredeki görgü tanıkları,kamera kayıtlarını vb. kendi gözünle gördün mü ? Durup dururken bir askerin yoldan geçen vatandaşa laf atması enteresan.Olayın bilinmeyeni var,kız arkadaşın herşeyiyle haklı mı ?

Para,emek ve boşa zaman kaybı yaptığın eylem.Her laf atan kaale alınsaydı,hiçbir avukat aç kalmazdı

• CSB.

Ne kadar çok sazan varmış Askeriye orası askeriye. Resmi bir kurum hatta en resmi kurum. Asker birine silah çekse ne olur? Komutanlar gelir, resmi prosedür devreye gider. Sen şikayet etmeden zaten bir sürü şey olur.
  • Kesin Ankara ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birisi dayım polis eniştem astsubay diyen atarlı ask.fm ergenini koysun ya konu böyle eksik kalmış

• Fena CSB geldi cidden.Üstteki arkadaşlar haklı.Emniyeti açıp ateşleme süresinde kimse tutamaz onu Bunu 10 yaşındaki çocuk bile akıl edebilir.
  • la kışladan içeriye nasıl girdin de adamı matrix havasında tutup çektin adam seni kışlaya girdiğin anda istese vurabilir silahını doğrultabilirde,ne malum canlı bomba olmadıgın falan zaten bu ara olay cok yani çekip vurabilirdide,ayrıca dava açıcakmışsın aç bakalım adam orda üstüme yürüdü bende usül gereği silahı doğrulttum geldi bana saldırdı der olay sana patlar,yarın davanı aç ama gene kendi bildiğini yaparsın sonucları bekliyoruz ailecek.
  • hemen yalan vs diye atlamayin mantiksiz fln ama belki asker piskopattir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zoras

Merhaba arkadaşlar. Bugün askeri nöbetini yapan bir er tarafından kız arkadaşıma ben yanında olmadığım zamanda sözlü tacizde bulunulmuş. Olaydan 13 dakika sonra olay yerine vardım ve askeri zor bela nöbet kulübesinden çıkardıktan sonra sözlü tartışmaya girdik, sözlü tacizde bulunmadığını ve yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. Ben bağırmaya devam edince yapmadım dedim ya lan dedikten sonra silahını çekip bana ateş etmeye çalıştı fakat diğer askerler tarafından tutuldu. Bu sefer onların birisinin silahını aldı ama onunla da ateş edilmesine fırsat verilmeden üstüne atladı diğer askerler.

İnternet üzerinden yaptığım araştırmada ilgili birimin amirliği dışında Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunabileceğimi öğrendim. Adam öldürmeye teşebbüsten yarın savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Sözlü taciz hakkında ise kız arkadaşım suç duyurusunda bulunacak. Benim merak ettiğim nokta ise askeriyenin dışından bağırarak askeri bir şekilde dışarıya çıkardığımda söz konusu hareketimden dolayı suçlu olup olmamam, eğer suçlu isem suçumun niteliği ve cezası nedir?

Bu arada önemi var mı bilmiyorum ancak kız arkadaşım ile ilişkim 5 senelik, aileler tanışıyor. Bir nevi sözlü denilebilir. Olayı, özellikle hukuki boyutta inceleyebilecek arkadaşlardan durum hakkında yardım etmelerini rica ediyorum.

silah kismi kolpaaaa.birakaydinda sikaydi itoglu.birakin dovcem hesabi biliyo milletin atliyacagini.
    birincisi teror hyoksa bos sarsor verirler sadece goruntu hesabi.
    ikincisi teror olsa bile kurma kolu cekmeden mermi namluda olmaz.kuru kolu cektimi?kuru kolu cektiyse tam tesebbusten her gerekeni yapin.
    ona yapacagin en kotu sey askeri mahkemede 15 gun uzeri cezza.direk askerligi uzar...;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Jst1907

Kesin Ankara ?

Kardeş bu toto mevzusu ne oldu? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CheckVizoR

quote:

Kesin Ankara ?

Sabah sabah ruyanda mı gordun gelecek gelecek utanmayı atlattığım zaman ..

Konu pis yerlere kaymasin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CheckVizoR

quote:

Kesin Ankara ?

Sabah sabah ruyanda mı gordun gelecek gelecek utanmayı atlattığım zaman ..

Konu pis yerlere kaymasin

Yok kardeş yav ben dalgasına yazdım :)

• Asker bana silahını çekti ateş etti o anda polat alemdar reflexi ile kurtuldum yerden hemen silah aldım çatışmaya girdik diye bekliyordum...

Bence CSB bari asker üzerinden yapmayın şunları hiç inandırıcı gelmedi bana
  • Dostum bende askerligimi ankara kara harp okulunda yaptim, uzun donemler cok laf atiyordu. Yapacagin sey su, mesela bizim askerlik yaptigimiz yerde en yuksek rutbe okul komutani tum generaldi,, ona yazili olarak nobet saatini ve gununu yaz, durumu anlat oda askerin boluk komutanina soyler acayip ezerler ama mutlaka SUBAY olsun sikayeti ulastirdigin kisi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.