Şimdi Ara

İdam Cezası Gelmeli (Hırsızlık Suçları İçin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En ufak dahi olsa her türlü hırsızlığa idam cezası gelmeli. Başkasının malına mülküne göz diken insan parazittir toplum içinde. Toplumun huzuru ve mal-mülk güvenliği için hırsızlara idam cezası verilmelidir.

Hırsızlık sorununu birkaç kez tecrübe etmiş biri olarak şunu söyleyeyim: Hırsızlık olayı gerçekleştikten sonra polise; emniyet kurumlarına bel bağlamayın tamamen, aksi halde hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Ha çalınan her neyse size geri gelir mi gelebilir, fakat çoğunlukla gelmiyor. Emniyete gidip ifade veriyorsun, tutanak tutuyorlar, 2-3 sene bile geçse ses seda yok. Diyelim ki güvenlik kameraları olan bir siteye taşındınız, hırsız yakalansa bile çalınan materyal ortada yok. Malınızı mülkünüzü korumanın en iyi yolu baştan çaldırmamaktır, bunu belirteyim.

Bedelli askerlik sırasında infaz koruma memuru arkadaştan (gardiyan) hapishane koşullarını dinlemiştim, inanın bana 5 yıldızlı otel gibi. Koşulları öyle bir yapmışlar ki yuh diyorsunuz. Cezaevinde ceza mı alıyorlar, on numara konfor koşullarında tatil mi yapıyorlar belli değil. Hırsız bir arkadaşı olan başka bir arkadaş diyor ki birçok hırsız yakalanmak için hırsızlık yapıyormuş; kış mevsimini cezaevinde geçirmek için yaz ve sonbahar mevsimlerinde hırsızlık eylemlerini arttırıyorlarmış.

Bir baklava ve antepfıstığı çalındı diye 9 yıl hapis cezasının verildiği eski Türkiye'yi özledim. (10 Ağustos 1997 tarihli olaydır verdiğim örnek).

Hırsızlık konusuna en iyi çözüm idam. Ya da işkence. Daha iyi çözümü yok.

• İdam kimseye verilebilecek bir yetki olmamalı.Suç ne olursa olsun diyelim ki birisine iftira atıldı,veya suçlu olmamasına rağmen zan altında kaldı.Siz bir hata yapıp bu kişiyi suçlu buldunuz.Kişi bu yanlışlıklardan ötürü hapse gider,veya ceza alırsa pekala cezası bitince farklı yollardan aldığı cezadan şikayetçi olup hakkını arayabilir.Siz bu adamı asarsanız ve sonrasında haklı olduğu ortaya çıkarsa ne yapacaksınız?

Kesin delil veya kesin adalet diye bir şey kesinlikle söz konusu olamaz.Biz mükemmele en yakını yapmaya çabalayalım adalet sistemimiz o kadar kusurlu ki başkalarının yaşamamasına karar verene kadar konuşulacak çok fazla şey var.
  • Suçlu Psikolojisini bilmeden böyle şeyler söylemeyelim. Suçlular ceza arttıkça daha çok suça meyilli olurlar o yüzden boş beleş muhabbet de yapmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AFA8787CF

Bu mesaj silindi.
    Ben ateistim hocam. Dogmalara göre hukuk koymaya başlarsak iş giyim-kuşama, yeme-içmeye kadar varır. Dogmalardan bağımsız bir şekilde idam veya işkence iyi bir ceza olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 16 Nisan 2019; 23:45:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilge Türk

Suçlu Psikolojisini bilmeden böyle şeyler söylemeyelim. Suçlular ceza arttıkça daha çok suça meyilli olurlar o yüzden boş beleş muhabbet de yapmayalım.
    Hırsızlık cezaları daha az 10 yıl öncesine göre. Peki hırsızlık istatistikleri doğru orantılı mı; cezaların azalmış olması denk oranda düşürdü mü hırsızlık olaylarını?
    Memurlar.Net
    ��te Emniyet istatistikleri: Son be� y�lda su�lular ?canla malla' �al��m��!
    https://www.memurlar.net/haber/65470/iste-emniyet-istatistikleri-son-bes-yilda-suclular-canla-malla-calismis.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Daimon88

Hırsızlık cezaları daha az 10 yıl öncesine göre. Peki hırsızlık istatistikleri doğru orantılı mı; cezaların azalmış olması denk oranda düşürdü mü hırsızlık olaylarını?
    https://www.memurlar.net/haber/65470/iste-emniyet-istatistikleri-son-bes-yilda-suclular-canla-malla-calismis.html

Alıntıları Göster
    Dikkat ediyorsan cezalar düşüncede suçlular azalıyor diye bir kelime kullanmadım hocam ? Sadece cezanın artması buna bir yarar sağlamaz aynı ceza düşünce olduğu gibi yine suç oranları artar. Bunun sebebi çok uzun anlatması güç ancak bunları kafadan sallamıyorum ilk Psikoloji uzmanları bunu demiş

• Ben de bir hırsızlık olayı yaşamıştım polise gittim sadece tutanak tuttular, ben esnaftan kamera görüntüleri falan topladım götürdüm, bir görüntü kaydından bu adamı nasıl bulalım film mi sandın dedi yolladı. Avukatla savcılığa gittim, savcı basit bir hırsızlıktan devletin kaynaklarını harcayıp adamı içeri alıp daha önemli suçluluların yerini mi kapatalım dedi
    En son lanet olsun ben ne pislik adammışım beni alın içeri dicektim

Edit: olay yaşandığında daha reşit değildim, bir de polis beni odada tek isteyip üstüme gelmişti, telefonu sen mi kaybettin böyle hırsızlık yalanı uyduruyorsun falan.. şimdi gülerek anlatıyorum akıllandım ellerim hep cebimde artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 17 Nisan 2019; 10:41:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Ben de bir hırsızlık olayı yaşamıştım polise gittim sadece tutanak tuttular, ben esnaftan kamera görüntüleri falan topladım götürdüm, bir görüntü kaydından bu adamı nasıl bulalım film mi sandın dedi yolladı. Avukatla savcılığa gittim, savcı basit bir hırsızlıktan devletin kaynaklarını harcayıp adamı içeri alıp daha önemli suçluluların yerini mi kapatalım dedi
    En son lanet olsun ben ne pislik adammışım beni alın içeri dicektim

Edit: olay yaşandığında daha reşit değildim, bir de polis beni odada tek isteyip üstüme gelmişti, telefonu sen mi kaybettin böyle hırsızlık yalanı uyduruyorsun falan.. şimdi gülerek anlatıyorum akıllandım ellerim hep cebimde artık
    Birleşik Devletler'de de umursamıyorlar hocam, sadece Türkiye'ye özgü değil.

O yüzden hırsızı yakaladığın yerde komalık etmelisin. En az altı ay hastanede yatmalı. Cezaevinde konforlu bir şekilde tatil yapmasından daha iyidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İdam neden kaldırıldı
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İdam kimseye verilebilecek bir yetki olmamalı.Suç ne olursa olsun diyelim ki birisine iftira atıldı,veya suçlu olmamasına rağmen zan altında kaldı.Siz bir hata yapıp bu kişiyi suçlu buldunuz.Kişi bu yanlışlıklardan ötürü hapse gider,veya ceza alırsa pekala cezası bitince farklı yollardan aldığı cezadan şikayetçi olup hakkını arayabilir.Siz bu adamı asarsanız ve sonrasında haklı olduğu ortaya çıkarsa ne yapacaksınız?

Kesin delil veya kesin adalet diye bir şey kesinlikle söz konusu olamaz.Biz mükemmele en yakını yapmaya çabalayalım adalet sistemimiz o kadar kusurlu ki başkalarının yaşamamasına karar verene kadar konuşulacak çok fazla şey var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cross Marian

İdam kimseye verilebilecek bir yetki olmamalı.Suç ne olursa olsun diyelim ki birisine iftira atıldı,veya suçlu olmamasına rağmen zan altında kaldı.Siz bir hata yapıp bu kişiyi suçlu buldunuz.Kişi bu yanlışlıklardan ötürü hapse gider,veya ceza alırsa pekala cezası bitince farklı yollardan aldığı cezadan şikayetçi olup hakkını arayabilir.Siz bu adamı asarsanız ve sonrasında haklı olduğu ortaya çıkarsa ne yapacaksınız?

Haklısın hocam, mantıklı. %100 kesinlik varsa idam edilsin, eğer %100 bir kesinliği yoksa ömür boyu hapis cezası verilsin hırsızlara, hapiste yatan kişinin suçsuzluğu kanıtlanırsa serbest bırakılsın ve tazminat ödensin.

• Hocam idamın sıkıntısı şu ki mahkumun aslında suçlu olmadığı ortaya çıkarsa geri dönüşü olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilge Türk

Suçlu Psikolojisini bilmeden böyle şeyler söylemeyelim. Suçlular ceza arttıkça daha çok suça meyilli olurlar o yüzden boş beleş muhabbet de yapmayalım.
    Suçlu idam ile birlikte yok olucağı için ortada suç işleyecek biriside kalmıyıcak. Ben de diktatörlük yetkisi olsaydı ahh varya o suçluların kökünü kazırdım tecavüzcü, hırsız, katil stalin ne büyük adammış gulagları kurmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John WICK -- 17 Nisan 2019; 1:20:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

Suçlu idam ile birlikte yok olucağı için ortada suç işleyecek biriside kalmıyıcak. Ben de diktatörlük yetkisi olsaydı ahh varya o suçluların kökünü kazırdım tecavüzcü, hırsız, katil stalin ne büyük adammış gulagları kurmuş.

Alıntıları Göster
    Dünyada tek bir suçlu olsaydı dediğiniz olay çok doğru olurdu ancak birden fazla suçlu var hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Levan Saginashvili

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Cahillik daha kötü, sonunda senin gibi olmak var çünkü.
  • Şu "Fakir adam, çocuğu için ilaç çaldı. Çaresiz kadın donduğu için mont çaldı." haberlerinde hırsızlığı meşrulaştıran, hırsızlara acıyan kimselere ne demeli, ne yapmalı peki?
  • Hırsızlığa idam ağır olacaktır. Çalınan mal iş görmez hale geldiyse maddi bir destek çıkabilir devlet maneviyatına yapacak bir şey yok. Hırsızlık yapılan elin kesilmesi iyi olabilir osmanlıdaki gibi. Ama ben tecavüzcülere idamın kesinlikle gelmesini isterim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baltalimanı seks ofisi

Hocam idamın sıkıntısı şu ki mahkumun aslında suçlu olmadığı ortaya çıkarsa geri dönüşü olmuyor.
    Yukarıda buna cevap vermiştim:

"Haklısın hocam, mantıklı. %100 kesinlik varsa idam edilsin, eğer %100 bir kesinliği yoksa ömür boyu hapis cezası verilsin hırsızlara, hapiste yatan kişinin suçsuzluğu kanıtlanırsa serbest bırakılsın ve tazminat ödensin."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levan Saginashvili

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Zamanında Suriye'den ABD'ye iltica etmiş bir kadın vardı, seminerleri falan var, onun sözlerini alıntı yaptın galiba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

Alıntıları Göster
    Komünist ülkeler günümüzün şeriat ülkeleriyle denk durumdaydı özgürlük ve mutluluk açısından; hala daha öyle. Ve Stalin birçok masum insanın katledilmesinden sorumludur. Birkaç suç için idam cezasını kesinlikle destekliyorum. Stalin'i ise asla!

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.