Şimdi Ara

İdam Cezası Gelmeli (Hırsızlık Suçları İçin) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: drejtc

ALLAH IN hükmünü bugün uygulayalım yarın hırsızlık biter.

Alıntıları Göster
    Hocam bir ateist olarak şunu belirteyim: Hırsızlığın cezası kol kesmek dahi olsa dini kurallar gereği yapılmamalıdır. Yoksa bu kurallar sirkülesi günlük hayatın diğer kollarına da sıçrar; buna yeme-içme, giyim-kuşam vs. gibi. Ve ülke mutsuzlukta zirve yapar, yaşamaktan nefret hale gelir masum insanlar da. Sonuçta kültürel farklılıklar var sizle benim aramda, onun gibi.
  • Ya idama gelene kadar ellerini kollarini sallayarak çıkıyorlar geri kisa sürede. Görüntü olmasına rağmen cinayet olmadığı için arayı bulmuyorlar hic tutuklanmiyorlar bile. Hala çalmaya devam ediyorlar elleyen olmayinca.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daimon88

Yukarıda buna cevap vermiştim:

"Haklısın hocam, mantıklı. %100 kesinlik varsa idam edilsin, eğer %100 bir kesinliği yoksa ömür boyu hapis cezası verilsin hırsızlara, hapiste yatan kişinin suçsuzluğu kanıtlanırsa serbest bırakılsın ve tazminat ödensin."

Alıntıları Göster

Kesinlik olmadan mı idam ediliyor normalde, ne kadar kesin olursa olsun insan hata yapar.

• Daimon88 kullanıcısına yanıt
    Hocam ne huzuru? Arabistanda huzur mu var? Teksas çok mu huzurlu? İsviçrede Almanyada İngilterede Norveçte idam mı var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Ben de bir hırsızlık olayı yaşamıştım polise gittim sadece tutanak tuttular, ben esnaftan kamera görüntüleri falan topladım götürdüm, bir görüntü kaydından bu adamı nasıl bulalım film mi sandın dedi yolladı. Avukatla savcılığa gittim, savcı basit bir hırsızlıktan devletin kaynaklarını harcayıp adamı içeri alıp daha önemli suçluluların yerini mi kapatalım dedi
    En son lanet olsun ben ne pislik adammışım beni alın içeri dicektim

Edit: olay yaşandığında daha reşit değildim, bir de polis beni odada tek isteyip üstüme gelmişti, telefonu sen mi kaybettin böyle hırsızlık yalanı uyduruyorsun falan.. şimdi gülerek anlatıyorum akıllandım ellerim hep cebimde artık
    Böyle bir durumda şikayetle ilgilenmeyen polisi veya savcıyı CİMER'e şikayet edin.

• quote:

Alıntıları Göster
    Aynen öyle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daimon88 kullanıcısına yanıt
    Öyle bir mantık olur Thomas More'un ütopya kitabını okumanı öneririm.

Hırsıza verilen ölüm cezası yüzünden ölümler arttı mı öyleyse o suçlar içinde ceza verilmeli demişsin de zaten hırsıza ölüm cezası istiyorsun daha nasıl bir ceza verilebilir ? Hırsızlık yapan adam ölümü göze almış olacak zaten ölümü göze alan adam her şeyi yapar karşısındakini de öldürür. Sen malını korumak iste yada isteme.

Hırsızı gördün ne istiyorsan al git ama bana dokunma dedin günümüz şartlarında adam alacağını alır bırakır gider belki ama hırsıza idam cezası verirsen hırsızı gördün evinde bana dokunma ne istiyorsan al git dedin o adam seni bırakır mı sanıyorsun oracıkta öldürür seni.
  • 2019da idam isteyenin psikolojik sorunları vardır

• quote:

Alıntıları Göster
    1400 yıl öncenin kurallarını getirelim aynen. Harika fikir

• Suç ve cezanın birbiriyle orantılı olması lazım hırsızlığa idam cezası getirirsen toplumsal olarak daha ağır kabul edilen suçlar için ne ceza vereceksin.
    Bak bunun sonu şuna varır, hırsızın biri ev sahibi uyurken evine girdi ya ben yakalanırsam nasılsa asacaklar beni bari o riski azaltayım diye evdeki herkesi öldürse ne olacak nasılsa yakalanırsa cezası idam
  • Konudaki herkese şiddetle "12 Angry Men" filmini izlemesini tavsiye ediyorum. Fikriniz değişebilir. Tecavüzü kenara alırsak öncelikle asla ama asla %100 emin olmak diye bir şey yok. Her daim bir açık kapı vardır, zanlı itiraf etse bile bu böyledir. Çünkü belki de suçu olmadığı halde zorla kabullendi, belki başka bir şey oldu deliller o zanlıyı gösterse dahi emin olamazsınız. Bu yüzden hapishaneye girdiği halde itiraz edilebiliyor yeri geldiğinde ifade değiştirilebiliyor veyahut savunma yapılabiliyor istendiği gibi.

• Ülkede hukuk-adalet-ceza sistemi rezil halde hırsıza arsıza tecavüzcüye katile kimseye doğru dürüst ceza yok

• Kardesim cani misin? Hirsizlik icin idam mi olur? Ne pis bi nefret var icinizde?
  • elbette idam bir an evvel gelmelidir.

yalnız adı idam olmamalı batıdaki bazı devletlerin uyguladığı gibi uyutma işlemi olmalıdır.suçlu sonsuza dek bu dünyada uyutulmalıdır.
  • can almak ne kadar kolay geliyor size? din boyutunu geçtim vicdan boyutu daha önemli benim için.
  • ülkede hırsızlık suç değil ki hocam sen idam istiyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emniyet olayları ile ilgili söyleyeyim. Eğer içeride adamınız yoksa olayların çözülme ihtimali (özellikle hırsızlık) 0.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.